Lovci zůstávají i nadále neporaženi

Ani šesté kolo, které Lovci odehráli na palubovce stříbrného týmu z poslední sezóny Dukly Praha, nepřineslo Lovosicím první porážku v soutěži.

14608828_1211818272210990_2311959300786714156_o

Autor fotografie: Robert Grim.

6.kolo extraligy:

HC Dukla Praha – HK FCC Město Lovosice
25:28 (17:16)

Začátek zápasu vyšel Lovcům skvěle a po dvou brankách Klimta v 5.minutě zápasu svítil na ukazateli stav 1:4 z pohledu Dukly. Domácí ale úspěšně kontrovali, když následující pasáž mezi 6.-12.minutou vyhráli 7:2 a otočili tak stav zápasu na 8:6. Naštěstí naši Lovci dokázali najít odpověď a přestože pak diváci mohli vidět série branek na obou stranách, odcházela Dukla do šaten s pouze těsným jednobrankovým vedením 17:16.

Druhý poločas přinesl galapředstavení v podání jednoho muže a to našeho brankáře Artura Adamíka. Ten za svá záda pustil pouhých 8 střel, přičemž chvílemi střelce soupeře přiváděl k zoufalství. Jeho spoluhráči v útoku dokázali zápas hned v úvodu druhého poločasu otočit (stav 21:18 ve prospěch Lovců ve 38.minutě). V dalším průběhu již Lovci domácí Duklu nepustili blíže než na rozdíl dvou branek. Dvě minuty před koncem vedli naši hráči 28:23, aby domácí Šůstek s Kotrčem zkorigovali na konečných 25:28.

Vynikající výkon podal na naší straně brankář Artur Adamík, ke kterému se přidal dnes neomylně střílející David Bičiště (11branek). Další utkání sehrají Lovci příští víkend, když v sobotu 15. října od 17hodin hostí další ze silných týmů, celek Zubří.

Děkujeme všem našim fanouškům za úžasnou podporu přímo v hledišti v Praze! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Komentáře po utkání:

Jan Josef, trenér Dukly Praha: „Budu se opakovat po Milanovi v tom, že utkání bylo hrané po celou dobu ve vysokém tempu, bez zbytečných nefér faulů, k čemuž určitě přispěl i výborný výkon rozhodčích. Ve druhém poločase jsme zlepšili obranu až na několik individuálních chyb, kdy jsme nedokázali ubránit dobře střílejícího Bičištěho, dostávali jsme se do vyložených šancí, ve kterých jsme bohužel ztroskotávali na výborně chytajícím Arturovi Adamíkovi. V součtu to bylo jedenáct stoprocentních příležitostí a na to se proti dobře hrajícímu soupeři nedá bodovat. Naším nejlepším střelcem byl Štěpán Jeníček se šesti brankami a hráčem Jakub Sviták s pěti brankami, který dobře organizoval hru.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Vyrovnané bojovné utkání, které rozhodovaly maličkosti. První poločas jsme neproměňovali přesilovky, což nás stálo vedení, ve druhém poločase rozhodla aktivnější obrana a výkon brankáře. Z obou stran to bylo velmi bojovné utkání, férové, bez zákeřných faulů. Naším nejlepším hráčem byl určitě brankář Artur Adamík s vynikající úspěšností ve druhé půli.“

Sestava a branky Lovců: Hrdlička, Adamík – Franc, Landa 2, Havel, Kalík, Motl 5/1, Motejl, Bouček 2, Bičiště 11, Chroustovský, Klimt 5, Konárik, Semerád, Miko, Malý 3.

7m hody: 3/3 – 1/1, vyloučení: 6 – 4, rozhodčí: Horáček, Novotný, diváků: 215.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,