Po roce opět ve finále Českého poháru!

Prvního významného úspěchu letošní sezóny dosáhli Lovci dnes v rámci Final 4 Českého poháru. V semifinále jednoznačně porazili Karvinou o 10 branek!

Semifinále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná
41:31 (21:16)

Odveta za loňskou finálovou porážku i porážku v letošní extralize, byť tento souboj nechtěli Lovci prioritně brát jako vendetu, našim házenkářům vyšla dokonale! Vedli od začátku do samého konce a zaslouženě po roce postupují do finále druhé nejvyšší soutěže.

Ani samotný začátek zápasu nepřinesl vyrovnanější házenou, když si už v 10.minutě za stavu 8:3 pro naše hráče karvinská lavička vybírala oddechový čas. Ani po něm ale nenašli hostující házenkáři účelnější recept na naše házenkáře. Lovci si i nadále udržovali minimálně čtyřbrankový náskok, aby do šaten odcházeli za stavu 21:16.

V začátku druhé půle se podařilo Karviné přiblížit na nejmenší brankový rozdíl (37.minuta 23:20 pro Lovce). Tři branky v řadě ale znamenali znovu získání bezpečného vedení a to v dalších minutách již jen narůstalo. Největší rozdíl ve skóre přinesla 52.minuta a stav 38:25 pro Lovce. Ve zbývajícím čase se Karviné podařilo již jen snížit a desetibrankový rozdíl udržel chycenou sedmičkou náš brankář Jakub Koňařík.

Do hry se na naší straně dostali všichni hráči a trenérům se tak před nedělním finále podařilo rozložit síly na celý tým. V prvním semifinále porazila dle očekávání Plzeň tým Hranic a zahraje si tak ve finále v neděli od 12:30 proti našim hráčům. Finále bude živě přenášeno sportovním kanálem ČT4. Děkujeme všem fanouškům za podporu, ať již  přímo v hale nebo prostřednictvím textového nebo obrazového přenosu. Budeme za vás bojovat i zítra! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Sestava a branky Lovosic: Adamík, Koňařík – Franc, Landa 4, Havel, Sýkora 1, Motl 9, Bouček 9/1, Jelínek 1, Bičiště 3, Chroustovský 1, Klimt 8, Konárik 1, Semerád, Miko 1, Malý 3.

Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 0/0 – 4/2. Vyloučení: 3:0. Diváci: 182.

Milan Berka, trenér FCC Město Lovosice: „Byli jsme favoritem tohoto utkání a jsem rád, že jsme to potvrdili. Přece jenom jsme starší a zkušenější celek, i když nás Karviná na jejich půdě porazila. Pevně jsme ale věřili, že dnes zvítězíme a že se do hry dostali všichni, to je příjemný bonus. Jsem spokojený, že se všichni z lavičky dostali do hry a každý si odvedl na hřišti díl své kvalitní práce. Na zítřek se moc těšíme. Myslím, že je to snad poprvé, co budeme proti sobě hrát na neutrální půdě. Naši fanoušci nám tady udělali dobrou atmosféru a my samozřejmě zítra chceme i za jejich podpory vyhrát.“

Marek Michalisko, trenér HCB Karviná: „Propadli jsme v obraně. To co jsme si připravovali z části nefungovalo, něco kluci neplnili. Udělali jsme příliš mnoho školáckých chyb, s takovými chybami nemůžeme vyhrávat, tolik ztrát balónů… Když pominu neproměňování šancí, kterých dnes bylo zase spousta, nezasloužili jsme si vyhrát. Už dlouho se nám nestalo, že bychom dostali čtyřicet gólů. Lovosice vyhrály zaslouženě. Máme na čem pracovat. Byl to Pohár, za týden začíná extraliga, doufám, že tam to bude zase o něčem jiném.“

1. semifinále: Talent Robstav M.A.T. Plzeň – TJ Cement Hranice 34:29 (20:13)

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: