Z Jičína vezou body oba týmy dorostu

V neděli 11.prosince se naši starší dorostenci vydali do Jičína k poslednímu kolu podzimní části.

11.kolo 1.ligy st.dorostu:

HBC Jičín – HK Lovosice
19:20 (5:10)

Povzbuzeni  výsledkem a hlavně s dobrým pocitem s povedené týmové hry z domácího zápasu s Karvinou, si jeli kluci pro bodový zisk do Jičína. Byli jsme si vědomi našeho oslabení. Kvůli zranění a viróze nám chyběli tři hráči, ale díky podpoře z mladšího dorostu jsme měli plnohodnotnou náhradu.

Úvod utkání začaly oba týmy opatrně, převládalo vědomí velké důležitosti výsledku z tohoto zápasu – domácí měli o dva body více. Nicméně se naši kluci dřív osmělili a po proměňování šancí v útoku, důrazné obraně a i za přispění výkonu brankáře, jsme se dostali do pětigólového náskoku. Ten jsme si udrželi až do konce prvního poločasu (5:10).

Vědomi si psychického výpadku v zápase s Karvinou, jsme o přestávce klukům důrazně říkali, že nesmí polevit a musí přistupovat ke hře, jako kdyby byl stav stále 0:0. Bohužel náš syndrom druhého poločasu se opět začal naplňovat. Kupily se technické chyby, nedůrazná obrana a útok bez nápadu. V tuto chvíli domácí i za přispění svých fanoušků vycítili šanci a začali ukrajovat z našeho brankového náskoku. V 53. až 56. min.soupeř třemi brankami otočil skóre na 19:18. A opět tu bylo to, co jsme si nepřáli: naši kluci pod tlakem a vidina, že opět nezvládneme a totálně projedeme druhý poločas. 

Avšak Lovecká vytrvalost, touha po bodech a hlavně díky impulsu síly týmu v podobě mohutné podpory hráčů z lavičky, pomohly k otočení skóre na 20:19. V posledních vteřinách domácí usilovali o vyrovnání, ale díky taktickému vyloučení Š. Malého, nebyl gól uznán (5 vteřin do konce). Následné rozehrání soupeře se podařilo obraně dobře zblokovat, brankář balon vyrazil nad bránu a vytoužené vítězství bylo naše s konečným výsledkem 20:19.

Velké díky patří všem klukům za předvedenou hru i za vytrvalé povzbuzování.

Další utkání sehrajeme až 18. února na hřišti Úval. V tabulce přezimujeme na osmé příčce se ziskem sedmi bodů.

Sestava a branky Lovců: Günl, Vodička – Holubec, Kovář, Prokop 2, Malý 5, Škromach, Jetenský, Karlovec 7/2, Gebhart 3, Stach, Baičev 3.

Branky ze 7m hodů: 1 – 2, vyloučení: 0 – 2, rozhodčí: Čapek, Veselý.

Tabulka a výsledky