Lovce čeká ten nejtěžší test: úřadující Mistr z Plzně!

V osmém kole extraligy čeká na naše Lovce zřejmě ten nejambicióznější soupeř. V neděli dopoledne totiž nastoupíme proti obhájci titulu.

8_16-plzen-lovo

8.kolo extraligy mužů:

 Talent Robstav-M.A.T. Plzeň – HK FCC Město Lovosice
neděle 23. října 10:30

Ještě dvě kola stihne házenkářská extraliga před reprezentační pauzou a i v tom nejbližším se o šlágr kola postarají naši hráči. Ty tentokrát vyzve ten nejsilnější soupeř z pelotonu, český mistr z posledních 3let, Talent Plzeň. A o tom, že by Plzeň velmi ráda zopakovala extraligový triumf a dosáhla tak na další mistrovský titul není pochyb.

Předurčuje ji k tomu nejen zřejmě nejširší kádr v extralize, ale i její dosavadní výsledky. A to i přesto, že má na svém kontě po sedmi kolech dvě ligové porážky. Plzeň dvakrát podlehla venku (Zubří, Frýdek-Místek) po shodném výsledku 29:31 a další body již rozdávat určitě nechce. Tím spíše ve své vlastní hale. V neděli v 10:30 se tak v Plzni odehraje věřím že napínavý duel, ve kterém chceme rozhodně sehrát velmi důležitou a především minimálně vyrovnanou roli.

Plzeň o víkendu vypadla z evropského poháru a plně se tak může soustředit pouze na domácí soutěž. A znovu jí v ní patří z pohledu ligových týmů role největšího favorita. A to i přesto, že z týmu odešla jedna z jeho nejvýraznějších posil, brankář Radek Motlík, i levoruký střelec Petr Linhart. Za Motlíka Plzeň získala adekvátní náhradu v podobě velezkušeného Jana Štochla, na místo pravé spojky pak přišel Mihajlo Mitic, který do Plzně přestoupil ze Srbska.

Střelecky jsou zatím nejvýraznějšími postavami našeho nejbližšího soupeře ale čeští hráči: nejlepším střelcem je křídlo David Poloz, za ním pak dvojice bratrů Michal a Jakub Tonarové. Celá základní osa týmu je ale velice silná a vyrovnaná, pokud by se nedařilo základní kouli, má trenér Martin Šetlík dostatečnou zásobu kvalitních hráčů i na plzeňské lavičce.

Utkání proti Plzni se odehraje v neděli 23. října od 10:30 v Městské sportovní hale (Úslavská ulice). Byli bychom samozřejmě velmi rádi, pokud by se někteří naši fanoušci vydali do Plzně osobně podpořit naše Lovce. Pro všechny ostatní jsou tu tradiční onlajny nebo videopřenos. Bojujte s námi! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Čeká nás soupeř se kterým jsme se v posledních sezónách potkávali v těch rozhodujících částích soutěže, ale v dosti obměněné sestavě. Nově proti nám nastoupí vlastně Tonar s Miticem na spojkách a poprvé nebudeme čelit Motlíkovi v brance. Očekávám vysoké tempo a velice bojovné utkání, my si samozřejmě chceme vzít to nejlepší z předchozích našich zápasů a využít toho, že se nám v nich dařilo.“

David Bičiště, spojka HK FCC Město Lovosice: „Zavítáme na palubovku úřadujícího mistra, což je záruka velice těžkého utkání. Plzeň bude chtít napravit zaváhání z minulého kola, ve kterém ztratila body ve Frýdku-Místku. Dá se očekávat, že náš soupeř bude spoléhat na svou agresivní obranu s rychlým přechodem do útoku, který se opírá hlavně o spolupráci bratří Tonarů. Bude to zatím nejtěžší prověrka našeho týmu, který bude chtít i nadále udržet extraligovou neporazitelnost a odvézt si dva body.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,