Mladší dorostenci vezou dva body z Velké Bystřice!

V devátém kole první ligy mladšího dorostu čekalo na naše Lovce velmi důležité utkání na palubovce Velké Bystřice.

mld-16-bystrice-3

1.liga ml.dorostu:

SK VELKÁ BYSTŘICE – HK LOVOSICE
25:36 (13:15)

Poprvé v této sezóně bereme soupeřům body na jejich domácím hřišti. A utkání to nebylo vůbec jednoduché. Velká Bystřice hraje na původně venkovním hřišti, které bylo zastřešeno a takové podmínky nám halovým týmům moc nevoní a jeden z našich klíčových hráčů Honza Durček zůstal doma se zraněným kolenem. Obávali jsme se, aby si kluci nerozhodili hlavu a nepodlehli strachu, že bez Honzi hrát nejde. Naštěstí celý tým zabojoval i za Honzu. Povzbuzovali se nejen hráči na hřišti, ale i lavička mohutně hecovala kolegy.

Soupeř nás trochu zaskočili útokem s dvěma pivoty. Trvalo chvilku, než jsme srovnali obranu. Venca Kovář hrál celý zápas výborně na středu obrany a poradil si s osobním bráněním nejlepšího hráče domácích Štěpánem Součkem. Který sice vstřelil 8 branek ze hry, ale k výhře domácích to nepomohlo. Prvních 8 minut nám skřípalo i zakončení. Měli jsme několik úniků a vyložených šancí, které nám zlikvidoval brankář hostí. Naštěstí jsme se zklidnili a první poločas jsme rozhodli mezi 9. a 20 minutou, kdy jsme skórovali 7x a soupeř pouze 2x. Za stavu 4:4 kluci zpozorněli v obraně. Karel s Tomášem a Danem tužili střed obrany, venku výborně pracoval Venca. K osobní obraně zvládl také získat několik míčů, které jsme proměnili v laciné branky z rychlých útoků. Na levé křídlo se postavil Kilián Malý, který zatím více střídá. Ale svou šanci využil. Zvládl skórovat 4x a ve druhém poločase zaskočil na středu za Vencu, který si potřebovat chviličku odpočinout.  Na spojkách se dařilo Tomášovi, a hlavně Jardovi Trkovskému. Jarda odehrál utkání hlavně na pravé spojce a 11 brankami opět dokázal, že je univerzálním hráčem, který se dokáže prosadit z jakékoliv herní pozice. Během utkání měl i 100% úspěšnost sedmi-metrových hodů 5/5 a přidal dalších 6 branek ze hry. Do šaten jsme odcházeli s mírným dvou-brankovým náskokem.

Žádné zásadní změny jsme v poločase neudělali. Útok nám vycházel dobře, jen jsme si řekli pár rad k práci v obraně. Prvních 9 minut druhého poločasu bylo podobné jako začátek, nebyli jsme schopni trefit branku. Ale stále jsme si udržovali mírný náskok. Našich 5 vyloučených hráčů oproti 2 domácím napovídá, jak rozhodčí na Moravě měří české celky. Naštěstí nás nezlomila ani přesilovka domácích 6:4. Nepolevili jsme v obraně a v útoku si další výhru pojistili opět šňůrou 6 branek mezi 40. a 50. minutou. Litovat můžeme jen neproměněné šance, kdybychom proměnili všechny rychlé útoky mohlo být skóre vyšší o dalších 5 branek. Pochvalu zaslouží celý tým. Zase jsme o krůček výš a obrana, která nás trápila začíná bolet soupeře a ne nás.

Vyhráno ještě nemáme. Do konce podzimní části nás čekají 2 utkání a 17. prosince domácí předehrávka jarního kola proti Kopřivnici. Prosíme, přijďte nás povzbudit v neděli 4. prosince. Od 13:00 hostíme doma Karvinou a hodláme je nechat odjet s prázdnou.  

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek, Tomáš Jelínek – Jetenský Tomáš 8, Donát Jakub, Prášil Martin, Trkovský Jaroslav 11/5, Heřmanovský Jan 1, Malý Kilián 4, Holubec Karel 1, Dojčinovič Daniel 2,

Trenéři: Andrea Řezníčková, Jan Heřmanovský

Tabulka a výsledky