V Zubří souboj o první příčku!

Kvapíkovým tempem pokračuje mužská extraliga. Předehrávka jejího 18. kola pak nabízí velký šlágr, když se v ní střetnou první a druhý tým tabulky.

18. kolo extraligy mužů:

HC Robe Zubří – HK FCC Město Lovosice, čtvrtek 16:45

Na dva dny se Lovci vrátili na první příčku tabulky, aby se po nedělní výhře Zubří ve Frýdku-Místku právě Valaši vrátili na její čelo. A čtvrtek, který přinese předehrávku osmnáctého kola soutěže, nabízí opravdový šlágr jarní části! Vedoucí Zubří v něm totiž přivítá druhý celek tabulky, házenkáře z Lovosic. Utkání bude možno sledovat v přímém přenosu na sportovním kanálu České televize.

Extraliga má před sebou posledních pět kol a situace na čele tabulky i v boji o první osmičku nemá zdaleka řešení. Posuďte sami:

  1. Zubří 26b
  2. Lovosice 25b
  3. Plzeň 24b
  4. Dukla 22b

Za čtvrtou Duklou jsou pak hned dva celky s 20 body (Karviná a Brno) a všechny týmy ještě čekají vzájemné souboje s celky z první šestky. Každé kolo může dát částečnou odpověď na konečné postavení týmů, ale také situaci ještě více zamotat. Prostě závěr základní části jak má být!

Naši Lovci, kteří v pátek přehráli po skvělém závěru (téměř identický průběh jako ve čtvrtfinále Českého poháru) Duklu, mají v současnosti před sebou největší výzvu – skvěle hrající Zubří. Jeden z nejlépe bránících celků soutěže, který v dosavadním průběhu pouze čtyřikrát klopýtl. Z toho dvakrát se musel sklonit před uměním Pražanů, body ze Zubří odvezla také mistrovská Plzeň a v prvním vzájemném střetnutí porazily Zubří také Lovosice (33:30). I v tomto zápase se prosadilo trio našich nejlepších střelců (Motl, Bouček, Klimt), přičemž naše dvě spojky v posledním extraligovém utkání proti Dukle nenastoupily. Ale to, že tým se skládá ze 16 hráčů a každý musí být nahraditelný, dokázali Lovci právě v posledním ligovém střetnutí.

Zubří je letos hodně silné a věří si. Dokazují to jeho výkony po celou sezónu, kdy se od prvních kol drží na předních příčkách. Moravský celek má velmi dobře poskládaný tým s vysokými spojkami a jejich skvělou spoluprací s pivotem. A právě jeden z nich, dvoumetrový Petr Šlachta, je jejich nejlepším střelcem. Další tři střelce najdeme sice až ve třetí desítce extraligových kanonýrů (pivot Adam Reček, křídlo Jan Zahradníček, spojka Jakub Douda), ale to jen dokazuje jak vyrovnaný kádr proti Lovcům ve čtvrtek nastoupí. Přidáme-li k nim vyrovnanou brankářskou dvojici Milan Malina a Petr Orság, máte tým jak víno, který zaslouženě vede ligovou tabulku.

Zápas, který nemá jasného favorita, začíná před kamerami České televize ve čtvrtek v 16:45. Lovečtí fanoušci jej mohou sledovat opět prostřednictvím onlajnů nebo TVcom. Buďte v Zubří s námi, držte nám palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás druhé čtyřbodové utkání v jednom týdnu. My se budeme chtít opět držet naší hry a i tentokrát uspět. Proti nám bude stát další velice kvalitní tým. Zubří disponuje dvěma výbornými brankáři, spoléhá se na precizní defenzivu a z ní přechod do protiútoku, který je obzvláště na jejich půdě velmi nebezpečný. My musíme eliminovat technické chyby a být trpěliví v obraně, pak věřím že se nám může podařit uspět.“

Jan Landa, spojka HK FCC Město Lovosice: „Díky zvládnutému domácímu utkání s Duklou pojedeme do Zubří s čistou hlavou zabojovat o velice cenné body, které by nás mohly posunout do čela extraligové tabulky. Zubří v letošní sezoně sází na kvalitní obranu a rychlý přechod do útoku, tedy styl, který je nám také velice blízký. Víme, že nás čeká velice bouřlivé prostředí, které domácí žene za vítězstvím, nicméně my ve čtvrtek nejedeme na výlet. Jedeme se porvat o čelo tabulky a věřím, že se bude v televizi opět na co dívat.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,