Lovce čeká nevyzpytatelný Frýdek-Místek

Po reprezentační pauze, ve které naši reprezentanti včetně Jana Landy sehráli dvě kvalifikační střetnutí, startuje opět domácí nejvyšší soutěž.

10_16-fm-lovo10.kolo extraligy mužů:

SKP Pepino Frýdek-Místek – HK FCC Město Lovosice
neděle 13. 11. od 10:30 hodin

Ještě šest kol sehrají extraligové týmy do konce roku 2016. První z nich čeká na naše Lovce tuto neděli, kdy se v přímém přenosu České televize představí ve Frýdku-Místku. Šestý tým ligové tabulky, v jehož dresu nastupuje také lovosický odchovanec Miloslav Krahulík, má zatím na svém kontě osm bodů. A jeho výkony jsou tak říkajíc jako na houpačce. I proto o něm hovořím jako o nevyzpytatelném týmu. Podíváme-li se na výsledky Frýdku-Místku v extralize, najdeme v nich třeba domácí vítězství na mistrem z Plzně, ale také prohrané utkání v Litovli, vyrovnaný zápas s nováčkem z Nového Veselí nebo divoký zápas v Hranicích. Zde házenkáři našeho nejbližšího soupeře v průběhu zápasu vedli již sedmibrankovým rozdílem, aby nakonec podlehli domácím o dvě branky. Frýdku-Místku se nedařilo ani v Českém poháru, kde vypadli ve 3.kole s prvoligovým týmem Velké Bystřice.

Celkově mají svěřenci trenéra Aleše Chrastiny v nejvyšší soutěži bilanci 4výher a 5porážek, zatímco naši Lovci vedou tabulku s 15body za 7výher, 1remízu a 1prohru. Přestože pojedeme do Frýdku-Místku v roli favorita, čeká nás velice těžké utkání. V domácím prostředí je Frýdek-Místek silným protivníkem, když body mu v něm dokázala sebrat jen pražská Dukla.

I výsledky z loňské sezóny ukazují, jak vyrovnané zápasy jsme s moravským celkem sehráli, když jsme na jeho palubovce podlehli 24:27 a doma jsme pak soupeři oplatili tříbrankovou porážku po výsledku 25:22. Tahounem soupeře v letošní sezóně jsou tradičně spojky a podle očekávání je největší hvězdou týmu hráč se zkušenostmi z reprezentace Vojta Petrovský. Ten nastřílel již 51branek. Další střelecká opora týmu, spojka Jaroslav Dyba, má na svém kontě 43branek a zdatně mu sekunduje i talentovaný Adam Gřešek se 41góly, který je také exekutorem 7m hodů (18branek ze sedmičky).

Naši házenkáři odjíždějí do Frýdku-Místku již v sobotu a televizní utkání začíná v neděli 13. listopadu od 10:30 hodin. Nezapomeňte tedy všichni na dálku podpořit naše Lovce. Kdo nebude moci sledovat TV přenos na ČT4sport, má možnost utkání vidět i na Tvcom nebo na Olajny.com.  Buďte s námi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním: 

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Po reprezentační pauze nás čeká soupeř s kvalitně obsazeným kádrem na pozici spojek (Petrovský, Dyba, Kichner) a s velmi dobře hrajícím Gřeškem na pivotu. Frýdek-Místek spoléhá na kvalitní tvrdou obranu se slušnou spoluprací defenzivy a zkušených brankářů. My se budeme snažit i nadále prezentovat dosavadní hrou, ale budeme muset eliminovat technické chyby, které nás v minulých zápasech stály lepší výsledek.“

Dominik Miko, spojka HK FCC Město Lovosice: „Do Frýdku-Místku pojedeme s cílem potvrdit dosavadní velmi dobré výkony a udržet si pozici v čele tabulky. Frýdek-Místek nepatří mezi naše nejoblíbenější soupeře a víme, že především na domácí palubovce je velmi silný, což ostatně dokázal potvrdit v minulých kolech. Přes reprezentační pauzu jsme nabrali nové síly a věřím, že si z víkendového zájezdu přivezeme dva body.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,