Lovci postupují do Final Four Českého poháru!

V předvánoční čas se naposledy v tomto roce sešli Lovci a jejich fanoušky v hale Chemik, aby zde společně vzdorovali Dukle Praha ve čtvrtfinále Českého poháru.

Čtvrtfinále Českého poháru:

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
35:31 (13:15)

První branka padla z rukou domácích Lovců, ale na dlouhou dobu to bylo pro házenkáře Lovosic poslední vedení v zápase. Dukla v dalších minutách odskočila, využívala chyb domácích a brankami z rychlých protiútoků získala vedení 6:2. Ani další minuty nepřinesly výraznou změnu. Domácí kupili chyby a Dukla jich využívala k jednoduchým brankám. A když už se Lovci dostali do zakončení, často je zastavil brankář Daniel Rangl. Výsledkem tak bylo vedení 14:8 ve prospěch Dukly pět minut před koncem prvního poločasu. Ještě do konce první půle se Lovosicím podařilo snížit na 13:15.

Lovcům se ve druhé půli podařilo srovnat krok, ale dlouho nemohli srovnat stav zápasu. Povedlo se to až ve 41.minutě Malému (19:19). Dukla i nadále byla vždy o krůček vepředu, šest minut před koncem vedla 30:28. Domácím se ale podařil dokonalý obrat a závěrečné minuty vyhráli poměrem 7:1. Celkově tak Lovosice porazily Duklu 35:31 a postupují do lednového Final Four Českého poháru.

Finálový turnaj hostí Brno-Maloměřice o víkendu 28.-29. ledna 2017. Společně s našimi Lovci se v něm představí Plzeň, Karviná a Hranice.

Z letošního extraligového a pohárového roku je to tedy od Lovců vše. Další utkání nás čeká až v únoru, po finále Českého poháru nastoupí 4. února Lovosice proti Litovli na jejich palubovce. První domácí zápas se hraje 11. února a znovu v něm přivítáme pražskou Duklu.

Děkujeme všem našim fanouškům za podporu a přízeň nejen v dnešním utkání a přejeme krásné a klidné svátky! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Václav Toman, trenér HK FCC Město Lovosice: „Začnu hned druhým poločasem. Po dobrém závěru první půle jsme chtěli srovnat stav, ale i přes dobrou práci obrany jsme následně dělali chyby v postupném útoku. Pak se nám konečně podařilo hru konsolidovat, do hry jsme poslali tři naše „ostré“ spojky Jelínka, Motla a Boučka 🙂 , kteří svým pohybem dokázali přehrávat obranu soupeře. Díky tomu jsme dokázali zápas srovnat a měli v něm větší vůli po vítězství. Děkuji fanouškům za podporu v tomto předvánočním čase a přejeme všem klidné svátky.“

Jan Josef, trenér HC Dukla Praha: „O průběhu utkání rozhodly technické chyby našeho týmu v prvním poločase. Udělali jsme jich snad osm a díky nim se nám nepodařilo odskočit na větší brankový rozdíl. Svůj výborný výkon z první půle bohužel ve druhém poločase nedokázal zopakovat ani Dan Rangl. K tomu se přidalo velké množství vyloučených a neproměněné šance, které nás stály vítězství.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Koňařík, Adamík – Franc 1, Landa 4, Havel, Sýkora 3, Motl 7/1, Bouček 9/3, Jelínek 5, Bičiště, Klimt 1, Konárik, Semerád, Miko, Malý 5.

Nejlepší střelci Dukly: Kotrč 7/1, Kastner 6, Šůstek 5.

Sedmimetrové hody: 6/5 – 1/1, vyloučení: 4 -7, rozhodčí: Nezbeda, Zelenka, diváků: 432.