„Každej zápas už teď bude těžkej, no a co? Házená je těžká!“, říká Honza Landa před zápasem v Hranicích

Tři kola před koncem základní části vyjíždějí Lovci k dalšímu extraligovému utkání do Hranic. A nečeká je nic lehkého ani u týmu, který je momentálně mimo hranice play-off.

20. kolo extraligy mužů:

TJ Cement Hranice – HK FCC Město Lovosice,
sobota 4. 3. od 15 hodin

Velmi nepříjemné utkání se dá očekávat od dvacátého kola mužské nejvyšší soutěže. Pro Hranice je totiž 20.kolo možná poslední možností, jak si ještě zachovat aspoň teoretickou šanci na postup do play-off mezi nejlepší osmičku týmů.

Šestice postupujících je již dnes jasná (Plzeň, Zubří, Dukla, Lovosice, Karviná, Brno). Dvě poslední místa po 19. kole zaujímají celky se 16 body: Jičín, Frýdek-Místek a šanci na to do osmičky ještě přeci jen proklouznout, živí 3 další týmy: Kopřivnice, Hranice, Nové Veselí – všichni se 13 body. A možná že už po nejbližším kole bude vlastně hotovo, protože ten z trojice týmů, který neuhraje o víkendu ani bod, už se na 90% může s play-off rozloučit.

O to těžší souboj na Lovce čeká, protože bojovat proti soupeři, který se tzv. jako tonoucí stébla chytá, není vůbec nic příjemného. Naši házenkáři si dvěma prohrami v řadě (v Zubří a doma proti Plzni) hodně zkomplikovali situaci co do závěrečného postavení v tabulce. Nechce se mi vůbec odhadovat šance jednotlivých týmů a jejich případné bodové zisky, protože ještě před víkendem jsem si myslela, že Zubří bude až do konce základní části suverénní (zvlášť po tom, co našim Lovcům uštědřilo výprask v podobě výhry 36:20). Ale hned o týden později toto suverénní Zubří podlehlo v Karviné, kde dalo jen 19 branek a prohrálo 19:25. O to více může naše házenkáře mrzet sobotní domácí prohra, protože rozlosování Lovců pro poslední 3 kola nebylo až tak nepříznivé a rozhodně hratelné pro pozici mezi prvními třemi týmy pro play-off. A podíváte-li se na bodové zisky týmů v první čtyřce, tak smutek ze sobotní prohry s Plzní může být ještě větší:

Současné bodové zisky první čtyřky:

1.Plzeň 28b – 2.Zubří 28b – 3.Dukla 26b – 4.Lovosice 25b……..(5.Karviná 22b).

Ale plakat nad rozlitým mlékem je prostě pozdě a určitě je na místě si teď připomenout slova Honzy Landy z pozápasového rozhovoru po utkání s Plzní: „Nechci aby to vyznělo tak, že jsme teď prohráli dva zápasy po sobě relativně velkým rozdílem a teď tady budeme brečet, jak je všechno špatně. Prostě to je sport, to se stává. Každej zápas už teď bude těžkej, no a co? Házená je těžká!“

Takže v duchu kapitánových slov, jdeme do dalšího boje a jdeme do něj s hlavou nahoře. Nejde už jen o postavení do vyřazovací části, ale především o získání sebevědomí a pohody do týmu. Do utkání s Hranicemi opět nebudeme kompletní, ale budeme bojovat, protože JSME JEDEN TÝM, MY A VY! Zápas v Hranicích se hraje v sobotu 4. března od 15 hodin a sledovat jej můžete pomocí onlajnů nebo Tvcomu. Buďte s námi! Děkujeme!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás soupeř se kterým se v posledních letech často potkáváme ve vrcholných fázích extraligy i Českého poháru. Hranice se sice momentálně nacházejí ve spodních patrech tabulky, ale pokud si chtějí udržet šanci na play-off, budou muset doma bodovat. My si ale chceme co nejdříve pojistit účast v první čtyřce a mít tak jistotu a větší klid do závěru základní části. Soupeř má zkušený tým s výbornou rozehrávkou v osobě Marka Tůmy, stabilní tvrdou obranu, která je podpořena dobrým výkonem brankáře. Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme předvedli v prvním poločase proti Plzni, ale musíme v ní tentokrát vydržet po celých šedesát minut.“

Lukáš Malý, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Po dvou nezdarech v řadě potřebujeme body jako sůl, ale ani v sobotu nás nečeká nic lehkého. Hranice doma jen tak body nenechávají, zvláště když bojují o místo v play-off. Čeká nás velice těžký zápas, kdy se budeme muset vypořádat hlavně se střelcem Horutem a nestárnoucím Kučerkou v brance. Pokud chceme v Hranicích uspět, budeme se muset vrátit k naši hře z podzimní části, kdy nám velice dobře fungovala koncentrovaná obrana a následný přechod do rychlého útoku. Nikdo z nás nejede do Hranic prohrát a vítězství by nám mělo přinést zdravé sebevědomí na nadcházející play-off.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,