Mladší dorostenci: „Jednou dole, jednou nahoře.“

V patnáctém kole první ligy mladšího dorostu hostili naši Lovci soupeře z Prahy, tým Dukly.

15. kolo 1. ligy ml. dorostu:

HK FCC MĚSTO LOVOSICE – DUKLA PRAHA
27:34 (12:13)

Výkonem i výsledkem se náš herní projev dá přirovnat k jízdě na horské dráze. Na hřišti hostí podáme euforický, týmový výkon a doma nám to vydrží 10 minut. Vedeme, soupeř je na kolenou a my přestaneme hrát. Mít tak GPS na hráče!!!

Brankaři v tomto utkání podali vynikající výkon a nebýt jich, narostlo by skóre na mnohem vyšší rozdíl. Do začátku utkání jsme vlítli s elánem a chutí. Brzy jsme vedli 4:1 a po chvíli 7:3, pak jako když utne. Začali jsme v útoku kupit jednu technickou chybu za druhou. Asi nejvíce se v tomto utkání trápil Jarda Trkovský. Na rozehrávce dával míče do ruky spíše soupeřům a v křídle neproměňoval vyložené šance. 15 ztrát míče na tým, k tomu pouze 1 vyloučení a 1 zaviněný sedmimetrový hod ukazuje, na měkkou obranu a mizerný útok. I přes tuto hrozivou bilanci jsme se soupeřem výsledkově drželi krok. Poločas skončil o branku ve prospěch soupeře.

Na začátku druhého poločasu oživli útok Venca Kovář, který se z křídla posunul na střed. Bohužel nám tempo vydrželo jen do 7. minuty. Po time-out se nám Dukla pomalu začala vzdalovat. Neubránili jsme soupeřův rychlý přechod do útoku. Každou naši chybu trestali rychlostí a přesností v zakončení. Ve druhé půli jsme už jen marně dotahovali.

Průběh utkání jistě ovlivnilo nachlazení a lehké zranění některých hráčů. Zdravotní handicap nesmí ovlivnit chuť hrát. Utkání je odměna za týdenní dřinu na tréninku. Nemůžeme být spokojeni za přístup a nasazení některých hráčů, na tom musíme opravdu zapracovat.

V dalším utkání jedeme 19. března do Zubří, které je čtvrté v tabulce. Našemu celku patří osmá příčka.

Sestava a branky: Lukáš Vítek, Tomáš Jelínek – Jakub Humpola 2; Honza Durček 8/3; Tomáš Jetenský 4; Martin Prášil 3; Jarda Trkovský 3, Kilián Malý; Karel Holubec 2; Venca Kovář 3; Dan Dojčinovič 2.

Kromě Lovosic, pomáhají naši hráči, také ve druhé lize mladšího dorostu.

Tomáš Jelínek podal v sobotu výborný výkon v brance ústeckých tygrů. I když Ústí nad Labem prohrálo, Tomáš se držel v brance statečně. Ihned po utkání proti Dukle odjela trojice hráčů ještě do Pardubic, kde 36 brankami přispěli k výhře Loun. Jarda Trkovský 17 branek, Karel Holubec 10 branek a Honza Durček 9 branek.