Lovci majiteli Českého poháru! Bravo!

Dnes po poledni bylo v krásné hale v Brně-Maloměřicích rozehráno finále Českého poháru mezi našimi Lovci a posledním českým Mistrem z Plzně.

Finále Českého poháru, 29. ledna Brno-Maloměřice

HK FCC Město Lovosice – Talent M.A.T. Plzeň
21:17 (8:10)

Zatímco včera viděli diváci v rámci obou semifinále brankové přestřelky, začátek finálového duelu byl na góly mnohem skromější. Podíl na tom mělo i velké množství technických chyb a to především na naší straně. Plzeň byla od začátku o krok vepředu. To platilo do 12.minuty zápasu, kdy se do střelecké listiny zapsal z prostoru spojky Vašek Klimt a srovnával na 4:4. Chyby v našem útoku poslaly do trháku Plzeň, která odskočila na 7:4 díky třem brankám z rychlého protiútoku. Následoval oddechový čas naší lavičky, po které se podařilo kontrovat dvěma dalšími góly z prostoru spojky. Na 6:7 snižoval ze spojky svojí první brankou v zápase Jiří Motl, kterému dva předchozí góly nebyly uznány pro odpískanou střelbu po dopadu. Ve 22.minutě bylo srovnáno na 7:7, ale i nadále nám dělala problémy vysunutá obrana Plzně a pozorně chytající brankář Honza Štochl. To přineslo další odskočení Talentu na 9:7. Naštěstí se pak několikrát vyznamenal i náš Artur Adamík, který tak nedovolil Plzni ještě více navýšit svůj náskok. Plzeň dvougólové vedení udržela až do konce prvního poločasu, když po siréně neproměnil sedmimetrový hod Jirka Motl.

Začátek druhé půle začala naše další technická chyba, z následného protiútoku naštěstí pro Lovce trefila Plzeň tyč (nutno podotknout, že tyčky po střelách soupeře duněly ke smůle Plzně hodně často). To nabudilo naše hráče, kteří dvěma slepenými brankami v řadě dokázali poprvé v utkání dostat náš tým do vedení (11:10). Další minuty přinesly dokonce 2-3brankový náskok Lovců (16:13). Ten mohl ještě narůst, ale přišly dvě neproměněné sedmičky z našich rukou (Bouček, Sýkora) a Plzeň toto zaváhání potrestala snížením náskoku na rozdíl jediné branky (17:16 v 51.minutě). O chvíli později Milan Škvařil srovnával a rýsovalo se závěrečné drama. Naštěstí jsme v posledních minutách nepovolili Plzni ani branku, zatímco Lovcům se podařilo skórovat hned čtyřikrát. A když v galapředstavení pokračoval Artur Adamík, vybojovali Lovci po loňském stříbru celkový triumf v Českém poháru!!

Gratulujeme a děkujeme všem fanouškům za podporu v hledišti i u obrazovek! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Milan Berka, trenér FCC Město Lovosice: „Vyhráli jsme pohár, jsme šťastní! V semifinále jsme porazili loňského vítěze poháru, ve finále mistra. Bylo to ubojované, z obou stran to bylo bojovné utkání. Obrany makaly proti sobě velice tvrdě. Bylo velmi těžké dostat se do střely. Stál proti nám výborný Honza Štochl, my jsme naštěstí měli Artura Adamíka, který v závěru Honzu trochu předčil. Ale Honza je držel, za stavu plus tři pro nás vychytal dvě sedmičky, tam nás trochu přibrzdil. Ale panuje u nás maximální spokojenost. Dnes si ještě užijeme oslavy a cestu domů, pak už nastartujeme přípravu na Litovel, protože začíná úplně jiná soutěž, každé utkání by nás mohlo stát těch sedm měsíců práce, které jsme už odvedli.“

Martin Šetlík, trenér Talentu M.A.T. Plzeň: „Gratuluji soupeři k zisku poháru. Rozhodl asi výkon Adamíka ve druhém poločase. Vychytal nás, měli jsme řadu neproměněných šancí. Bojovali jsme do konce, ale bohužel to dnes nestačilo. Rozhodl náš postupný útok a jeho neproměněné šance, pak scházela síla.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Franc, Landa 2, Havel 2, Sýkora 1, Motl 6, Bouček 2/1, Jelínek, Bičiště 1, Chroustovský 1, Klimt 2, Konárik, Semerád, Miko 1, Malý 3.

7m hody: 3/1 – 4/1, vyloučení: 8 (ČK Škvařil, Šindelář) – 4, rozhodčí: Bečička, Bubeníček, diváků: 170.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: