Lovci v Karviné začnou odvetnou část!

Dvanáctým kolem, které lovosičtí házenkáři odehrají v Karviné, začíná druhá polovina základní části nejvyšší soutěže mužů.

12_16-karvina-lovo

12.kolo extraligy mužů:

HCB OKD Karviná – HK FCC Město Lovosice,
neděle 27. 11. od 10:30 hodin

Polovina základní části je za námi a Lovcům se v ní podařilo to, o čem jsme všichni spíše snili. Po jedenácti odehraných kolech vést tabulku extraligy, ale především bodovat ve venkovních zápasech, což nás v loňské sezóně zcela jistě stálo možnost lepšího umístění.

Z pěti odehraných utkání na palubovkách soupeřů jsme si přivezli 7bodů a to je rozhodně skvělá bilance! A to jsme nastoupili na hřišti takových soupeřů jako je Dukla, Jičín nebo Frýdek-Místek. Venku jsme zatím ztratili 3body za prohru na palubovce Plzně (ale ani zde jsme rozhodně neodehráli špatný zápas) a možná jediný bod, jehož ztráta nás může mrzet, je ten nepřivezený z Kopřivnice. Nicméně jak jsem již psala výše, sedm bodů z pěti venkovních utkání je prostě skvělá bilance a i díky tomu jsme v tabulce tam kde jsme.

Teď na nás ale čeká ještě důležitější a těžší část, ve které budeme chtít potvrdit dosavadní umístění. Jako první se postavíme Karviné, která byla naším úvodním soupeřem v letošním ročníku. V prvním kole nové sezóny jsme Karvinou před napěchovanou lovosickou halou porazili výrazně 36:25 (poločas 20:13). Svých prvních 10branek v sezóně si v tomto utkání dal Jiří Motl, osm přidal nováček v týmu David Bičiště a sedm náš druhý nejlepší letošní střelec Václav Klimt.

Odvetné utkání ale zcela jistě přinese úplně jiný průběh, i když my věříme, že stejný bodový výsledek pro naše Lovce. Karviná je momentálně v tabulce šestá se ziskem 12bodů, ale poslední čtyři vyhrané zápasy ukazují, že její forma stoupá. V 9.kole podlehla Karviná v Zubří jednoznačně 25:32, aby se pak hned v dalším kole dokázala radovat z vítězství v Hranicích. V Českém poháru sice ne příliš přesvědčivě, ale přeci jen, prošla přes prvoligový Zlín a v posledním ligovém kole porazila doma Frýdek-Místek. V nedělním utkání pak samozřejmě bude chtít Lovcům vrátit i výraznou podzimní porážku a prodloužit tak svoji sérii výher na pět v řadě.

V její snaze jí letos vydatně pomáhají dva její elitní střelci: Lukáš Frančík (křídlo) a Marek Monczka (spojka). Ti dali dohromady 126branek, což je více jak třetina všech vstřelených gólů moravským týmem. Vedle nich se gólově prosazují ještě spojka Slavomír Mlotek a pivot Jan Užek.

Karvinou vedou trenéři Marek Michalisko a zkušený internacionál Alexander Radčenko, který zastává post hrajícího trenéra. Oba v průběhu sezóny doplnili trenéra Radka Bartošice, který ale po prohře v Zubří na lavičce Karviné skončil.

Utkání začíná v hale v Cihelní ulici v Karviné v neděli od 10:30 hodin a budeme velmi rádi, když u toho na dálku budete s námi! Textový přenos (zde) i přenos utkání klubovou kamerou (zde) by vám měl přiblížit další utkání Lovců. Budeme bojovat i pro vás, JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, HK FCC Město Lovosice: „je před námi další těžký extraligový zápas. Čeká nás soupeř, který se po počáteční krizi na začátku sezóny již dostal do sportovního i herního tempa. Má za sebou sérii výher z posledních zápasů a doma prokazuje svoji sílu, když dokázal na vlastní palubovce porazit i Plzeň. My si ale chceme odvézt z Karviné oba body. Musíme si dát pozor na střelecky disponované spojky Mlotka a Monczku, i na jejich spolupráci s pivotem, ze které Karviná dlouhodobě těží. Naše vysoké podzimní vítězství v neděli nebude nic znamenat. Na podzim se hrálo o dva body, stejně jako tomu bude v neděli, kdy se bude znovu začínat za stavu nula nula. My se budeme snažit pokračovat v nastolené hře a když se nám povede zopakovat výkony z předchozích utkání a k tomu přidat dostatečnou intenzitu a snahu, tak uspějeme.“

Artur Adamík, brankář HK FCC Město Lovosice: „Karviná je velmi silný soupeř, navíc v domácím prostředí jen tak neprohrává. Po výměně trenéra hraje v pohodě a s velkým sebevědomím, pod novým vedením ještě neprohráli. Hra Karviné je založená na zabezpečené obraně, kde tvrdí muziku Hanisch na středním bloku. Z dobré obrany pak vychází do rychlého protiútoku, kde se prosazuje především výborně hrající Frančík. V postupném útoku hraje prim trojice Monczka – Sláva Mlotek – Jan Užek. Karviná nemá dvoumetrové spojky a hodně těží ze spolupráci Mlotka s Užekem, na to si musíme dát velký pozor. Hrají výborně jeden na jednoho. Když budeme tvrdě bojovat a dodržíme taktické pokyny, věřím že můžeme v Karviné uspět.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,