Lovci v sobotu hostí Jičín

Ve třináctém kole házenkářské extraligy se na naší palubovce představí sedmý celek tabulky, tým HBC Ronal Jičín. 

13_16-lovo-jicin-w

13.kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – HBC Ronal Jičín
sobota 3. prosince od 17hodin

Po dlouhé době poznala extraligová tabulka nového lídra. Po těsné prohře našich házenkářů na palubovce Karviné se jím stal tým Zubří, za kterým momentálně ztrácíme jeden bod.

Poslední utkání naši Lovci odehráli v Karviné a začali tak odvetnou část základní části extraligy. Bohužel jsme v tomto zápase nedokázali prodloužit naši sérii výher a po dramatickém průběhu jsme na severu Moravy podlehli o jedinou branku 29:30. Bohužel se nám v tomto utkání především v prvním poločase nepodařilo rozložit palebnou sílu mezi více hráčů a k tomu se přidaly také technické chyby. Ještě pět minut před koncem jsme přitom v Karviné vedli o jeden gól, čtyři branky soupeře v řadě ale nakonec rozhodly o druhé porážce Lovosic v této sezóně.

Jako druhý tým se v odvetné části postaví Lovcům celek Jičína. U něj jsme načali velmi dobrou statistiku v našich venkovních zápasech, když jsme na podzim dokázali přivézt z jeho palubovky velmi cenné a především přesvědčivé vítězství 27:20. Stejný výsledek bychom samozřejmě chtěli dosáhnout i v sobotní střetnutí. Budu se opakovat, ale opět nás nečeká nic lehkého. Do konce roku 2016 sehrají Lovci ještě 3 zápasy: domácí utkání s Jičínem, venku v Brně (TV utkání) a letošní rok zakončíme zápasem s Kopřivnicí (mimochodem z tohoto zápasu si každý platící divák může jako dárek a zároveň poděkování za podporu může odnést nový kalendář Lovců na sezónu 2017).

Jičínu patří po dvanácti kolech sedmá příčka se ziskem 10bodů. Jičín se tak drží v postupové osmičce do play-off, o kterou ale zcela jistě svede ještě tuhý boj. Vždyť hned 5týmů za ním má minimální bodový odstup a samozřejmě by velmi rádi také proklouzly do bojů o medaile (7.místo: Jičín 10b, 8.místo: Frýdek-Místek 8b, 9.místo: Hranice 8b, 10.místo: Nové Veselí 8b, 11.místo: Kopřivnice 7b).

Náš nejbližší soupeř vstoupil do sezóny třemi prohrami, bodovat se mu povedlo až v utkání čtvrtém, kdy zvítězil v hale nováčka Nového Veselí. Dva důležité body si Jičín připsal v Kopřivnici, doma porazil Litovel a v posledních dvou kolech získal velmi důležité body s Hranicemi a Frýdkem-Místkem. V zápase proti Zubří sahal Jičín dlouho po bodovém zisku, ale tyčka z rukou Ondry Šulce v závěrečných sekundách nakonec znamenala těsné vítězství soupeře.

Nejlepšími střelci Jičína jsou po dvanácti kolech křídlo David Krahulec (54branek) a spojka Ondřej Šulc (53branek). Ondřej je také nejlepším exekutorem sedmimetrových hodů, když v této sezóně zaznamenal z této pozice již 22branek. Stejně jako u většiny týmů je jeho cílem postup do play-off a tím pádem místo v česko-slovenské soutěži 2017/2018. Do Jičína se před sezónou vrátilo několik hráčů ze zahraničí (Vítek, Šafář, Šulc). Trenéry týmu jsou bratři Aleš a Petr Babákovi.

Utkání Lovců s týmem Jičína se hraje v sobotu 3. prosince v tradičním čase od 17hodin. Buďte u toho a přijďte nás opět povzbudit! Společně chceme bojovat o další dva extraligové body. JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, HK FCC Město Lovosice: „čeká nás soupeř, který disponuje agresivní pohyblivou obranou. My jsme u něj na podzim zvítězili, ale zápasy proti Jičínu jsou vždy těžké. Musíme se soustředit na sebe a snažit se omezit jednoduché technické chyby, které nás srážely v zápase proti Karviné. Jičín nemá žádného výrazného střelce z dálky, o to více budeme muset být trpěliví v obraně, protože jsou silní ve hře jeden na jednoho a spolupráci s pivoty.“

Roman Jelínek, spojka HK FCC Město Lovosice: „Jičín je velice nepříjemným soupeřem. Opírá se o agresivní obranný systém 1:2:3, který narušuje rozehrávku a kombinační hru. V útočné fázi patří k týmům s nejmenším počtem vstřelených branek, přesto je potřeba dát si pozor na některé individuality soupeře, mezi které určitě patří levoruká spojka Ondřej Šulc, rozehrávač Martin Loskot a na pivotu Martin Bareš. Většina hráčů soupeře je menšího vzrůstu a snaží se především dostat do brankových příležitostí z prostoru brankoviště. Věřím, že potvrdíme výborné výkony v obrané fázi z předešlých utkání a nedovolíme soupeři si nějak zvlášť vylepšit statistiku vstřelených branek. Pokud se nám k tomu bude dařit překonávat obranu soupeře, budeme proměňovat brankové příležitosti a přidáme kvalitní rychlý útok, tak nevidím důvod, proč by neměly dva body zůstat v Lovosicích.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,