Dvě poslední utkání ml.dorostu: jedna prohra a jedna výhra pro Lovce

Dvě utkání na hřišti soupeřů, kteří jsou v tabulce pod nám a jejichž výkonnost je na podobné úrovni. Dvě utkání, která skončila rozdílem 5 branek. Dvě utkání kde psychika, disciplína a týmová práce rozhodla o naší prohře a našem vítězství.

Hodnocení vedení týmu

12. kolo 1. ligy ml.dorostu:

Handball Liberec – HK Lovosice
39:34 (22:16)

Utkání v Liberci jsme podcenili, nehráli spolu a vzdali se po dvaceti minutách hry. Jestli existuje syndrom prvního utkání, tak my jsme do něj spadli rovnýma nohama. Útok nás bavil a podle počtu vstřelených branek se můžeme pochválit. Bohužel veškerá dřina začíná končí obranou a ta nám vůbec nešla. Tomáš Jelínek podal v brance skvělý výkon, ale často zůstal proti soupeři sám. Nás každá branka bolela a dvě červené karty pro soupeře značí, že hráli opravdu tvrdě – na rozdíl od nás. V útoku jsme ztráceli míče, které končili v naší brance po rychlém útoku, nebo jsme nedůsledně přistupovali a nechali útočníky střílet z 8 metrů. Příjemně překvapil Martin Prášil, který toho na podzim moc neodehrál. V útoku měl jistou ruku a v obraně nechyboval. Kluci se určitě snažili, ale bohužel, každý sám za sebe. Dohromady vznikl chaos s velkým počtem technických chyb. Zbytečně jsme přišli o 2 body.

Sestava a branky Lovců: Tomáš Jelínek, Honza Durček 4, Tomáš Jetenský 11, Kuba Donát 1, Jarda Trkovský 3, Honza Heřmanovský 3, Venca Kovář 4, Ondra Kapr, Kilián Malý, Karel Holubec 1, Dan Dojčinovič 2, Martin Prášil 5.

14 . kolo 1. ligy ml.dorostu:

HK Baník Most – HK Lovosice
26:31 (19:15)

Díky předehranému utkání proti Kopřivnice jsme měli 2 týdny čas na přípravu. Most nás v domácím utkání přehrál 31:26 a my jsme chtěli na půdě soupeře také bodovat.

Hrát před publikem, které fandí soupeřům je sice makačka, ale je to lepší než hrát v prázdné hale. Hrát v 16 letech před halou plnou lidí, kteří pískají kdykoliv máme míč je sakra těžké. Jako trenérka se snažím házenou v klubu, v kraji a v Čechách posunout vpřed a pracuji opravdu tvrdě. Za to, co jsem v Mostě v pátek viděla se musím stydět a zkonstatovat, že to opravdu není místo, kde by si týmy házenou užily a kam by se těšily. Jsem opravdu šťastná, že jsme předvedli skvělou psychologii odolnosti. To je důležitější než skóre. Ne výsledek, to herní schopnosti, dovednosti a disciplína dělají z kluků osobnosti na hřišti i mimo něj. Po pátečním utkání můžu jedině napsat HRAJU ZA LOVCE A TO VÁŽENÍ NĚCO ZNAMENÁ!!!!!!

Celé utkání jsme tahali za kratší konec. Soupeř hrál proti nám v 7 hráčích, tedy bez brankaře. To není v dorosteneckých kategoriích často k vidění. Ale taktika se jim vyplácela. Nebyli jsme schopni ubránit Matěje Harvana a Jardu Kašpárka. Na Petra Jahna jsme nasadili osobní obranu. Jarda Trkovský bránil opravdu pozorně, Petr se ke střelbě dostal až ve druhém poločase a trefil se pouze 3x. Obrana nám sice fungovala mnohem lépe než v Liberci, ale sekundové zaváhání nahrávalo soupeřům. Brankaři se neměli na čem chytit. Dostávali jsme branky hlavně z 8 metrů, nebo z brankoviště. V útoku jsme hráli pestřeji, než soupeř, ale často jsme ztroskotali na Dominiku Balínovi. Vypracovali jsme si spoustu brankových příležitostí, ale Dominik byl v brance velmi pozorný. Do 23. minuty prvního poločasu se skóre přelévalo ze strany na stranu. Bohužel pro nás jsme dostali koncem prvního poločasu šňůru 4 branek a skóre 19:15 pro Most nás poslalo do nevýhody.

Přestávku jsme strávili v šatně. Neproběhla žádná ostrá diskuze, řekli jsme si, že začínáme od 0, přitvrdíme více v obraně, abychom pomohli brankařům a zlepšíme koncovku. Začali jsme dotahovat ve 39. minutě, kdy jsme dali 3 branky v řadě a snížili manko na rozdíl 1 branky. Obrat se nám podařil od 42. minuty. Další 4 branky v řadě srazili soupeře na kolena a my jsme pomalu začali otáčet skóre. 3 minuty před koncem utkání jsme vedli o 3 branky a do konce utkání jsme skóre navýšili na rozdíl 5 branek.  Paradoxně jsme zabrali při dvounásobném oslabení. Vinou faulů a nesportovního chování nás rozhodčí poslali do 4, Kuba Humpola si dokonce vykoledoval 4 minuty. To nás nakoplo k vyššímu výkonu. Lukáš chytil několik důležitých střel a my jsme dokázali skórovat 2x při vlastním oslabením. To byl klíčový moment utkání. Celý tým si zaslouží obrovskou pochvalu za nasazení, bojovnost a snahu.

Velmi pozitivní přínos pro tým je Jakub Humpola, který už od září trénuje v Lovosicích. Jarní část soutěže bude hrát 2. ligu doma v Bělé pod Bezdězem a také u nás v Lovosicích. Máme další posilu do útoku. Jeho předností je rychlost i síla. Zatím trochu tápe při součinnostech, ale pracuje tvrdě a dobře. Brzy bude klíčovým hráčem 1. dorostenecké ligy a doufáme, že u nás s Lukášem Vítkem zůstane také další sezónu jako starší dorostenec.

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek, Tomáš Jelínek, Jakub Humpola 5, Honza Durček 5, Tomáš Jetenský 6, Jarda Trkovský 8, Honza Heřmanovský 3, Ondra Kapr, Kilián Malý, Karel Holubec 3, Dan Dojčinovič 1.

Další utkání hrají naši dorostenci stejně jako starší dorost proti Dukle a to v neděli 12. března od 9hodin.

Výsledky a tabulka