Na Karvinou jsme nestačili

Až dvanácté kolo extraligy přineslo pro Lovce druhou prohru v soutěži. Porazit lovosický celek se podařilo týmu Karviné.

kar_lov_4_

Foto: Ivo Dudek.

12.kolo extraligy mužů:

HCB OKD Karviná – HK FCC Město Lovosice 30:29 (13:12)

Rozdílem jediné branky skončilo dramatické utkání v Karviné, kde jsme rozhodně sahali po bodovém zisku. V závěrečných minutách jsme ale nedokázali udržet dvoubrankové vedení a museli tak podruhé v sezóně poblahopřát soupeři k vítězství.

Karviná před utkáním avizovala, že kanonýr Jiří Motl může dát klidně všechny branky, hlavně když se podaří uhlídat zbytek našeho týmu. A začátek utkání (možná i celý první poločas) se jí tato taktika dařila. První tři branky našeho celku vstřelil opravdu Jirka Motl, až v 11.minutě se pak trefil Jiří Bouček. První poločas přinesl střídání vedení na obou stranách, které ani v jednom případě nebylo větší jak 1-2 branky. Po třiceti minutách odcházela Karviná do šaten s těsným vedením 13:12. Náš tým držel střelecky Motl, v brance pak výborný Adamík.

Domácím se povedl vstup do druhé půle a do 40.minuty si udržovali třígólový náskok (19:16). Zápas pak nabral na dramatičnosti, když ve 41.minutě dvakrát zaúřadoval Klimt a snížil na 20:19 z pohledu domácích. O pět minut později stejný hráč srovnával na 21:21. Úsek mezi 45.-54.minutou přinesl vedení Lovosic, místy až o dvě branky. Po vyloučení Landy se dokázala Karviná prosadit a získat vedení zpět na svoji stranu (25:24). Branky Klimta a Malého nás dostaly zpět nahoru (25:26 pro Lovce). Lavička Karviné si pak vybrala oddechový čas a ten se ukázal nakonec jako rozhodující. Čtyři branky Baníku v řadě, k tomu vyloučení Landy a rázem tu bylo vedení domácích 29:26. Naši hráči dokázali ještě bleskově zareagovat a 76sekund před koncem svítil po brance Klimta na ukazateli těsný stav 29:28. Rozhodující branku pak vstřelil karvinský Monczka, srovnat již Lovci přes veškerou snahu nedokázali a Karviné podlehli těsně 29:30.

Střelecky náš tým táhli oba naši nejlepší střelci Jiří Motl a Václav Klimt, kteří dali dohromady 22branek. Škoda některých neproměněných šancí, včetně těch vyložených, v takovémto zápase si toto bohužel nemůžeme dovolit. Nicméně Lovci bojovali až do samého konce.

Po 12.kole má tedy extraliga nový vedoucí celek, kterým je po vítězství v Litovli tým Zubří s 20body. Naši Lovci mají na svém kontě bodů 19 a těsně za námi (18bodů) je pak obhájce titulu z Plzně.

Další utkání hrajeme doma 3. prosince od 17hodin, kdy hostíme celek Jičína. Přijďte nás určitě povzbudit! Děkujeme za dnešní podporu na dálku. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Saša Radčenko, hrající trenér HCB Karviná: „ Musím kluky pochválit. Podali bojovný a koncentrovaný výkon. V prvním poločase zachytal Witkowski a v druhém už to sice z jeho strany nebylo ono, ale přesto svou bojovností dotáhli hráči zápas do vítězného konce. Hráči dodržovali to, co jsme si řekli a naše vítězství je důkazem toho, že liga je letos tak vyrovnaná, že každý může porazit každého. Ostatně to ukázaly i včerejší výsledky.“

Milan Berka, trenér Lovosic: „Jsem samozřejmě nespokojen. Zejména špatná produktivita střelby a osm technických chyb v prvním poločase nás stály lepší výchozí pozici do druhé půle. Karviná sice taky něco neproměnila, ale na to já se nedívám – na to tam máme gólmana.“

Nejvíce branek Karviné : Monczka 6, Hanisch 6, Plaček 5.

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc, Landa, Havel, Sýkora, Motl 12/4, Bouček 2, Bičiště, Chroustovský 1, Klimt 10, Konárik, Miko, Malý 4.

7m hody: 2/2 – 4/4, vyloučení: 2 – 3, rozhodčí: Opava, Válek, diváků: 920.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,