Lovce čeká finálový turnaj Českého poháru!

Ještě než extraliga znovu odstartuje dalším kolem, čeká na čtyři postoupivší družstva finálový turnaj Českého poháru. K naší hrdosti jsou jeho účastníkem také lovosičtí Lovci!

Final 4 Českého poháru 2016/2017, 28.-29. ledna 2017 Brno-Maloměřice

Z prosincových čtvrtfinálových střetnutí, do kterých postoupila osmička extraligových týmů, vykrystalizovaly semifinalisté druhé české soutěže. Dvakrát se ve čtvrtfinále radovala hostující družstva, když v Brně vybojovala postup Karviná a na půdě Zubří se z postupu radovala Plzeň. K naší radosti se po závěrečném čtvrtfinálovém hvizdu radovaly i dva domácí týmy: naši Lovci přehráli Duklu Praha a Hranice porazily nováčka extraligy Nové Veselí.

Vraťme se krátce k čtvrtfinálovému duelu našich házenkářů proti Dukle Praha.               21. prosince jsme přivítali pražský celek, který do zápasu přijel se sebevědomím povzbuzeným třemi výhrami v extralize v řadě a to nad tak silnými celky jako je Zubří, Plzeň nebo Hranice. Svoje kvality dokazovala Dukla i u nás a v prvním poločase v utkání byla rozhodně lepším týmem. Projevilo se to i na skóre, když ve 25.minutě vedli její hráči již o šest branek 14:8. Naši házenkáři ještě do poločasu dokázali zkorigovat na přijatelných 13:15.

Přestože se nám ve druhé půli podařilo srovnat krok, dokázala si Dukla vždy získat vedení zpět. Ještě šest minut před koncem vedla 30:28. Závěrečná fáze utkání ale patřila Lovcům, kteří ji vyhráli poměrem 7:1 a po vítězství 35:31 se znovu probojovali mezi čtyři nejlepší týmy této soutěže. Vydařenou druhou půli tehdy trenér Milan Berka komentoval slovy:  „Po dobrém závěru první půle jsme chtěli srovnat stav, ale i přes dobrou práci obrany jsme následně dělali chyby v postupném útoku. Pak se nám konečně podařilo hru konsolidovat, do hry jsme poslali tři naše „ostré“ spojky Jelínka, Motla a Boučka 🙂 , kteří svým pohybem dokázali přehrávat obranu soupeře. Díky tomu jsme dokázali zápas srovnat a měli v něm větší vůli po vítězství.“

Stejně jako loni se tedy mohou fanoušci těšit z účasti našeho celku v semifinále a v něm na nás čeká loňský finálový soupeř Karviná. Té máme co vracet nejen z finále Českého poháru 2015/2016, které Karviná dokázala přetavit v celkový zisk, ale také z extraligového utkání na její palubovce, které „odstartovalo“ sérii tří proher Lovců v řadě. Na ligové utkání se ale trenér Berka spíše ohlížet nechce: “ Takhle se na to utkání spíše dívat nebudeme. Určitě chceme vyhrát i proto, že jsme v Karviné dva body ztratili. Není to ale hlavní důvod. V semifinále jsme favoritem střetnutí a chceme postoupit do finále.“

Lovci si chtějí zopakovat start ve finálovém střetnutí, které v neděli 29. ledna přímým přenosem přenáší i sportovní kanál České televize. „Český pohár a zápasy v něm bereme tak jako každá jiná utkání. Každé střetnutí chceme vyhrát. Rozhodně to nebude klasická příprava, ale ostrý zápas. Jedná se o druhou nejprestižnější soutěž, chceme se v ní poprat o co nejlepší výsledek, tzn. vyhrát,“ říká odhodlaně trenér Lovců.

Lovci nastoupí ke svému semifinále v sobotu 28. ledna od 17hodin, jejich duelu bude předcházet první semifinále, ve kterém proti sobě nastoupí celky Plzně a Hranic. Do Brna míří v sobotu společně s hráči i naši fanoušci. Držte nám palce! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Program Final 4 Českého poháru:

semifinále – sobota 28. ledna

15:00 Plzeň – Hranice
17:00 Lovosice – Karviná

finále – neděle 29. ledna

12:30 vítěz SF1 – vítěz SF 2  PP ČT4

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: