V souboji o první příčku jsme neobstáli

Zuberská hala dnes viděla střetnutí dvou týmů aktuálně na nejvyšších patrech extraligové tabulky. V souboji s vedoucím Zubřím bohužel dnes Lovci vůbec nestačili.

Lovo - Zubri 151016_10

 18. kolo extraligy mužů:

HC Robe Zubří – HK FCC Město Lovosice
36:20 (15:9)

Zápas prvního s druhým vyzněl suverénně pro domácí Zubří. To bylo po celé utkání lepším týmem a nedalo našim Lovcům sebemenší šanci.

Dlouhých pět minut trvalo, než některý z Lovců dokázal překonat zuberského Malinu v brance. Povedlo se to až Jelínkovi, který svým prvním gólem snižoval na 1:2. Takhle přijatelný rozdíl byl pro Lovce bohužel naposledy v zápase. Hned vzápětí vstřelili domácí 4 branky v řadě a za stavu 6:2 si vybral první oddechový čas náš trenér Milan Berka. Až ve dvanácté minutě se Lovcům podařilo přidat druhou branku, ale nápor domácích nedokázali zastavit. A když to ve 20.minutě bylo 10:3 pro Valachy, přišel oddechový čas Lovosic číslo 2.

Naši hráči se jen velmi těžko prosazovali proti vysoké obraně Zubří a střely z dálky na Malinu v brance nestačily. Jiskřičku naděje vykřesal třemi akcemi v řadě jak přes kopírák Jiří Motl, opět náš nejlepší hráč v zápase, a snížil na přijatelných 14:8. Ještě do konce úvodní půle pak každý z týmů skóroval jednou a poločasové skóre se zastavilo na 15:9.

Druhá půle bohužel nevyzněla pro Lovce lépe. I přes snahu našich hráčů se jim dnes nepodařilo narušit výbornou hru Zubří na obou stranách hřiště a nakonec jsme soupeři podlehli hodně vysoko 36:20.

Nutno přiznat, že výkon to určitě nebyl dobrý, ale i takové chvilky přijdou. Z tohoto utkání je potřeba se navíc velmi rychle oklepat, protože hned v dalším kole (sobota 25. 2. od 17 hodin) přijede do Lovosic trojnásobný český mistr z Plzně. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás i na dálku podporovali. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „V první řadě gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. My jsme se na začátku vůbec nechytli a dostávali jsme jednoduché branky. Tím vznikl rozhodující náskok domácích. Na konci prvního poločasu se nám jen podařilo náskok stáhnout a výsledek korigovat. Neproměněná přesilovka a individuální chyby na začátku druhého poločasu nás připravily o lepší výsledek. Ale i takové zápasy se stávají, zažil jsme to kolikrát jako hráč a určitě se mi to ještě stane kolikrát i v roli trenéra. Hráči i za nepříznivého stavu makali, ale soupeř byl prostě lepší a po právu dnes zvítězil.“

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Franc 2, Landa, Havel, Sýkora 1, Motl 6, Bouček, Jelínek 2, Bičiště 2, Chroustovský 5, Konárik, Semerád, Miko 1, Malý 1/1.

7m hody: 1/1 – 1/1, vyloučení: 2 – 1, rozhodčí: Hanák, Pavlíček, diváků: 1143.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,