Po prohře s Plzní Lovci až čtvrtí

Podruhé za sebou se házenkáři Lovosic neradovali z bodového zisku, když tentokráte v domácím prostředí podlehli soupeři z Plzně.

19. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Talent Plzeň 22:29 (17:13)

O tom jak krutá může někdy házená být a jak rychle se dá přijít o vedení, se dnes přesvědčili lovosičtí Lovci. I přes nevydařený začátek zápasu, kdy prohrávali rychle 0:3, to z jejich strany ve šlágru kola vypadalo na celkem pohodový zápas. Lovci se rychle dostali do tempa a v 11.minutě srovnávali na 5:5. O deset minut později pak napěchovaná hala bouřila po brance Motla, který zvyšoval již na 13:8 pro domácí. Poločas nakonec skončil 17:13 pro Lovce.

Půle druhá vyzněla pro Lovce doslova katastrofálně. Pět technických chyb Lovců přineslo rychlé branky Plzni, která během pár minut vymazala brankový náskok. Zkoprnělé Lovosice nedokázaly zareagovat a za dalších pět minut už prohrávaly o čtyři goly 18:22. K tomu se přidala přímá červená karta pro kanonýra Motla za nastřelení brankáře Honzy Štochla a poslední naděje Lovosic padly. Za celou druhou půli dokázali Lovci vstřelit jen pět branek a i díky tomuto faktu Plzeň naše házenkáře i podruhé v sezóně dokázala porazit.

Do konce základní části zbývají poslední tři kola a Lovcům teď patří čtvrtá příčka v tabulce zajišťující lepší výchozí postavení do 1. kola play-off. V dalším kole jedeme do Hranic, kde nastoupíme v sobotu 4. března od 15 hodin. Další domácí utkání sehrajeme 11. března od 18 hodin s Frýdkem-Místkem. Děkujeme všem fanouškům za skvělou podporu a naplnění haly, byli jste skvělí! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Vojtěch Srba, ředitel HK FCC Město Lovosice: „Odehráli jsme velmi dobrý první poločas, kdy jsme drželi tempo se soupeřem a dařilo se nám dávat jednoduché branky. O našem neúspěchu ve druhé půli rozhodl náš postupný útok, kdy jsme nepochopitelně hledali pivota a tím ztráceli míče. Naše hra se úplně rozsypala na akce jednotlivců, ztratila jakýkoliv řád a Plzni prakticky stačilo zakončovat z rychlých protitútoků. Když už jsme se dostali do střelecké šance, tak jsme ji nedokázali proměnit, o čemž svědčí naše dvě branky za dvacet minut druhé půle.“

Sestava a branky Lovců: Koňařík, Hrdlička – Franc 3, Landa 1, Havel 1, Sýkora, Motl 5/1, Motejl, Bouček 4/2, Jelínek, Bičiště 2, Chroustovský, Konárik, Semerád, Miko, Malý 6/1.

7m hody: 6/4 – 0, vyloučení: 1 (ČK Motl) – 3, rozhodčí: Fukala, Mohyla, diváků: 918

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,