Lovci startují cestu za snem: začíná play-off 2017!

Sedm měsíců bojovalo 12 týmů o postup mezi elitní osmičku extraligy. Nechybí mezi nimi ani lovosičtí házenkáři, kteří o víkendu odstartují svoji cestu v play-off.

Čtvrtfinále play-off extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná

sobota 25. března a neděle 26. března od 17 hodin

Je to tu! Cesta za snem. Vloni se Lovcům bohužel nepoštěstilo a na cestě zabloudili. Správný Lovec se však nikdy nevzdává. I proto letos opět nastupujeme tuto strastiplnou a nebezpečnou výpravu za vytouženým snem – pohárem mistra Extraligy. Zvládnou Lovci projít hvozdy v Karviné a najdou cestu do semifinále? Půjdete s námi?

Před posledním kolem

Lovci byli jediným týmem, který před závěrečným kolem znal svoje konečné postavení po základní části. Žádný jiný z extraligových celků (s výjimkou poslední Litovle) nevěděl, kolikátý skončí. O poslední postupovou pozici pak bojovala na dálku dvojice týmů (Jičín, Nové Veselí). Nebyla známa ani jedna ze čtvrtfinálových pozic. Po 22. kole je jasno, do play-off půjde z prvního místa obhájce titulu Plzeň. Čtvrtí Lovci pak narazí na moravský celek z Karviné.

HCB Karviná (5. místo po základní části)

Karviná si v základní části připsala 24 bodů za 12 výher. Její celková bilance je 12 výher – 10 proher. Vzájemné zápasy s naším celkem skončily „nerozhodně“, když si oba týmy připsaly jednu výhru: nejprve Lovci v domácím prostředí soupeře porazili hned v úvodním kole soutěže 36:25, abychom v odvetě podlehli 29:30 (jedna z porážek Lovců v třízápasové neúspěšné sérii). Zápasy Karviné se vyznačují velkým počtem branek, v průměru střílí náš čtvrtfinálový soupeř 31 gólů na zápas, zatímco do jeho sítě mířilo v průměru o jednu branku měně. Velkou měrou se na útočné síle podílí duo střelců Lukáš Frančík (levé křídlo), druhý nejlepší střelec extraligy po základní části, a Marek Monczka (pravá spojka), čtvrtý střelec soutěže, kteří dohromady nastříleli více jak třetinu všech karvinských branek. Oporou týmu je vedle nich také polský brankář Przemyslaw Witkowski. Trenérem týmu je pan Marek Michalisko, kterému hrajícího asistenta dělá bývalý český reprezentant Alexandr Radčenko.

HK FCC Město Lovosice (4. místo po základní části)

Naši Lovci zakončili základní část extraligy s 29 body a bilancí 14 výher – 1 remízy – 7 proher. Co se týká průměrného čísla vstřelených a obdržených branek, máme s naším soupeřem téměř vyrovnanou bilanci: 31 vstřelených – 28 obdržených branek na zápas. Na počtu vstřelených branek se největší měrou podílejí tři naši ostrostřelci: Jiří Motl, Václav Klimt a Jiří Bouček. Díky jejich přesným zásahům jsme nastříleli více jak polovinu našich gólů a spoléhat na ně budeme i ve čtvrtfinálové sérii. Do té již zasáhne také brankář Artur Adamík, který je druhý ve statistice zásahů brankářů celé extraligy. Náš tým do boje povede duo trenérů Milan Berka a Václav Toman.

Čtvrtfinálová série

Čtvrtfinálová série se hraje na 3 vítězné zápasy. První čtyřka, tzn. i Lovci, má v prvních dvou duelech výhodu domácího prostředí. Poté se série přesune na Moravu. Utkání v Lovosicích se hrají v sobotu 25. a v neděli 26. března, shodně od 17 hodin. V Karviné pak nastoupíme k prvnímu odvetnému střetnutí v sobotu 1. dubna od 18 hodin.Pro sobotní zápas budou pro všechny fanoušky připraveny oficiální tleskačky Lovců. Rádi bychom vás také poprosili, abyste na domácí zápasy přišli v tričkách černé barvy! Věřím, že naplníte halu Chemik a podpoříte naše Lovce tím nejlepším možným způsobem! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Přiblížil se vrchol letošní sezóny, na který se už všichni velmi těšíme. Budeme se poctivě připravovat na soupeře, se kterým jsme se letos už třikrát potkali. Oba týmy znají svoji sílu, už se nemohou příliš překvapit. Vše bude o momentální formě a soustředění v daný okamžik. Věřím, že se dokážeme dobře nachystat a uspějeme. Karviná má velkou sílu na pozici pivotů, zkušenost týmu dodává Saša Radčenko, který má za sebou už spoustu zápasů v play-off. Karviná je v play-off sebevědomá, dokázala to dvakrát za sebou proti týmu Zubří. Disponuje velkou pohyblivostí spojek a rychlostí v přechodu do protiútoku. Každopádně nás čekají těžká utkání, ale nechceme nic ponechat náhodě a doma dvakrát zvítězit.“

Artur Adamík, brankář HK FCC Město Lovosice: „V zápase s Karvinou nesmíme ani na chvíli nic vypustit a dávat si pozor hlavně na technické chyby. Karviná je totiž nebezpečná hlavně z rychlých brejků, kde operují Frančík s Plačkem na křídlech a celkově je soupeř v přechodu velmi silný. V postupném útoku je potřeba uhlídat jejich spolupráci s pivotem, na kterém hraje za zraněného Užeka Hanisch. Ale to nic nemění na kvalitě a síle karvinského týmu. Mozkem a tvůrcem hry je hrající trenér Saša Radčenko, který dokáže družstvo nakopnout k nadstandardním výkonům. Nesmíme zapomenout na Slávu Mlotka a Marka Monczku, kteří jsou zkušenými hráči a dokážou být hodně nebezpeční. Vedle toho se k velmi dobrým výkonům v posledních kolech rozchytal mladý brankář Mokroš a přiváděl soupeře doslova k zoufalství. Celkově je Karviná nevyzpytatelným soupeřem, ale my se budeme snažit nenechat nic náhodě a uspět tím nejrychlejším možným způsobem. Rád bych tímto srdečně pozval naše fanoušky, jste naším dalším hráčem, takže nás prosím přijďte podpořit. Těšíme se na vás!“