Startuje znovu extraliga, Lovci zamíří do Litovle!

Po dlouhých týdnech čekání se házenkářští fanoušci konečně dočkali. O víkendu znovu odstartuje házenkářská extraliga a první utkání po pauze čeká i na naše Lovce.

16. kolo extraligy mužů:

Tatran Litovel – HK FCC Město Lovosice, sobota 4. 2. 17 hodin

Konečně je to tady! Dlouhá reprezentační pauza je u konce a nejvyšší soutěž mužů znovu začíná nabírat na obrátkách. Pouhých sedm kol zbývá do konce základní části a jde opravdu do tuhého. Našlapaná extraligová tabulka dává tušit drama a klopýtnutí se nebude odpouštět. Platí to bez rozdílu pro všechny celky. Jistotu nemá nikdo, resp. stále se bojuje o postupující osmičku do play-off, stejně tak o hrozbu play-out. Lovci již dnes sice mají jistotu postupu do bojů o nejvyšší příčky, ale pro zachování šancí na medailové příčky potřebují zůstat mezi nejlepšími.

Konec reprezentační pauzy zpestřila čtveřici týmů účast ve Final 4 Českého poháru. A ještě čerstvé vzpomínky nás naplňují radostí, ale zároveň očekáváním a nutností potvrdit dobrou herní formu. V Českém poháru jsme si připsali dvě cenné výhry, v semifinále jsme jednoznačně porazili našeho loňského přemožitele Karvinou, abychom i na konci finále zvedli ruce nad hlavu na znamení celkového triumfu. První trofej k naší hrdosti patří Lovcům, ale je potřeba uspět i v nejprestižnější soutěži extralize.

Jako první bude naším soupeřem celek Tatranu Litovle. Podzimní utkání pátého kola přineslo střetnutí plné branek. Jen v prvním poločase padlo hned 35 gólů (20:15 pro Lovce) a ani ten druhý nezůstal v tomto ohledu pozadu. Celkově Lovci svého soupeře porazili 40:26 a připsali si tak pátou výhru v této sezóně. Střelecky v tomto utkání řádili oba naši Jirkové: Bouček i Motl, kteří dohromady nastříleli soupeři 18 branek.

Tatran Litovel zatím neprožívá nejšťastnější sezónu, když v jejím dosavadním průběhu nasbíral 4 body nad Frýdkem-Místkem a využil také slabší chvilky Dukly Praha, kterou stejně jako severomoravský celek porazil v domácím prostředí. Tatran je týmem, který v letošním sezóně obdržel nejvíce branek, ale ani naši Lovci letos nepředvádějí nikterak skvělou defenzivu. Naštěstí se nám daří v útoku, kde jsme nejproduktivnějším celkem nejvyšší soutěže. Na straně Litovle je střeleckou oporou křídelník Jan Zbránek (nejlepší střelec Tatranu, 79 branek), připomeňme že na prvních dvou místech celkové tabulky střelců figurují Lovci: Jiří Motl (130 branek) a Václav Klimt (95 branek).

Litovel by se ráda odrazila od extraligového dna, na jedenáctou Kopřivnici momentálně ztrácí 3 body. My ale rozhodně jedeme do Litovle pro vítězství a rádi bychom navázali nejen na poslední ligovou výhru proti Kopřivnici, ale také již na zmiňované výkony v Českém poháru.

Utkání se hraje v Litovli v sobotu 4. února od 17 hodin. Podporovat nás budete moci opět prostřednictvím onlajnů nebo přenosu na Tvcom. Držte nám palce, buďte s námi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Jednoznačně budeme chtít navázat na naše pohárové vystoupení a výkony v něm. Pokračujeme v našem stylu hry a jasným cílem je odvézt si z Litovle oba body. Nebude to jednoduché, domácí získali cenné body s Duklou, vyrovnané utkání odehráli i proti Plzni. Je vidět, že v domácím prostředí jsou silnější a věří si. Mohu ale jen zopakovat, že chceme zopakovat výkony z minulého týdne a jedeme si pro výhru.“

Jiří Semerád, pivot HK FCC Město Lovosice: „V Litovli lze očekávat těžké utkání, protože soupeř hraje na domácím hřišti velmi dobře a dokáže na něm potrápit každého protivníka. Budeme se snažit navázat na vítězství v Českém poháru a udržet tak co nejlepší umístění v tabulce, abychom si vybojovali dobrou výchozí pozici před play-off.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: