V Plzni mladší dorost neuspěl

V dalším kole první ligy mladšího dorostu nastoupili naši Lovci proti týmu Plzně.

„Náš cíl je cesta“

1.liga ml.dorostu:

Talent Plzeň – HK Lovosice
37:29 (14:13)

Lovo - Most 021016_13

Házená se hraje na branky. Zase jsme jich dostali více než dali a přesto víme, že práci, kterou na trénincích odvádíme je dobrá. Víme že cesta, kterou jsme si vybrali je správná. A také víme, že je velice obtížné o tom přesvědčit nezúčastněné strany, když nám v tabulce patří spodní příčky.  I přes prohru jsme proti Plzni sehráli výborný první poločas a bojovali i ve druhém. Prohráli jsme, protože nám došly síly.  Se dvěma hráči na střídání se nám hraje opravdu těžce.

První poločas byl velmi vyrovnaný. Vypracovali jsme si mírný náskok, který nám vydržel do 18. minuty. Dalších 12 minut se oba týmy střídaly ve vedení. Poločas skončil 14:13 pro Plzeň. V obraně se zlepšujeme s každým zápasem. Pomalu nám začíná fungovat komunikace, zajišťování, stále nás trápí potřebná agresivita. Kluci začínají chápat co mají dělat, hlavně proč to mají dělat. V útoku se velmi dařilo Jardovi Trkovskému. Na pravé spojce se dokázal prosadit proti pomalým nohám Martina Cvikla. Jeho 8 branek z pozice pro něj nezvyklé dokazuje, že je to hráč s obřím potenciálem. K Jardovi se úspěšně připojil Tomáš Jetenský, Honza Durček a Venca Kovář, který se trefil pouze dvakrát, ale na hřišti odvedl velký kus práce v útoku, a především na hrotu vysunuté obrany.

Přestávky nám moc nepřejí. Ve většině utkání nám trvalo 10 minut, než jsme se dostali znovu do tempa. V Plzni jsme nastoupili stejně svižně jako na začátku utkání a drželi tempo do i výsledek do 39. minuty. V té době vedla Plzeň 22:20, ale šňůrou dalších 4 branek nám utekla na rozdíl 26:21 a v tom momentu jsme sklonili hlavu a povolili v obraně. V útoku jsme ztratili míč zbrklou střelbou a také v obraně jsme povolili. Poslední desetiminutovka byla z naší strany jen zoufalým pokusem udržet co nejlepší skóre. Nejvíce nás trápí přesilová hra, víme co máme hrát a jak, bohužel nás výhoda jednoho hráče spíše stresuje, než dává sebevědomí. Za první poločas určitě celý tým zaslouží velikou pochvalu. Ve druhém poločase jsme se snažili, bohužel bylo znát, že 3 hráči mají v nohách dopolední utkání v Lounech. A když spadne sebevědomí, dojdou síly rychleji. To je oblast, na které musíme nejvíce zapracovat.

V celkovém hodnocení jsme viděli krásné utkání, které nepostrádalo dynamiku. Nejhorší výkon předvedli na hřišti rozhodčí. Všichni trenéři se shodli, že rozhodčí byli nejslabší článek zápasu a do hry vnesli jen zmatek díky velmi necitlivým posouzením situací na obou stranách.

Sestava a branky Lovců: Lukáš Vítek, Fanda Tietze –  Jan Durček 5, Tomáš Jetenský 9,  Jakub Donát 1, Jarda Trkovský 8, Jan Heřmanovský 2, Kilián Malý 2, Venca Kovář 2.

Tabulka a výsledky