Po ztrátě v Plzni chceme doma znovu naplno bodovat!

Netradičně v pátek se na státní svátek představí naši házenkáři v rámci dalšího kola extraligy mužů. V devátém kole přivítají tým Hranic.

9_16-lovo-hranice

9.kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – TJ Cement Hranice,
pátek 28. 10. od 17hodin

To co se našim Lovcům nepodařilo v průběhu víkendu, kdy podlehli rozdílem pěti branek obhájci českého titulu z Plzně, chtějí házenkáři Lovosic dosáhnout hned v dalším ligovém kole. V tom přivítáme třetí tým poslední sezóny, házenkáře TJ Cement Hranice.

Postup do play-off a v další sezóně účast v HIL. To jsou hlavní cíle týmu trenéra Libora Hrabala v letošní sezóně. Zatím se Hranice drží na 9.místě tabulky, takže jedno místo pod postupující osmičkou do play-off. Dá se ale očekávat, že po ne úplně vydařeném úvodu sezóny se teď Hranice přeci jen budou prezentovat lepšími výkony.

V dosavadním průběhu nasbírali hraničtí házenkáři 6bodů. A to za tři domácí výhry proti Brnu, Litovli a v posledním kole těžce vydřené výhře proti Frýdku-Místku. Překvapivá byla především prohra proti nováčkovi soutěže, kterou utrpěly Hranice dokonce na vlastní palubovce. Stejně jako naši hráči se i v Hranicích mohou těšit z postupu do osmifinále Českého poháru, ve kterém nastoupí 17.listopadu proti MHK Karviná.

Náš páteční soupeř přišel před sezónou o dvě velké osobnosti a střelce: Viktora Hastíka, který se vrátil do Brna, a Martina Rachače, který se vrátil zpět do Kopřivnice. Oba dva patřili v Hranicích k nejlepším střelcům a roli kanonýrů potvrzují i ve svých „nových“ klubech. Už v loňském roce ale nejpilněji střílela spojka Zdeněk Čadra, který ve velmi dobrých výkonech pokračuje i v letošní sezóně a v tabulce střelců extraligy mu dokonce patří druhá příčka za vedoucím Lovcem Jiřím Motlem.

Vedle Čadry spoléhají v Hranicích především na osu zkušených hráčů: brankář Kučerka, spojky Tůma a Stržínek nebo pivot Zemánek. Ze Zlína získaly Hranice před sezónou spojku Indráka a z Kopřivnice další posilu do spojkových řad Hardta.

Utkání začíná v hale Chemik v pátek 28. října od 17hodin a rádi bychom na něj pozvali všechny naše fanoušky. Budeme vás znovu potřebovat! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Stejně jako v zápase proti Plzni, i teď nás čeká kvalitní soupeře. Hranice disponují kvalitní obranou, kterou velmi dobře doplňují výkony jejich brankářů. Velké zkušenosti mají na postu spojek. Do hry se vrátil Stržínek, Tůma, ve velmi dobré formě je Horut a Čadra. Určitě nás prohra v Plzni nevykolejí, už po zápase jsem s hráči mluvil a přestože nás porážka samozřejmě mrzí, tak jsme s naším výkonem spokojeni. V zápasech rozhodovaly maličkosti, my jsme udělali více chyb a méně jsme šancí se nám dařilo proměnit. Hráčům není co vytknout, do zápasu šli naplno. Rád bych ještě jednou poděkoval našim fantastickým fanouškům, kteří za námi přijeli a budeme velice rádi, pokud nás znovu přijdou podpořit.“

Jan Hrdlička, brankář HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás další těžký zápas proti kvalitnímu soupeři. Budeme se snažit napravit neúspěch z Plzně a potvrdit první místo v tabulce. Věřím, že nás za výhrou požene domácí prostředí, ve kterém chceme udržet neporazitelnost. K vidění bude rychlá a hezká házená a myslím, že se naši diváci mají opět na co těšit.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,