„Posouváme svoje cíle, po základní části chceme být nejhůře třetí,“ říká ředitel klubu Srba

Reprezentační přestávka je ve své polovině, ale Lovci už jsou zase v plné přípravě na druhou důležitější část sezóny. V dnešním článku se ale vrátíme ještě ke zhodnocení podzimní části ligy v rozhovoru s ředitelem klubu Vojtěchem Srbou.

Začneme „A“ týmem Lovců a jeho podzimními výkony. Jak byste zhodnotil výkony našeho celku?

Celkově jsme určitě spokojeni. Hlavně co se týká bodového výsledku a naší útočné fáze hry. Po většinu podzimu jsme předváděli atraktivní útočnou házenou a po zásluze jsme dlouho byli na špičce tabulky. Bohužel se nám nevyhnul herní výpadek, který nás stál vedoucí pozici a s tím spojený větší bodový zisk.

Podíváme-li se na tabulku, ve které chybí dohrát utkání mezi Zubřím a Plzní, patří nám v ní druhé místo. Za námi je ale hned dvojice týmů se ztrátou jediného bodu. Jak se vám líbí pohled na žebříček?

Pohled na tabulku se mi líbí a před sezónou bychom toto umístěni určitě všichni brali. Po průběhu podzimní části mne osobně mrzí tři po sobě jdoucí porážky, které trochu kazí celkový dojem. Do konce základní části zbývá ještě hodně zápasů a ze současného postavení týmů je vidět, že rozhodovat může každé utkání.

Do konce základní části chybí sehrát 7 zápasů, tři z nich hrajeme doma a to včetně duelů s těžkými soupeři jako je Dukla nebo Plzeň. Venku nás čeká například Zubří, dále pak relativně lehčí soupeři. S jakým bodovým ziskem byste byl spokojen? A dá se odhadnout jaký počet bodů bude potřeba na průnik do nejlepší čtyřky, která bude mít lepší výchozí postavení do play-off?

Určitě bych byl maximálně spokojen se ziskem 11 bodů ze 14 možných. Pokud chceme zůstat mezi elitní čtveřici, nesmíme v žádném případě zaváhat doma a k tomu přivést minimálně 3-4 body z venkovních palubovek. Takový bodový zisk by na umístění mezi prvními čtyřmi celky měl stačit.

S jakým umístěním byste byl na konci základní části spokojen?

Cílem vedení klubu bylo umístění „A“ týmu mezi první čtyřkou. Po dosavadním průběhu bychom chtěli naše ambice zvýšit a skončit nejhůře třetí.

Vrátím se k sérii tří porážek, které nás postihly v průběhu podzimu. Jak se na ně zpětně koukáte a jak moc nás mrzí nebo mohou ještě mrzet?

Jak moc nás mohou mrzet uvidíme po dvacátém druhém kole. Tři porážky měly společného jmenovatele: absolutní nedůraz v obraně a vytratil se patřičný respekt ze soupeřů. Zdálo se mi, jako bychom si mysleli že vše už přijde samo. Chyběla nám pokora.

Co nás během podzimu nejvíce trápilo v naší hře? A co bychom mohli naopak vyzdvihnout?

Jednoznačně nás trápila obrana a její součinnost s brankářem. Z toho vyplývá i vysoký počet obdržených branek. Artur Adamík se díky svým výborným výkonům dostal do all-stars týmu podzimní části extraligy, ale celkově jsme až v horší polovině týmů, co se týká počtu obdržených branek. A to určitě pro nás není dobrá vizitka. A pokud se podíváme ještě podrobněji, tak jsme paradoxně více branek dostávali v domácích zápasech. Naší silnou stránkou naopak byl přechod do rychlého protiútoku a rychlé rozehrání po obdržené brance.

Na konci ledna nás čeká Final four Českého poháru. Může být pro nás účast v něm pozitivem do jarní části ligy?

Bezpochyby je to dobrá příprava před startem extraligy, kdy máme šanci během jednoho víkendu odehrát až dvě kvalitní utkání. V případě úspěchu to může mít i pozitivní psychický vliv na celý tým.

Extraliga má několikatýdenní přestávku vyplněnou akcemi národního celku. V juniorech i v týmu mužů se objevilo několik našich hráčů. Jak vás jejich nominace těší a měl jste možnost sledovat jejich výkony?

Myslím že každý oddíl je potěšen, když se do reprezentace dostane některý z jeho hráčů. Je to odměna nejen pro něj, ale i pro celý klub. Vedle tradičních reprezentantů se v „A“ týmu objevil i Artur Adamík a do širšího výběru se dostal i Václav Klimt. Oba si to svými výkony v lize určitě zasloužili. Celek juniorů jsem měl možnost vidět v průběhu závěrečné přípravy v Praze, bohužel zde ani jeden z našich hráčů do hry nezasáhl.

Pojďme na skok k lovosickým dorosteneckým týmům. Podíváme-li se na jejich výsledky, jaké k nim bude slovo ředitele klubu?

Starší dorost zůstal svými výkony i výsledky za očekáváním. Mladší dorost měl špatný vstup a to i díky zraněním nebo kolizí utkání hostujících hráčů. V závěru soutěže pak ale nasbíral důležité body důležité pro postavení v klidném středu tabulky.

Děkujeme za rozhovor a vy se můžete v tomto týdnu těšit ještě na jeden další. V něm si popovídáme s trenérem „A“ týmu Milanem Berkou.

Utkání Lovců v roce 2017:

Český pohár – Brno

28. ledna: semifinále Lovosice – Karviná

Základní část extraligy mužů

Litovel – Lovosice (4.2.)
Lovosice – Dukla Praha (11.2.)
Zubří – Lovosice
Lovosice – Plzeň
Hranice – Lovosice
Lovosice – Frýdek-Místek
Nové Veselí – Lovosice

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,