Přišlo další varování, Lovci podlehli Frýdku-Místku!

Třetí porážka ze čtyř posledních extraligových kol. Taková je vizitka našich házenkářů před blížícím se play-off a poslední výsledky jsou tak výrazným zdviženým prstem!

21. kolo:

HK FCC Město Lovosice – SKP Frýdek-Místek
28:32 (16:12)

Další utkání dvou rozdílných poločasu předvedli lovosičtí Lovci. Zatímco první půle byla v jejich režii, ve druhém poločase zcela ztratili kontrolu hry a hostující tým bojovností a touhou získal potřebné body pro play-off. Ještě ve 23.minutě vedli Lovci 14:7 a slušně zaplněná hala věřila ve vítězství. Již závěr první půle ale předznamenal krach domácích ve druhém poločase. Závěrečných sedm minut vyhrál Frýdek-Místek poměrem 5:2 a celkově pak ztrácel po třiceti minutách už jen 4 branky. Deset minut pak hostujícímu týmu trvalo, aby srovnal stav zápasu a utkání začínalo od znovu. Naposledy drželi Lovci nerozhodný stav ve 48.minutě (23:23), pak již bojovnost a nadšení hostů vedlo k zaslouženému vítězství 32:28 a potvrzení postupu Frýdku-Místku do play-off.

Poznámka autorky komentáře na závěr:

Je úplně jedno, že teoreticky v utkání s Frýdkem-Místkem „o nic“ nešlo, resp. v kontextu s ostatními extraligovými výsledky nešlo vylepšit postavení Lovců v tabulce na lepší než konečnou čtvrtou pozici před play-off. I 21. kolo totiž mohlo v kombinaci s výhrou Kopřivnice nad Duklou ještě posunout Lovce výše (nehledě na to, že pokud bychom v minulém kole nevybojovali v závěru výhru v Hranicích, mohli jsme ještě klidně spadnou až na pátou příčku mimo pozice první čtyřky!). Jde samozřejmě o pohodu v týmu, protože ve středu nás čeká poslední ligové kolo a v něm Nové Veselí, pro které je bodový zisk nutností pro postup do play-off. Další prohra by již byla velice nepříjemná, navíc s výkonem, který jsme podali ve druhém poločase proti Plzni nebo právě Frýdku-Místku, bychom v nadstavbové části měli velké potíže vůbec uspět! Navíc jsme znovu zklamali domácí diváky, kterých přišlo do haly Chemik hodně a kterým jsme se rozhodně chtěli revanšovat za poslední nepovedený zápas proti Plzni. Nezbývá než věrným fanouškům znovu poděkovat za jejich přízeň a opět je poprosit, aby nás přišli povzbudit do rozhodující části sezóny. Poslední utkání základní části hrajeme již ve středu 15. března od 19 hodin v Novém Veselí, čtvrtfinále play-off začínáme v domácím prostředí další víkend (25. a 26. března od 17 hodin). Soupeře zatím neznáme. Ale pořád JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Václav Toman, trenér HK FCC Město Lovosice: „Dnes se opakovala stejná bolest jako v našem posledním zápase proti Plzni. Dominovali jsme v prvním poločase a ve druhém se naše hra rozpadla na hru individualit. Přestali jsme úplně hrát a ztratili kontrolu nad zápasem. Napravit to budeme chtít ve středu v Novém Veselí a zvednout si tak náladu do play-off.“

Aleš Chrastina, trenér Pepino SKP Frýdek-Místek: „Získali jsme dva nesmírně cenné body. Zasloužili jsme si je díky naší nadměrné bojovnosti, která nám naopak chyběla v některých venkovních zápasech v předchozích kolech. S bojovností přišel i zlepšený výkon a to celého týmu. Všichni věděli o co hrajeme a jsem rád, že se nám to povedlo už dnes.“

Nejlepší střelci Lovců: Chroustovský 6/2, Bouček 5, Jelínek 3, Miko 3.
Nejlepší střelci Frýdku-Místku: Bosák 6, Petrovský 6, Strack 5.
7m hody: 4/4 – 1/1, vyloučení: 2 -2 (ČK Klaban), rozhodčí: Macho, Hájek, diváků: 619.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,