Mladší žáci v Liberci třetí

V sobotu 11.února 2017 se družstvo mladších žáků zúčastnilo turnaje v Liberci. Vzhledem k tomu, že právě končily prázdniny, odjelo do Liberce družstvo jen v 9 hráčích.

Turnaj mladších žáků, Liberec

V turnaji suverénně zvítězili domácí před Jičínem, který však nebyl v nejsilnějším složení. Lovosičtí i ve velmi pozměněné sestavě byli třetím místem spokojeni, neboť družstva, čtvrtá Kutná Hora a pátá Zruč n.S., byla silnými soupeři. Šesté skončilo druhé družstvo domácích s řadou minižáků v sestavě. Hráno 2 x 10 minut.

Tabulka skupiny

1. Liberec Handball I 5 5 0 0 69:30 +39 10
2. HBC Jičín 5 4 0 1 46:43 +3 8
3. HK Lovosice A 5 3 0 2 46:47 -1 6
4. Jiskra Zruč n.S 5 2 0 3 38:39 -1 4
5. Spartak Kutná Hora  5 1 0 4 45:56 -11 2
6. Liberec Handball II 5 0 0 5 20:49 -29 0

HK Lovosice – Spartak Kutná Hora 11:7 (5:3)
Ve vyrovnaném prvním poločase dominovaly na obou stranách obrany. Na Lovosicích byla příliš zřetelná nesehranost týmu, která byla násobena pomalým přechodem do útoku i malou odvahou na polovině soupeře. Druhý poločas už byl jednoznačnější, s postupem času se prosadila zkušenost (Král, Černý, Pokorný, Bereš)..

HK Lovosice – Liberec Handball I. 7:19 (4:11)
Solidní obrana Lovosic v úvodu a střelecká potence Černého a Krále držely poměrně dlouho vyrovnané skóre (6. min 4:4). V dalším ale Lovosice zaplatili daň za nezkušenost a lovosickou sérii hrubých chyb na útočné polovině trestal Liberec snadnými brankami. Méně chyb Lovosic ve druhé polovině utkání donutilo Liberec k postupnému útoku, ale i tak byl výkonnostní rozdíl jednoznačný.

HK Lovosice – Jiskra Zruč n.S  7:3 (1:2)
Utkání bylo plné technických chyb a špatných přihrávek, které plynuly ze snahy obou soupeřů o rychlou házenou. V prvním poločase byli trenéři Lovosic spokojeni s růstem aktivity hráčů v útoku (Bartošík, Černý, Král), neboť lovosičtí si vypracovávali jednu šanci za druhou. Ale když ani osmá střela neskončila v brance, byl poločasový výsledek fotbalový. Ve druhém poločase se ke spolehlivě pracující obraně, kde Bereš suverénně vymazal údernou spojku soupeře, přidala i lepší účinnost střelby a utkání bylo rozhodnuto. Výborný výkon odvedl také Zábranský v brance.

HK Lovosice – HBC Jičín 11:14 (3:9)
V úvodu utkání se Lovosičtí báli zvučného jména soupeře, byť oslabeného. Zaostávali jsme ve větší dravosti, většina odražených míčů na našem brankovišti končila v rukách soupeře. Náskok z prvního poločasu pak Jičínští lehce kontrolovali. Trenéři kvitovali příznivý trend v jednotlivých zápasech turnaje (nebojácnost v útoku). Výborně Bereš, Křížek, Pokorný, Krogner a Zábranský v brance.

HK Lovosice – Liberec Handball II. 11:4 (4:0)
Poslední utkání turnaje nesneslo žádné měřítko. Domácí se proti solidní obraně Lovosic nemohli vůbec prosadit a útok Lovosic zahazoval jednu šanci za druhou. Ve druhém poločase snad únava, či podcenění soupeře vedlo k pěší házené a soupeři se tak podařilo zastavit hrozivý nárůst skóre. Z šedi utkání vynikal jen výkon Zábranského v brance a Pokorného.

Až na totální výpadek v prvním poločase s Libercem odvedlo družstvo solidní výkon. Úspěch vycházel z důrazu v obraně. Tuto zbraň jsme bohužel málokdy dokázali využít k rychlému přechodu do útoku. Trenéry potěšilo, že hráči získávali postupem času větší sebevědomí a nebáli se aktivity v útoku. Mrzí nízká účinnost střelby, vytvářené šance jsme až příliš často neproměňovali. Všichni hráči ale za předvedený výkon zaslouží pochvalu.

Sestava:

Zábranský – Černý, Bartošík, Král, Pokorný Tomáš, Bereš, Křížek, Krogner, Pilney