Není cesty zpět, proti Plzni musí Lovci zabrat!

V sobotu přivítáme v naší hale českého Mistra z posledních tří let. Tým, který je tím nejúspěšnějším v poslední pětiletce a který má vždy nejvyšší cíle. Ale ostatně stejně jako Lovci!

19. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Talent Robstav M.A.T. Plzeň

sobota 25. 2. od 17 hodin

Z počtu utkání, které zbývají do konce napínavé základní části, jsme odečetli další jedno. Bohužel na něj nebudeme vzpomínat právě nejlépe, protože v 18. kole extraligy jsme i před televizními kamerami nedokázali od začátku vzdorovat rozjetému Zubří. V jeho hale jsme podlehli po výsledku 20:36 a je potřeba na tuto porážku co nejdříve zapomenout. Ideálním receptem na zapomínání prohry je samozřejmě vítězství.

V cestě nám ale OPĚT stojí velmi těžký protivník. A to i přesto, že poslední vzájemné měření sil s Plzní pro nás dopadlo skvěle (vítězství ve finále Českého poháru). Na podzim jsme v extralize s Talentem prohráli 24:29 a znamenalo to pro nás vůbec první porážku v letošním ročníku soutěže. Loňský ročník pak přinesl hned dvě prohry, když jsme na Plzeň nestačili ani v jednom z utkání základní části. Ročník 2014/2015 máme ve vzpomínkách jako finálový souboj s tímto celkem, třikrát v řadě nás v něm Plzeň porazila a získala jeden ze svých mistrovských titulů.

Všechno je ale teď smazáno a začínáme od stejné startovní čáry. Plzeň je v tabulce před námi a to rozdílem jediného bodu. O jediný bod za námi je pak pražská Dukla, která již dnes (středa 22. února) sehraje důležitý duel v Jičíně. Je tedy opravdu o co hrát! Navíc ani poslední tři kola nepřinesou oddechnutí, protože nás čekají týmy na hraně elitní osmičky (Hranice, Frýdek-Místek, Nové Veselí). Dá se tedy očekávat boj „na život a na smrt“ a to v každém ze zbývajících duelů.

Plzeň k nám přijede v roli týmu s nejméně obdrženým počtem branek v letošní sezóně. Zásluhu na tom má matador mezi tyčemi Jan Štochl, ale také jeho šikovní náhradníci. Kdo z nich se postaví mezi tyče se ukáže, ale dá se očekávat že strážcem plzeňské branky bude ten nejzkušenější. Střelecké trio David Poloz (křídlo) – Michal Tonar (spojka) – Milan Škvařil (spojka) patří k obávaným šutérům a nejinak tomu zřejmě bude i v sobotu, přestože si na ně naše obrana jistě bude dávat velký pozor.

Utkání začíná v lovosické hale Chemik v sobotu 25. února v tradiční čas 17 hodin. Pojďte znovu vytvořit bouřlivou kulisu, protože ta pomáhá našim Lovcům nejvíce. A dokáže nahradit i hráče, kteří s námi proti Plzni na palubovce být z nejrůznějších příčin nemohou. Víte dobře, že bez vás to nezvládneme, proto speciálně na tento duel apelujeme na všechny naše fanoušky: BOJUJTE SPOLEČNĚ S NÁMI A ZKUSME ZÍSKAT VELMI DŮLEŽITÉ BODY! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér FCC Město Lovosice: „Pro nás se jedná již o třetí zápas s týmem z nejlepší čtyřky v tabulce, takže velice důležité střetnutí o pozici na předních příčkách. My se samozřejmě chceme udržet nahoře a k tomu, abychom v zápase uspěli, budeme muset přidat důraz v obraně i v útoku. Znovu je potřeba se vyvarovat jednoduchých chyb, které by soupeři umožnily vstřelit laciné branky. Plzeň je trojnásobný český mistr, v základní sestavě má vynikající individuality, ale je skvělá především jako tým. Věřím že nám pomůže i nedávná výhra ve finále Českého poháru. Každopádně čekám vyrovnaný a bojovný zápas.“

Václav Klimt, spojka FCC Město Lovosice: „Po předchozím nepovedeném utkání v Zubří si chceme opět na své konto připsat další domácí výhru. Očekávám kvalitní a vyrovnané utkání, které bude jistě plné povedených házenkářských akcí. Je to souboj o druhé místo tabulky, kterou bychom se rádi posunuli výše. Plzeň je bezpochyby kvalitní soupeř, kterému se postupně vrací do sestavy zranění hráči. Prezentuje se kvalitní obranou za kterou velmi dobře chytá Jan Štochl. Pozor si musíme dát na Milana Škvařila, který se prosazuje z větší vzdálenosti a také na Michala Tonara, který řídí postupný útok a je nebezpečný ve hře jeden na jednoho. Hrajeme doma před našimi skvělými fanoušky, které nechceme zklamat, a věříme tak v zisk dvou bodů.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,