Lovci na turnaji v Topoľčanech třetí

Dvoudenního turnajového klání se v pátek a v sobotu zúčastnili lovosičtí házenkáři. Turnaj týmů ze čtyř zemí opanovalo polské Zabrze.

MT Topolčany, 20.-21. ledna 2017

HK FCC Město Lovosice – HK Agro Topoľčany 26:33 (11:20)
V úvodním utkání turnaje v Topoľčanech podlehli naši Lovci domácímu týmu rozdílem sedmi branek 26:33. V utkání dostali příležitost všichni tři brankáři, každý odchytal dvacet minut. Poločas pak odehráli všichni hráči v sestavě s výjimkou Lukáše Malého, který hrál bez střídání. Až do druhého zápasu, který hrajeme zítra v 9:30 proti Polskému Górnik Zabrze S.S.A. , se zapojí i Honza Landa.

Hodnocení utkání trenérem Milanem Berkou: „Měli jsme velice špatný vstup do utkání, kdy jsme zahazovali střelecké šance a přidali k tomu technické chyby. To znamenalo již v úvodu výraznější náskok pro soupeře. Prakticky jsme nestihli hrát postavenou obranu, brankáři se díky tomu nedostali do tempa. Trápili jsme se v útoku a od toho se odvíjel výsledek celého poločasu. I začátek druhého poločasu přinesl stejný obraz hry, z naší strany nevyužité šance, jednoduché technické chyby. V poslední třetině zápasu došlo k výraznému zlepšení, začalo se nám dařit v obraně, k tomu se přidaly zákroky brankáře a povedlo se nám vstřelit několik jednoduchých branek. Díky tomu jsme zápas zkorigovali na přijatelnější výsledek.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík, Koňařík – Sýkora 5, Bičiště 1, Bouček 1, Franc 1, Havel, Klimt 1, Chroustovský 1, Jelínek, Malý 6, Miko 1, Motl 8, Semerád 1.

Lovci Lovosice – Górnik Zabrze Piłka Ręczna 33:37 (18:18)
Ve druhém zápase turnaje na Slovensku nastoupili naši Lovci proti polskému celku Górnik Zabrze Piłka Ręczna, ale ani z něj si nedokázali připsat bodový zisk. V brance soupeře se představil český reprezentant Martin Galia a potvrdil své kvality. Odpoledne turnaj zakončíme střetnutím proti rakouskému Union JURI Leoben.

Hodnocení utkání trenérem Milanem Berkou: „Měli jsme lepší vstup do zápasu než včera, ale nedařilo se nám v obranné fázi, kde jsme nedokázali pokrýt spolupráci spojek a pivota. Z těchto situací jsme dostávali většinu gólů. Celé utkání se neslo ve znamení naší nevydařené defenzivy. V útoku jsme se dokázali dostat do přechodu s možností vstřelení jednoduchých branek, ale znovu jsme šance nedokázali proměnit. K tomu se přidaly opět technické chyby. Nad vodou nás drží hra křídel, bohužel naší největší bolestí je zatím hra spojek. Jinak jsou pro nás tato utkání velmi dobrou přípravou, všichni jsou zatím zdraví, což je pro nás nejdůležitější fakt. Zápas hráči odmakali a teď nás čeká poslední střetnutí turnaje.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík, Adamík – Sýkora 2, Bičiště 1, Bouček 5, Franc 2, Havel 1, Chroustovský 1, Jelínek 2, Klimt 2, Malý 7, Miko, Motl 8, Semerád, Landa 2.

Lovci Lovosice – Union JURI Leoben 35:29 (16:16)
Třetí utkání na turnaji přineslo konečně první vítězství, kterým se Lovci také s kláním v Topoľčanech rozloučili. Všichni hráči jsou zdrávi a večer je pak čeká téměř sedmihodinová cesta zpátky. Šťastnou cestu Lovci!

Hodnocení utkání trenérem Milanem Berkou: „Sestavu jsme opět rozdělili na dvě party, protočili se všichni brankáři, kteří podali velice slušný výkon. V první půli se nám dařila spolupráce s pivotem a Ivoš Havel vstřelil hned sedm branek. Celkově jsme měli výbornou efektivitu střelby. Bohužel jsme se opět nevyvarovali technických chyb, díky kterým dokázal Leoben dávat jednoduché branky. Z toho pak pramenil i nerozhodný poločas. Ve druhé půli jsme již soupeři odskočili a náskok si udrželi až do samého konce.

Celkově byl pro nás turnaj dobrým testem. Ukázal nám věci, kterých bychom se v extralize chtěli vyvarovat. Musíme zapracovat na hře spojek, ale turnaj i přes dvě prohry hodnotím kladně. Byla to pro nás kvalitní příprava, hráči zápasy odehráli ve vysokém tempu, i když herně se nám úplně nedařilo. Všichni jsou zdraví a naše účast zde splnila to co jsme od turnaje očekávali.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík, Koňařík – Sýkora 7, Bičiště 3, Bouček 1, Franc, Havel 7, Chroustovský 3, Jelínek 1, Klimt 1, Landa 2, Malý 7, Miko 1, Motl 2, Semerád.

Celkové pořadí turnaje:

  1. NMC Górnik Zabrze (POL)
  2. HK Agro Topoľčany (SVK)
  3. HK FCC Město Lovosice
  4. Union JURI Leoben (AUT)
Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: