RHC Ústeckého kraje má za sebou další akci

V neděli 25. září se v lovosické hale Chemik sešlo více jak tři desítky házenkářů z pěti házenkářských klubů. Jednalo se o další setkání hráčů z Regionálního házenkářského centra.

RHC Ústeckého kraje, 25. září – Lovosice

34 hráčů, z 5 házenkářských klubů ústeckého kraje, se v neděli 25. září sešlo ve sportovní hale Chemik v Lovosicích. Pod vedením Věrky Macharáčkové, Martina Smoly, Antonína Čajky, Andrey Řezníčkové a Honzy Hrdličky, brankaře juniorské reprezentace, si v hale zatrénovala skupina 7 brankařů a 30 hráčů pilovalo herní činnosti jednotlivce. Kluci si zahráli také házenou.

Hlavní trenér kempu Martin Smola, který působí v klubu HK Baník Most, připravil tréninkovou jednotku zaměřenou na herní činnosti jednotlivce. V útočných činnostech se zaměřil na přihrávání v pohybu a správný náběh útočníků v systému 0:6. Na dalším stanovišti si hráči zdokonalovali uvolnění a obranu 1:1 ve vymezeném prostoru. Kluci zdokonalovali L-únik a ruskou kličku. Obránce jsme učili správnému postavení a agresivní obraně. Věruška s Honzou v první části tréninku pracovali na koordinaci a správné technice chytání. V další části si hráči zastříleli na brankaře a Honza stál s hráči v brance, opravoval postavení a radil jak na střelce vyzrát. Klukům připravili cvičení s překážkami na bosu. Dopolední blok ukončil Honza sérií zpevňovacích a stabilizačních cvičení, které se v tréninku dětí hodně zanedbávají.

Po společném obědě Martin s Tondou sestavili týmy a odpolední turnaj mohl začít. Výsledky jsme nepočítali. Z počátku jsme hru hodně zastavovali a ukazovali klukům správné postavení v obraně, jak si přebrat útočníka v obranném systému 0:6. Zónovou obranu jsme střídali s obranou osobní. Kemp jsme ukončili bojovým pokřikem a společnou fotografií.

Doufám, že se kemp hráčům líbil a rádi přijedou znova. Poděkování patří trenérům Mostu panu Smolovi a Čajkovi. Trenérce brankařů ústeckých Tygrů Věrušce Macharáčkové a Honzovi Hrdličkovi.

Kategorie: aktuality, mládež, RHC