Třetí vítězství proti Kopřivnici jsme nezískali

Mladšímu dorostu Lovců se o víkendu bohužel nepodařilo napodobit své starší kolegy a tým mužů a v jarní předehrávce podlehl Kopřivnici.

13.kolo 1.ligy ml.dorostu:

HK Lovosice – KH Kopřivnice
33:36 (17:17)

Jeden velký chaos v obraně a velmi laxní přístup, takto komentovala většina diváků naše poslední vystoupení v tomto roce. Starší kolegové svá utkání vyhráli. My jsme nejen prohráli, ale bohužel jsme zanechali dojem, že nás házená vůbec nebaví a je nám fuk jaký bude výsledek.

Pilně jsme se na soupeře připravovali. Trápí nás přechod do útoku, proto jsme si na tréninku nakreslili a vysvětlili jakým způsobem budeme hrát druhou vlnu rychlého útoku. Nepřišli jsme s ničím novým, těžkým a světovým, ale v zápase bylo vidět, že hráči nebyli schopni pokyny dodržet. Určitě na změnách nepřestaneme pracovat, naopak ještě více si rozpitváme jednotlivé fáze a budeme se snažit, aby kluci byli schopni zaskočit jeden za druhého. Bohužel se velmi špatně trénuje, když máte na tréninku nedostatek hráčů. Vymstilo se nám, že jsme obranu i přechod do útoku nacvičovali po částech.

Dalo by se říct, že Kopřivnice je tým jednoho hráče. Adam Očkovič patří mezi nejlepší střelce 1. ligy mladších i starších dorostenců. Náš cíl byl jednoduchý. Přesunuli jsme náš obranný systém 1:5 na levou stranu útoku, kde operoval Venca Kovář. Měl Adamovi znepříjemnit hru, vzadu zajišťoval Karel Holubec a naše křídla dostala za úkol obsazovat těsně své útočníky, aby narušili možnost rozehrání. Ani jedno se nezadařilo. Kluci nepobrali zadané úkoly a vznikl z toho obrovský zmatek. Máme mezery v komunikaci, přebírání a zajišťování. Většina hráčů si neuvědomuje, že nebezpečí je tam, kde je míč a často brání hráče, který nemá šanci dostat přihrávku, natož ohrozit branku.

V útoku se v prvním poločase bohužel nedařilo Tomášovi Jetenskému. Vyslal na branku 5 střel a skóroval pouze jednou. To je na ostrou spojku opravdu málo. Napravil to ve druhém poločase a s 8 brankami, byl druhý nejlepší střelec týmu. Nejvíce se střelecky dařilo Jardovi Trkovskému, který byl s 10 zásahy byl nejúspěšnější. Na hřišti nám citelně chybí Honza Durček, byl sice 100 % při střelbě sedmimetrových hodů, do hry bohužel nezasáhl. Zraněné koleno ho nepustilo do hry už třetí zápas. Ve čtvrtek budeme znát výsledky magnetické resonance a doufáme, že nebude třeba operativní zásah. Ke zraněnému Honzovi ještě přibyli dva marodi, kteří ulehli s chřipkou. Při malém počtu hráčů je každá ztráta citelně znát a nám nejvíce chybí spojky.

I přes technické chyby, střeleckou neúspěšnost jsme se o výsledek přetahovali. Poločas 17:17 ukazoval, že je to zápas útoků, ne obrany. Ve druhé půlce nás stále zlobila obrana a když už jsme branku nedostali, nebyli jsme schopni odpovědět úspěšným zakončením.  Za třicet minut hry jsme byli 3x vyloučeni a stříleli 5 sedmimetrových hodů. Soupeř byl trestán pouze jednou a vstřelil čtyři branky ze sedmiček. Výsledkově se opakoval scénář z utkání proti Dukle, Zubří a Karviné. Vždy když jsme se dotáhli, přestali jsme hrát důsledně a nechali soupeře odskočit. Zápas nakonec skončil lépe pro soupeře, rozdílem tří branek. Máme dva měsíce na trénink a čeká nás hodně práce. V únoru musíme být připraveni zabrat v utkáních, která jsme zbytečně ztratili nedůsledností v posledních deseti minutách.

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek, Tomáš Jelínek Jan Durček 5/5; Tomáš Jetenský 8; Kuba Donát; Jarda Trkovský 10; Honza Heřmanovský 1; Honza Matras; Kilián Malý 2; Karel Holubec 4; Venca Kovář 2; Dan Dojčinovič 1

Branky ze 7m hodů: 5 – 4, vyloučení: 3 – 1, rozhodčí: Navrátil, Šiška.

Tabulka a výsledky