Mladší žáci vítězem Continental Cupu v Jičíně!

O víkendu 11. – 13.  března 2017 se ve sportovní hale HBC Continental Jičín konal tradiční turnaj Continental Cup.

Continental Cup 2017 Jičín – mladší žáci

Dvanáct družstev zastupujících většinu krajů republiky hrálo ve dvou skupinách každý s každým. První dvě družstva ze skupiny pak usilovala o medaile v semifinálových a finálových utkáních, ostatní pak o umístění. Zlaté medaile si odvezli žáci z Lovosic, kteří v dramatickém finále zvítězili až v rozstřelu 7m hodů 5:4 nad Jičínem. Třetí Dukla nezvládla semifinále s domácími HBC, když prohrála brankou v posledních vteřinách, ale v boji o bronzové medaile už žádné překvapení s Libercem nepřipustila. Také pátý Zlín,  šestá Olomouc, sedmý Mělník se představili ve velmi dobrém světle a zle favority trápili. Tabulku turnaje uzavírali v pořadí osmá Velká Bystřice, devátý Most, desáté Šťáhlavy, jedenáctá Kutná Hora a dvanáctý Jičín B. Hráno 20 min, závěrečné boje 2×10 min.

Tabulka A:   Tabulka B:
1.     Dukla Praha   1. Liberec
2.     HK Lovosice   2. HBC Jičín A
3.     STM Olomouc   3. HC Zlín
4.     Velká Bystřice   4. HC Mělník
5.     Sokol Šťáhlavy   5. Baník Most
6.     HBC Jičín B   6. Kutná Hora

VÝSLEDKY VE SKUPINĚ

HK Lovosice  – TJ STM Olomouc 14:8                                           

Bleskový nástup Lovosic olomoucké zaskočil (4.min 3:0). Jinak účinnou rychlou šňůru Olomouce agresivní obrana Lovosic jistě zvládala a lovosičtí pestrou hrou v útoku skóre postupně navyšovali. Perfektní kolektivní výkon.

HK Lovosice  – SK Velká Bystřice 14:9                                           

Rychlost a důraz z úvodního utkání zapomněli lovosičtí v kabině a připočteme-li k tomu nepřesnou střelbu, žil soupeř stále v naději na přijatelný výsledek.

HK Lovosice  – Sokol Šťáhlavy13:5                                                 

Naprosto jednoznačné, soupeř nestačil ani technikou ani rychlostí (10.min 9:2).

HK Lovosice  – HBC Jičín B 15: 5                                                    

Snaživý soupeř nestačil, ale proti laxní obraně Lovosic se až příliš často dostával do šancí

HK Lovosice  – Dukla Praha 4: 20

V utkání si chtěla Dukla napravit reputaci z utkání s Olomoucí (9:8). V úvodu Dukla rychle vedla (2.min 0:2), ale narazila na odhodlané Lovosice. Agresivní obrana a rychlost nesly ovoce (8.min 4:4). Čtyři technické chyby ve dvou minutách Dukla ihned potrestala (10.min 4:8) a lovosičtí ostudně hodili flintu do žita. Alibistické přihrávky vedly k technickým chybám a Dukla tak dala Lovosicím ze všech svých soupeřů největší příděl. Zkrátka na ručník.

SEMIFINÁLE

HK Lovosice  – Liberec Handball 10:7                            

S Libercem se utkáváme v mistrovské soutěži a do semifinálového utkání jsme vstoupili důrazně. Liberečtí si nevěděli rady s pohyblivou obranou Lovosic (6.min 4:0). Úvodní branky Liberce padly až po hrubkách Lovosic v útoku (8.min 6:2), ale soupeř se tak dostal do utkání (16. min 8:6). Hra se vyrovnala, ale kolektivní výkon Lovosic výsledek kontroloval.

FINÁLE

HK Lovosice  – HBC Jičín A  9: 9                                                      

Ve velmi bouřlivé atmosféře bylo utkání velmi vyrovnané, ale Jičín byl stále o jednobrankový krůček vepředu (6.min 2:3). Serie vyloučení Lovosic ve druhé půli Jičínským pomohla zvýšit náskok (15.min 5:7), ale Lovosicím se vždy podařilo srovnat (17. min 7:7, 19.min 8:8). V poslední minutě se Lovosice dostaly do vedení, ale 15 vteřin před koncem Jičín srovnal. O vítězi rozhodovaly sedmičky, úvodní série tří byla vyrovnaná (2:2), ale v následující náhlé smrti měl Toman pevnější nervy.

Družstvo je schopno hrát důrazně v obraně, pestře v útoku, zejména v utkání se silnými soupeři. To se projevilo v souboji s Olomoucí a Jičínem a konec konců i Libercem. Kaňkou na jinak velmi dobrém vystoupení družstva bylo utkání s Duklou Praha, ve kterém jsme si prohloubili komplex Dukla.  Vynikající výkon odvedli brankáři Zábranský a Hromada.  Hru výborně dirigovali Tadeáš Pokorný a Hron, střelecky se prosadili Vaverka, Toman a Dojčinovič, v obraně se líbil Bereš. Pochvalu zaslouží všichni hráči, všichni se zapsali do tabulky střelců. Družstvo výborně reprezentovalo HK Lovosice. Děkujeme rodičům za účinnou podporu.

SESTAVA LOVCŮ: Zábranský, Hromada – Hron, Pokorný Tadeáš, Vaverka, Bereš, Toman, Dojčinovič, Zámyslický, Král, Pokorný Tomáš, Najman, Bartošík, Černý.