Lovci potřetí v řadě padli. Tentokrát v Brně

Ani čtrnácté kolo nepřineslo radost lovosickým fanouškům. Potřetí v řadě se nám nepodařilo získat extraligové body, když jsme podlehli o tři branky Brnu.

Zdroj: ČSH

14.kolo extraligy:

SKKP Handball Brno-HK FCC Město Lovosice 32:29 (16:14)

Do Brna jsme odcestovali bez nemocného Honzy Landy. Začátek zápasu nám vyšel skvěle, v 6.minutě jsme vedli 5:2. Pak bohužel přišla neproměněná vyložená šance, chytil se brankář domácích Jirka Bavlnka a Brno nastartovalo zvrat v zápase. Ještě ve čtvrtině utkání jsme vedli dvoubrankovým rozdílem 9:7, ale pak přišla pětibranková série domácích, kteří otočili stav utkání na 12:9. V závěru poločasu jsme dokázali snížit na těsný rozdíl 13:14, ale Brno si do šaten přeci jen odnášelo dvougólový náskok 16:14.

Domácí si udržovali mírné vedení až do stavu 21:19 (38.minuta). Pak se nám konečně podařilo znovu srovnat stav utkání a několikrát jsme získali vedení na naši stranu. Naposledy Lovci vedli v 53.minutě 28:27 díky skvělému výkonu Jiřího Boučka. Bohužel závěr utkání se nám nevydařil. Do konce zápasu jsme přidali již jen jedinou branku a o poslední šanci na zisk bodů se připravili neproměněnou sedmičkou. V závěru jsme se snažili o zvrat ještě osobní obranou, ale riskantní tah již přinesl pouze branky Brna. To nakonec naše házenkáře porazilo 32:29 a po čtyřech extraligových porážkách se tak mohlo radovat z plného bodového zisku. Série proher se tak prodloužila na tři. Nevyužili jsme tak „zaváhání“ Plzně, která podlehla skvěle hrající Dukle a zůstáváme tak na třetím místě tabulky s 19body. Již jen o bod za námi je Dukla Praha s 18body.

Výborný výkon podal Jirka Bouček, který nastřílel soupeři 12branek. Střelecky se k němu přidal Míla Sýkora se šesti góly.

V dalším kole přivítáme doma tým Kopřivnice a to v sobotu 10. prosince od 17hodin. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás na dálku podporovali. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Zdeněk Missbach, trenér SKKP Brno: „Opět vynikající nasazení v obraně. Co nám přinášelo body, byl především kolektivní výkon a disciplinovaná hra v útoku. Viktor Hastík byl dnes bez debat neudržitelný, ale dnešní výhra byla samozřejmě dílem všech hráčů. Především přechod do rychlých útoků se nám dnes povedl. Jsou to pro nás především velmi cenné a důležité body, a to i pro zvýšení sebevědomí hráčů. Dnešní utkání je důkazem, že se dá hrát i s tak kvalitním soupeřem, jakým jsou Lovosice, takže obrovská spokojenost a poděkování hráčům, s jakým nasazením a jakou bojovností dnešní zápas odehráli.“

Milan Berka. trenér FCC Město Lovosice: „Brnu gratuluji k výhře. Myslím si, že to byl velmi vyrovnaný zápas, který se nám bohužel nepovedl. Rozhodla především naše poslední přesilová hra, kterou jsme nevyhráli. Na závěr jsme dostali velmi jednoduché góly a nepovedlo se nám eliminovat Hastíka, který dal třináct gólů.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Koňařík – Franc 1, Havel, Sýkora 6, Motl 4, Bouček 12/4, Jelínek 2, Bičiště 1, Chroustovský 2, Klimt, Konárik, Semerád, Miko 1, Malý.

Nejlepší střelci Brna: Hastík 13/3, Koubek 6/3, Dostalík 4
7m hody: 6/6 – 2/1. Vyloučení 5:5. Diváci: 511. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,