Třetí vítězství Lovců proti Dukle v letošní sezóně

V televizní předehrávce sedmnáctého kola extraligy mužů hostili naši Lovci tým Dukly Praha. A i potřetí v sezóně jsme dokázali tohoto protivníka porazit.

17. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
33:30 (17:15)

Začátek utkání měl slavnostní ráz. Představena byla nejen nová vlajka úspěchu (triumf v Českém poháru 2016/2017), která přijde k ostatními historickým úspěchům Lovosické házené na stěně haly, ale blahopřálo se k významnému jubileu také Milanu Berkovi st., který dostal od ředitele klubu Vojtěcha Srby mimo jiné památeční dres Lovců.

Bez střeleckých opor v podobě Jiřího Boučka a Václava Klimta, druhého a třetího nejlepšího střelce v dosavadním průběhu sezóny na straně Lovců, vstoupili naši házenkáři do utkání proti silné Dukle. Ta také ovládla úvod střetnutí a i díky čtyřem brankám Jana Syřínka z úvodních pěti svých gólů po šesti minutách vedla 5:3. Další minuty ale patřily jasně Lovcům a jejich střelci Jirkovi Motlovi a výsledkem bylo vedení domácích 10:6. Vedení si Lovci udržovali i nadále a když se jim v začátku poslední desetiminutovky první půle povedla šňůra čtyř branek, byl z toho již výrazný náskok 17:11. Závěrečné minuty ale patřily Dukle, která naopak kontrovala čtyřmi góly v řadě a snížila na poločasových 15:17 z pohledu hostí.

Druhá půle nabídla velmi vyrovnanou bitvu o každou branku. Ve 39.minutě si Dukla po dlouhé době vzala zpět vedení v zápase (22:21) a od té doby se oba týmy ve skórování střídaly. Špatně to s Lovci vypadalo osm minut před koncem střetnutí, kdy Pražané dokázali třemi brankami otočit z 28:27 na 28:30. Ale v tu chvíli se opakoval závěr ze čtvrtfinále Českého poháru. Zatímco Lovci skórovali pětkrát, Dukla se již z branky neradovala.

Výsledkem je velmi důležité vítězství 33:30 a minimálně do neděle se pak Lovci posouvají v našlapané tabulce na první příčku. Velké poděkování patří všem příznivcům, kteří dokázali naplnit halu! Velmi si toho vážíme. Po utkání pak měli fanoušci možnost se vyfotografovat nejen s našimi Lovci, ale také s trofejí za vítězství v Českém poháru.

Další utkání čeká na Lovce již ve čtvrtek 16. 2. od 16:45 v Zubří (přímý přenos ČT4). Další domácí střetnutí pak v sobotu 25. 2. od 17hodin proti mistrovské Plzni.

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „První poločas jsme měli dohrát rozhodně jiným způsobem. Vedli jsme 17:11 a při time-outu si řekli, čeho se chceme vyvarovat. Realita na hřišti byla následně jiná a Dukla se dostala zpět do zápasu. Absence Jirky a Vaška pro nás byly nepříjemné, ale věřil jsem, že jsme s tím schopní se s ní  vypořádat. Jsme rádi, že se nám to povedlo.“

Daniel Čurda, člen realizačního kádru HC Dukla Praha: „Očekával jsem kvalitní duel a to se také potvrdilo. Oba týmy hrály dobře. Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali vrátit na konci první půle do zápasu. Po přestávce jsme v tom výkonu pokračovali, ale vždy když jsme se mohli brankově utrnout, buď přišla neproměněná šance, nebo naše vyloučení. Lovosice si v přesilovkách dokázaly připravit dobré šance, nám naopak v těch oslabeních chyběl tlak a nemohly jsme být úspěšní tak, jak bychom mohli být.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík, Adamík – Franc, Landa 3, Havel 1, Sýkora 2, Motl 11/2, Motejl, Jelínek 5, Bičiště 1, Chroustovský 1, Konárik, Semerád, Miko 1, Malý 8/2.

7m hody: 6/4 – 0, vyloučení: 3 – 5, rozhodčí: Nezbeda, Zelenka, diváků: 810.

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,