S Duklou hned o „čtyři“ body!

Po vítězném rozjezdu další části extraligy mají Lovci před sebou přetěžký úkol. Do Lovosic přijede pražská Dukla, finalista posledního ročníku soutěže.

17. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha,
pátek 10. února od 17:10

Vstup do závěrečné části základní části extraligy se Lovcům podařil na jedničku. Na půdě poslední Litovle nezaváhali a udrželi si postavení mezi vedoucími týmy soutěže. Skvělou příležitost potvrdit svoji pozici budou mít hned v dalším utkání, ve kterém netradičně v pátek vyzvou pražskou Duklu.

Šest utkání zbývá do konce základní části a extraliga opravdu graduje. Čelo tabulky nabízí nevídaně vyrovnaný pohled, když rozdíl mezi 1. a 4. týmem činí pouhé 3 body. Čtyři celky po základní části budou mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí, první dva pak v případě postupu velmi výhodnou pozici do semifinálových bojů. Mezi těmi by rádi skončili i naši házenkáři, a to i přesto že teď mají před sebou opravdu těžkou sérii. Považte sami při výčtu nejbližších zápasů: Dukla Praha (finalista posledního ročníku) – Zubří (lídr tabulky) – Plzeň (poslední český mistr) – Hranice (semifinalista Českého poháru). A ani poslední dva zápasy nebudou jednoduché: čeká nás nevyzpytatelný Frýdek-Místek a v posledním kole jedeme na půdu stále se lepšícího Nového Veselí, které v posledním kole remizovalo s Plzní.

Velmi důležitý a napovídající bude již zmiňovaný páteční duel s Duklou Praha. Lovcům patří druhá příčka se ziskem 23 bodů, náš soupeř je v tabulce hned za námi se ztrátou jediného bodu. Bojovat se tak bude vlastně o body 4, protože každý vzájemný zápas s týmem z první čtyřky a případné body v konečném součtu znamenají dvojnásobný zisk. S Duklou máme v letošním ročníku příznivou bilanci, když jsme ze dvou vzájemných duelů vybojovali dvě výhry. Ta první se zrodila v podzimním šestém kole, ve kterém jsme z Prahy přivezli důležitou výhru 28:25. Druhého vítězství jsme dosáhli 21. prosince ve čtvrtfinále Českého poháru. V pátek ale nebudou tyto dvě výhry hrát žádnou roli a znovu se dá očekávat tvrdé, emotivní střetnutí.

Dukla v posledním kole nezaváhala a v domácím prostředí si připsala další dva body za výhru 28:21 proti týmu Frýdku-Místku. Střelecky se v něm zaskvěli dvě její opory, o kterých se v poslední době hovořilo v souvislosti s možností zahraničních přestupů: spojka Daniel Kývala a křídlo Milan Kotrč. Oba hráči vsítili soupeři sedm branek a Milan Kotrč díky nim potvrdil čtvrtou příčku mezi elitními střelci extraligy. Ještě před tímto duelem podepsal Milan smlouvu s prvoligovým německým týmem Bergischer HC, ke které mu i jménem našeho klubu gratulujeme.

Páteční duel vedle napínavého duelu nabídne mnohem více (další informace přineseme v samostatném článku). Nenechte si ujít souboj Lovců s Duklou Praha, utkání začíná v lovosické hale v pátek 10. února od 17:10. Vaši podporu budeme opět potřebovat, přijďte znovu vytvořit sedmého Lovce a společně bojovat o další ligové body! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Na páteční duel, ve kterém nás čeká tradiční soupeř, se moc těšíme. Jak jsem říkal dříve, jedná se o jeden z čtyřbodových zápasů, které nás v závěrečné fázi základní části čekají. Doma chceme naplno bodovat, ale čeká nás opravdu těžké střetnutí. Dukla je kvalitní komplexní tým, velkou sílu má v přechodu do protiútoku v podobě tria Jeníček, Kastner, Kotrč. Vše hraje v absolutním tempu. Dále musíme pokrýt spolupráci pivota a střelbu jejich spojek. Z naší strany je potřeba se vyvarovat chyb v útočné fázi. Věřím, že se nám podaří navázat na předchozí výkony a připíšeme si plný bodový zisk.“

Jiří Motl, křídlo HK FCC Město Lovosice: „v zápase s Duklou očekávám boj od první do poslední minuty. Každé utkání s nimi je takové malé derby, panuje mezi námi jiný náboj. Čeká nás třetí střetnutí s Duklou v této sezóně, dvakrát jsme vyhráli a myslím, že právě třetí krok pro nás bude nejtěžší. Doma nebereme nic jiného než vítězství, protože se chceme udržet v první trojce a současně si zajistit co nejlepší pozici do play-off. Od Dukly čekáme velmi tvrdou obranu s výborným brankářem, mají vynikající přechod do protiútoku, na což si budou muset dát pozor hlavně naše křídla na pravé straně.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,