Proti Zubří chceme uhájit neporazitelnost!

Jednoho těžkého soupeře se Lovcům podařilo již přehrát, teď je před nimi další výzva v podobě Zubří.

zubri-mensi

7.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HC Robe Zubří
sobota 15. října od 17hodin

Před týdnem se Lovci společně s početnou skupinou fanoušků radovali z cenné výhry, kterou se jim podařilo ukořistit v Praze proti Dukle. Díky výhře 28:25 zůstali naši házenkáři jediným neporaženým celkem v extralize a svoji neporazitelnost si samozřejmě budou chtít uchovat i po víkendovém sedmém kole.

V tom hostíme velmi silný celek Zubří, které je jedním z aspirantů na extraligovou medaili. Poslední dva ročníky se Zubří až tak nevydařily, když vždy skončili před branami semifinále. Paradoxní na tom je, že vždy se moravskému týmu výsledkově povedla základní část, aby ve čtvrtfinále play-off dvakrát za sebou i přes výhodu domácího prostředí v úvodním utkání ztroskotal na týmu Karviné.

Pro letošní rok vyhlásilo vedení klubu útok na jednu z medailí a zároveň si chce postupem do play-off zajistit místo mezi českými kluby, které se „kvalifikují“ do společné česko-slovenské soutěže HIL. K tomu jim má pomoci největší předsezónní posila, český reprezentant který se vrací z Německa, pivot Tomáš Říha. Ten vyztužil především defenzivu Zubří a i díky jemu určitě Zubří patří k týmům, které v letošní sezóně mají na svém kontě nejmenší počet obdržených branek.

V kolonce odchodů „září“ především jedno jméno a to Tomáš Řezníček. Bývalý český reprezentant a nebezpečný levoruký střelec vyzkouší další zahraniční angažmá, tentokrát v Maďarsku.

Zubří patří po šesti odehraných kolech třetí pozice se ziskem 10bodů, stejný počet má na svém kontě i druhá pražská Dukla. Na první příčce jsou zatím Lovci s jednobodovým náskokem. Nejlepším střelcem Zubří je Petr Šlachta se 37 vstřelenými brankami. Dvacettři gólů má na svém kontě spojka Adam Reček. Tým Zubří vede dvojice ostřílených koučů, kteří mají také zuberské srdce a za sebou dlouhodobé působení v dresu Zubří. Trenéry týmu jsou pánové Andrej Titkov a Pavel Hrachovec.

Utkání začíná v hale Chemik v sobotu 15. října od 17hodin. Byli bychom velmi rádi, pokud byste nás přišli povzbudit v co největším počtu a vytvořili tak pravé domácí prostředí. Jsme první v tabulce a první také chceme zůstat, ale bez vás to nedokážeme! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Další těžký soupeř před námi. Příchodem Říhy se Zubří velice dobře stabilizovalo v obranné fázi. Soupeř disponuje agresivní obranou 0:6 se třemi dvoumetrovými hráči na středu. Ty skvěle doplňuje dvojice brankářů Orság a Malina. Silnou stránkou Zubří je i kvalitní přechod do rychlého útoku. V útočné fázi jsou jeho výhodou hráči, kteří se umí uvolnit jednak jeden na jednoho, jednak ohrozit branku ze střední vzdálenosti. Je to komplexní tým.“

Jakub Koňařík, brankář HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás velmi těžký zápas a věřím, domácí prostředí pro nás bude velkou výhodou. Určitě se dá očekávat vyrovnaný zápas hraný ve vysokém tempu. Na utkání se chceme dobře připravit a po něm zůstat i nadále neporaženi. Rád bych na něj samozřejmě pozval všechny naše příznivce, určitě se bude na co koukat!“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,