Lovce čeká čtvrtfinále Českého poháru, vyzvou v něm Duklu!

V úterý a ve středu probíhají čtyři zápasy Českého poháru. Rozhodne se v nich o postupujících do Final Four v Brně.

Čtvrtfinále Českého poháru

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha
středa 21. prosince od 18hodin

V sobotu jsme zápasem proti Kopřivnici zakončili extraligovou část sezóny. V tabulce ligy nebylo sehráno utkání posledního kola mezi Zubřím a Plzní, které ještě zamíchá pořadím. Momentálně ale po podzimu patří Lovcům skvělá druhá příčka.

Na úspěšný ligový podzim se pokusíme navázat i v Českém poháru, ve kterém jsme se v poslední sezóně dokázali probojovat až do finále (v něm jsme podlehli Karviné). Čeká na nás soupeř v podobě Dukly Praha, která je v posledních týdnech hodně rozjetá a dokazuje svoje kvality jak po sportovní tak morální stránce. Z posledních třech kol má na svém kontě plný počet bodů, když dokázala porazit týmy jako Zubří, Plzeň nebo vyplenit Hranice. Tyhle výhry ji katapultovaly na čtvrtou pozici, na vedoucí Zubří ztrácí 2body, na druhé Lovce bod jediný. Shodný počet bodů má pak s Plzní.

Těžko tak v tomto zápase hledat favorita, přestože podzimní ligové kolo vyznělo v náš prospěch po výhře 28:25 v Praze. Stejný výsledek by nám samozřejmě udělal radost i zítra. Jak jsme psali, přijede do Lovosic skvěle naladěný soupeř posílený výbornými výsledky z posledních kol. Naši Lovci určitě nebudou proti Dukle postrádat motivaci a proto věříme, že k vidění bude opravdu špičkový a napínavý duel. Nikdo z vás by si jej neměl nechat ujít, takže nezapomeňte přijít ve středu 21. prosince od 18hodin do haly Chemik! Opět vás budeme potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „náš cíl je jasný, postoupit do Final Four a úspěšně tak uzavřít celkem povedený podzim. Postup mezi nejlepší v Českém poháru je náš druhý cíl letošní sezóny. Dukla před časem neměla dobrou sérii zápasů, ale to je pryč. Zranění hráči (Kývala, Sviták) si odpočinuli, spadla z nich únava z evropského poháru a ligy, znovu mají chuť do házené a je to na jejich hře a hře celé Dukly vidět. Máme se tedy na co těšit, ale už se nám letos Duklu v plné sestavě navíc na jejich palubovce povedlo porazit. Stejný výkon chceme potvrdit i v naší hale a těšit se tak na leden.“

Program čtvrtfinále Českého poháru (středa 21. 12.):

SKKP Handball Brno – HCB Karviná 25:30
HK FCC Město Lovosice – Dukla Praha
HC ROBE Zubří – Talent Robstav M.A.T. Plzeň
TJ Cement Hranice – TJ Sokol Nové Veselí

Vítězové těchto zápasů postupují do Final Four hraném v Brně-Maloměřicích na konci ledna.