Dorostenecké týmy ze Zubří body nevezou

Šestnácté kolo nejvyšších dorosteneckých soutěží zavedlo shodně oba naše celky na palubovku Zubří. To ve starším dorostu vévodí tabulce, v mladších dorostencích bylo před zápasem čtvrté.

16. kolo 1. ligy ml. dorostu:

HC Zubří – HK Lovosice
31:29 (17:18)

Deset minut rozhodlo o nepříznivém výsledku pro náš tým. Výlet se nám vůbec nevydařil. Těsně jsme prohráli a cestu domů nám zkomplikovala nehoda na D1. Do postele jsme se dostali až ve 2 ráno. Výsledek nás samozřejmě štve, ale hráli jsme velmi disciplinovaně a s chutí. Zápas jsme soupeři věnovali díky 3 technickým chybám a 5 neproměněným náskokům z křídla a pivota mezi 30.-40. minutou zápasu. 

Už utkání doma nám ukázalo, že Zubří není letos neporazitelným soupeřem. Domácí zápas nám nevyšel jen těsně. Na utkání venku jsme se nijak speciálně nepřipravovali. Jen jsme si řekli, jak bránit záběh spojky do pivota, který Zubří často praktikuje. První poločas nám vyšel náramně. Jarda Trkovský na vysunutém hrotu získával míče a na středu velmi dobře pracoval Karel Holubec. Plnil své úkoly a výborně zvládal zajišťování kolegů. Dostali jsme se na rozdíl 4 branek, díky výborné práci v obraně a proměňování vyložených šancí. Lukáš Vítek chytal jistě za pevnou obranou.

Trápení přišlo ve druhém poločase. Prvních 5 minut druhé půle jsme vyhráli 5:2, ale přišla hluchá pětiminutovka pro oba týmy. Nikdo se nemohl trefit. Buď hráči ztratili míč technickou chybou nebo střelu zlikvidovali brankaři. Bohužel pro nás se soupeř vzchopil a další desetiminutový úsek vyhrál 8:1 a v tu chvíli vedlo Zubří o 2 branky. Kluci zaslouží pochvalu za to, že se nesesypali a stále se rvali o každý míč a metr hřiště. Ještě v 55. minutě byl stav nerozhodný 28:28. Šťastnější koncovku měl domácí tým. Bohdan Mizera vstřelil v utkání 12 branek a dvoubrankové vítězství pojistil dvěma závěrečnými trefami. My jsme za posledních 5 minut dali jen jednu branku. 

Samozřejmě byli naštvaní a smutní za výsledek. Ale za předvedenou hru se můžeme pochválit. Utkání bylo dynamické, bez zákeřných faulů a diváci viděli spoustu krásných branek i nápaditých kombinací. Kluci hráli, jak nejlépe to šlo, ale soupeř byl lepší. Rozhodně jsme zápas nevzdali. 

3 hráči ještě nastoupili za tým staršího dorostu. Venca Kovář, Martin Prášil se trefil  1 a Dan Dojčinovič vstřelil 2 branky. Především Dan ukázal v posledních dvou utkání, že mu hra proti starším kolegům nedělá problémy. 

Sestava a branky:  Lukáš Vítek, Fanda Tietze –  Jakub Humpola 2; Honza Durček 10/2; Tomáš Jetenský 3; Jakub Donát, Martin Prášil; Jarda Trkovský 7/1; Honza Heřmanovský 3; Karel Holubec 3; Venca Kovář 1; Dan Dojčinovič 

Branky ze 7m hodů: 2 – 0, vyloučení: 4 – 3, rozhodčí: Martiník, Pavelová.

Tabulka a výsledky mladšího dorostu

16. kolo 1. ligy st. dorostu:

HC Zubří – HK Lovosice
27:20 (12:11)

Po vyrovnaném prvním poločase, především zásluhou našeho brankáře, jsme odcházeli do šaten za stavu 12:11 pro domácí. Ve druhé půli už byla znát větší kvalita soupeře, který postupně navyšoval skóre na konečných 27:20.

Sestava a branky Lovců: Günl, Vodička – Vích, Kovář, Timko 2, Prokop 4, Malý 2/1, Štraus 2, Škromach 0, Karlovec 4/2, Prášil 1, Dojčinovič 2, Baičev 3.

Branky ze 7m hodů: 1 – 3, vyloučení: 5 – 2, rozhodčí: Martiník, Pavelová.

Tabulka a výsledky staršího dorostu

V dalším kole hostí naše týmy také shodného soupeře a to celek Talentu Plzeň. Zápasy se hrají v neděli 26. března, mladší dorostenci od 10:00, starší dorostenci od 12:00. Budeme rádi, když nás přijdete podpořit!