Brankář plus dvanáct z dvanácti, to byl základ našeho úspěchu

V jedenáctém kole první ligy mladšího dorostu nastoupili naši Lovci k důležitému střetnutí v Jičíně. Přesvědčivé vítězství přineslo další dva body.

Hodnocení utkání trenéry týmu

Vynikající Lukáš v brance, Vencova stoprocentní střelecká úspěšnost i jeho výborný výkon v obraně výrazně pomohl našemu celku k vítězství proti Jičínu. 12 brankami se Venca zapsal do střelecké listiny. Dalších 12 branek přidali Honza Durček a Tomáš Jetenský. Tři hráči nastříleli téměř polovinu našich branek.

11.kolo 1.ligy ml.dorostu:

HBC JIČÍN – HK FCC MĚSTO LOVOSICE
23:36 (11:15)

Náš soupeř přezimuje po podzimní části soutěže na předposledním místě. Stejně jako my měli jičínští hodně zraněných a nemocných hráčů. V nedělním zápase proti nám nastoupili i hráči z družstva starších žáků. Ale zápas začali velmi bojovně a také výsledek poločasu naznačuje, že to nebylo lehké utkání.

My jsme začali s vysunutou obranou 1:5. Venca Kovář dobře pracoval na hrotu a získával míče, které jsme bohužel v branku nedokázali proměnit. Buď jsme ztratili míč technickou chybou nebo jsme netrefili branku. Místo, abychom zápas rozhodli hned na začátku, byl v 17. minutě stav 8:5 pro nás. Obrana pracovala dobře, v postupnému útoku jsme pracovali hlavně pro Tomáše, který se dokáže trefovat z dálky. Vůbec se nám nedařil přechod do rychlého útoku. Vždy, když se nám podařil vyšší brankový rozdíl, přišla série chyb a soupeř nás dotáhl.

Druhý poločas byl za naší strany mnohem preciznější. První technickou chybu jsme udělali asi po 10 minutách hry. Zpřesnili jsme přihrávky a dále se snažili o rychlý přechod do útoku. Ve druhé půlce hráli proti nám především hráči mladší kategorie, a to nás zavazovalo k povinné výhře.  Posledních 15 minut jsme vystřídali a tahouny týmu nechali odpočinout. Hráči z lavičky nepolevili a zápas dotáhli do 13brankového rozdílu pro nás.  Na střeleckou listinu se až na Michala Burgra zapsali všichni hráči.

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek, Tomáš Jelínek – Durček Jan 5/3; Jetenský Tomáš 7; Prášil Martin 2; Heřmanovský Jan 3; Malý Kilián 1; Holubec Karel 1; Kovář Václav 12; Dojčinovič Daniel 5

Branky ze 7m hodů: 5 – 3, vyloučení: 1 – 5, rozhodčí: Čapek, Veselý.

Tabulka a výsledky

Hodnocení podzimní části

Podzimní část soutěže je za námi. Díky nedostatku hráčů, zraněním, nemocem a částečně také díky psychické labilitě jsme přišli minimálně o 6 bodů a první část končíme na 8. místě. Před námi je reprezentační přestávka a důkladná příprava na druhou část sezóny. Jsme odhodlaní naši zápasovou bilanci vylepšit.

Před vánocemi nás čeká ještě jedno utkání. V sobotu 17. prosince hrajeme velký zápasový hattrick proti Kopřivnici. Mladší dorostenci začínají ve 14:00. Od 17:00 hrají muži své extraligové utkání a házenkářskou sobotu zakončíme zápasem staršího dorostu. Zveme fanoušky, spoluhráče a všechny, kdo mají chuť přijít fandit ve 14:00 do sportovní haly Chemik v Lovosicích. Můžete s námi zůstat až do půl deváté, určitě máme co nabídnout.