Lovci vyzvou nováčka soutěže z Nového Veselí!

Jedenácté kolo má na programu nejvyšší soutěž házenkářů a Lovci v ní i nadále v roli lídra tabulky vyzvou nového účastníka extraligového pelotonu.

11_16-lovo-veseli

11.kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – Sokol Nové Veselí,
sobota 19. 11. v 17hodin

Pohled na tabulku hřeje a hlavně těší všechny příznivce házené v Lovosicích. Lovci totiž i po desátém kole extraligy, ve kterém nastoupili na palubovce nebezpečného Frýdku-Místku, drží pozici vedoucího týmu soutěže.

V neděli se naši házenkáři postavili výzvě v podobě silného celku především na domácí palubovce. Frýdek-Místek totiž dokázal porazit v domácím prostředí třeba obhájce titulu Plzeň a my jsme tak jeli na sever Moravy s velkým respektem k soupeři. Zároveň jsme ale chtěli prokázat dobrou herní formu a pohodu v týmu a to se také podařilo. Od začátku jsme měli utkání ve svých rukou a nepřipustili sebemenší drama. Konečný výsledek 31:22 je velmi lichotivý a je dalším krokem k našemu společnému cíli.

Tuto sobotu pak přivítáme nováčka extraligy z Nového Veselí, který ale soutěží proplouvá statečně a má na svém kontě již šest ligových bodů. Osm ligových kol muselo Nové Veselí společně se svými skvělými fanoušky čekat na své premiérové body, když už v šestém kole naznačilo, že bude moci především doma vzdorovat i těm nejsilnějším týmům (doma podlehlo o jedinou branku letos ve velké pohodě hrajícímu Brnu). Chuť si pak spravilo a poprvé si vychutnalo pocit z vítězství v kole osmém, kdy vyloupilo Hranice a odvezlo si domů vítězství 35:33. Z dalších tří kol si pak připsalo 4body za domácí vítězství nad Kopřivnicí a v posledním kole porazilo Litovel. Obě vítězství jsou pro Nové Veselí hodně důležitá, neboť se dá očekávat, že společně s těmito týmy bude bojovat o extraligovou příslušnost a především pozici pro HIL.

V současné tabulce patří Novému Veselí sice „až“ jedenáctá příčka, ale se stejným bodovým ziskem jako má Jičín (9.místo) nebo Hranice (10.místo) a jen s jednobodovou ztrátu na Kopřivnici (8.místo) a dvoubodovou ztrátu na Frýdek-Místek (7.místo).

K největším oporám našeho sobotního soupeře patří mladá dvoumetrová spojka David Melichar (ročník 1995), který je nejlepším střelcem Nového Veselí a má na svém kontě šedesát vstřelených branek (v tabulce střelců mu patří dělené 5.-7.místo). Zdatně mu sekunduje další spojka Jiří Dolejší se 43brankami. Téměř polovinu z nich (21gólů) nastřílel ze značky sedmimetrového hodu. Na soupisce pak najdeme i několik legionářů (Burnazovič, Džolić, Sekulić). Trenérem celku je Pavel Hladík, jeho asistenty pak Tomáš Augustýn a Tomáš Večeřa.

Předsezónním cílem Nového Veselí je umístit se do devátého místa po základní části soutěže a vybojovat si tak právo startu v zamýšlené česko-slovenské lize.

Zápas, ve kterém budou naši Lovci jasným favoritem, začíná v hale Chemik v sobotu od 17hodin a budeme velice rádi, když i tentokrát přijdete naše házenkáře podpořit. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „čeká nás nováček soutěže, který si stejně jako všichni v této roli prošel počátečním těžkým obdobím. V posledních zápasech se ale již otrkal a dokazuje, že do extraligy nepostoupil náhodou. Jeho hráči hrají s velkým nadšením, agresivně v útoku i v obraně a bude to další nepříjemný soupeř, který nás čeká. Je ale jedno proti jakému soupeři hrajeme, chceme uhájit domácí neporazitelnost a získat další dva body, ať je naším protivníkem mistr nebo nováček.“

Václav Franc, spojka HK FCC Město Lovosice: „V sobotním utkání nás rozhodně nečeká jak se říká procházka růžovým sadem. I přes to že Nové Veselí je velice mladý tým, kde většina hráčů není starší dvaceti let, tak už se jim podařilo získat šest bodů. Asi největší hrozbu představuje dvoumetrový David Melichar, který se nebojí vzít na sebe zodpovědnost a je právem nejlepším střelcem týmu. Soupeř se prezentuje velmi agresivní obranou a rychlou běhavou házenou. Věřím, že naši fanoušci opět dorazí v hojném počtu a vytvoří perfektní kulisu, ve které si udržíme domácí neporazitelnost a potvrdíme první příčku v tabulce.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,