Čtvrtý pokus Lovců na výhru!

Sobota přináší patnácté kolo extraligy mužů a Lovci v něm mají jasný cíl: zlomit sérii proher a konečně si na své konto připsat další body.

15.kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – KH Kopřivnice
sobota 17. 12. v 17hodin

Skoro měsíc se Lovci neradovali z bodového zisku v extralize, když naposledy doma 19.listopadu přehráli nováčka soutěže z Nového Veselí po divoké přestřelce 42:33. Pak přišla série tří utkání bez bodu (29:30 v Karviné, 28:30 doma s Jičínem, 29:32 v Brně). Nyní je na čase černou sérii prolomit a konečně doma bodovat. Utkání s Kopřivnicí je zároveň posledním utkáním extraligy v roce 2016, nicméně na Lovce pak čeká ještě jeden velký úkol v podobě čtvrtfinále Českého poháru proti Dukle Praha (hraje se 21.prosince v 18hodin v hale Chemik).

Pojďme se ale nejprve soustředit na první krok, kterým je sobotní střetnutí s moravským celkem. Podzimní zápas v Kopřivnici znamenal pro Lovce první letošní ztrátu, když v tomto duelu uhráli remízu 31:31. V zápase se jedenáctkrát trefil střelec Miroslav Rachač, který bude velkou hrozbou pro náš tým i v nejbližším sřetnutí ligy.

Kopřivnici patří v tabulce jedenáctá příčka se ziskem 7bodů. První výhru si Kopřivnice připsala na své konto ve 2.kole proti Hranicím. Následně si připsala 3 „nečekané“ body, za již zmiňovanou domácí remízu s našimi Lovci a hned v dalším kole potvrdila svůj výkon vítězstvím v Karviné. Pro moravský tým pak následovala důležitá kola. V těch se střetla s týmy, které s ní teoreticky měly bojovat o postup do play-off resp. o pozici mezi desítkou zajišťující účast v příštím ročníku česko-slovenské soutěže. Z duelů s Jičínem, Litovlí a Novým Veselím si připsala dva body za vítězství s Litovlí a to v 9.kole. V následujících kolech se pak Kopřivničtí utkaly se silnými týmy, adepty na první čtyřku. Nejlépe se jim dařilo s Plzní, které doma podlehly o jedinou branku 26:27. Poslední dvě kola pak Kopřivnice výsledkově nezvládla, v Hranicích prohrála po hodně nevydařené druhé půli 16:29 (poločas 10:12), aby pak v posledním kole podlehla Frýdku-Místku.

Celkem tak nasbírala 7bodů proti 19bodům našich hráčů. I to z našich házenkářů samozřejmě dělá favorita střetnutí, nehledě na to, že po nepodařených posledních kolech už nutně musíme bodovat a zakončit tak rok 2016 výhrou v domácím prostředí.

Jak jsme již psali výše, v týmu trenéra Ivo Vávry si musíme dávat velký pozor na střelce Míru Rachače. Ten ale není nejlepším střelcem Kopřivnice. První pozici v tomto žebříčku si drží křídlo Jan Hanus s 64brankami, střelecky se prosazuje i spojka Jan Gřes (51branek). Věřím, že v tomto duelu přidají další góly i naši nejlepší střelci: první a druhý v pořadí celkové tabulky střelců Jiří Motl (119br.) a Václav Klimt (90br.). K těm se v posledních kolech přidává i velmi dobře hrající Jiří Bouček (75br.), který se posunuje tabulkou střelců do horních pozic.

Utkání začíná v naší hale v sobotu v 17hodin a my budeme potřebovat vaši pomoc. Ani tři porážky nejsou důvodem k nějakému pesimismu, společně se pokusíme nepříznivou sérii zlomit! A pro všechny platící diváky jsme navíc připravili dárek v podobě nástěnného kalendáře Lovců pro rok 2017. JSME JEDEN TÝM, MY A VY! Děkujeme za podporu!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po třech těsných prohrách nejsme úplně v nejlepší náladě, ale rádi bychom se v posledním domácím utkání extraligy znovu vrátili na vítěznou vlnu. Ze série porážek nechceme dělat tragédii, výkonnostní vlny v sezóně přicházejí a my bychom tu špatnou chtěli ukončit právě v sobotu proti Kopřivnici a následně i v pohárovém utkání proti Dukle. Kopřivnice je mladý ambiciózní tým, který má v kádru zkušené hráče. Disponuje kvalitním brankářem a nebezpečným střelcem z dálky, zdobí ji velmi bojovný duch.“

Ivo Havel, pivot HK FCC Město Lovosice: „Po třech prohrách v řadě musíme dokázat sobě i fanouškům, že tahle série byla jen chvilkové zaváhaní a nic jiného než výhra pro nás v sobotu nepřipadá v úvahu! Čeká nás tým Kopřivnice, který na naší palubovce může jen získat a i z tohoto důvodu nás nečeká nic jednoduchého. Velký pozor si musíme dát na Míru Rachače, který se proti nám na podzim velmi často prosazoval a hodně nás trápil. Jsem si ale jistý, že v naší hale s výbornou domácí kulisou nedovolíme Kopřivnici vůbec nic a budeme mít zápas celou dobu pod kontrolou.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,