Utkání v Litovli Lovci zvládli, vezou výhru

Po dlouhé době byla k vidění extraligová házená a v rámci nejvyšší soutěže mužů se odehrálo její šestnácté kolo. V něm cestovali Lovci na palubovku Litovle.

16. kolo extraliga mužů:

Tatran Litovel – HK FCC Město Lovosice
28:39 (13:17)

Lovosičtí házenkáři vstup do extraligy po dlouhé reprezentační pauze zvládli. V Litovli potvrdili roli favorita a po přesvědčivém vítězství přivezli do Lovosic oba body.

Už začátek utkání přinesl naši převahu a úspěšné dohrávky do křídel (Motl, Malý) také prvních šest branek (vedení Lovců 6:3 v 10. minutě). Menší zaváhání přišlo ve druhé desetiminutovce, kdy jsme domácím dovolili srovnat na 9:9. Přišel oddechový čas našeho trenéra Milana Berky a po něm velmi vydařená fáze z naší strany (15:10 pro Lovosice ve 24. minutě). Nadějné vedení se našim hráčům podařilo udržet až do konce první půle, po které jsme odcházeli do šaten s náskokem čtyř gólů 17:13.

Druhý poločas byl zcela ve znamení našeho celku, který po deseti minutách druhého poločasu vedl již rozdílem deseti gólů 26:16. Nakonec jsme Litovel porazili po sebevědomém výkonu o 11 branek, když se do hry dostali všichni naši hráči včetně druhého brankáře Koňaříka.

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu, ještě více vás budeme potřebovat v dalším kole! Již v pátek 10. února od 17:15 hodin přivítáme v domácím prostředí celek Dukly Praha, se kterou svedeme důležitý souboj o umístění v první čtyřce. Buďte u toho! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „S výsledkem jsme spokojeni, přijeli jsme sem hrát rychlou házenou a vycházet z pozorné obrany. To se povedlo, taky nás podržel Artur Adamík v bráně a to hlavně ze začátku, kdy měli domácí velký tlak. Dnes jsme byli lepším týmem a odjíždíme spokojeni.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Franc, Landa 1, Havel 1, Sýkora 2, Motl 12/2, Jelínek 5, Bičiště 2, Chroustovský, Klimt 7, Konárik 2, Miko 1, Malý 6.
7m hody: 2/2 – 2/2, vyloučení: 3 – 5 (ČK Franc), rozhodčí: Blanar, Haramul, diváků: 330.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: