„Na prvním tréninku přípravky jsme měli 38dětí,“ říká Roman Jelínek

V pondělí začala trénovat nejmladší kategorie Lovců. O tom, jak tréninky nejmenších vypadají a že i vy se můžete přidat k nám, si přečtěte v článku.

skolky_2016_09

Přípravka 2016/2017

Velmi dobře si v Lovosicích uvědomujeme, že bez dětí není budoucnost. A tuto filozofii, resp. filozofii vlastních odchovanců se snažíme razit až do těch nejstarších kategorií. Jsme pyšní na to, že v „A“ týmu mužů je v současné době z 22 hráčů hned 16 vlastních odchovanců, k tomu další dva jsou z blízkého regionu (Vašek Klimt – Louny, Michael Konárik – Ústí nad Labem).

Tohoto čísla se nám daří dosahovat i díky dobré práci našich mládežnických trenérů a jejich snaha začíná již prací ve školkách. V pondělí 5. září začala trénovat také přípravka a na to, jak přípravka funguje, jsme se zeptali hlavního trenéra této kategorie, hráče „A“ týmu Romana Jelínka. „Družstvo přípravky trénuje dvakrát týdně a to v pondělí a ve čtvrtek. Pro děti jsou připraveny hodinové tréninky v hale Chemik,“ říká Roman Jelínek a dodává: „v přípravce soustředíme v současné době děti ročníku narození 2008 a mladší.“

Již ti nejmenší se tak mají možnost připravovat v prostředí haly Chemik, kde pak mohou růst až do té nejstarší kategorie mužů. Zároveň mají i na tréninku možnost se potkávat s hráči „A“ týmu, kteří tak pro děti mohou být další motivací.

A jak takové tréninky přípravky vypadají? „Na začátku se společně rozcvičíme. Pak jsou děti podle aktuálního počtu rozděleni do skupin a absolvují různá stanoviště. Na nich se zaměřujeme na gymnastiku s využitím různých dostupných náčiní jako jsou lavičky, švédská bedna, ribstole, trampolíny. Dále se učí základům s míčem, míčové technice. Nechybí ani oblíbené štafety a soutěže,“ říká trenér Roman Jelínek.

Na tréninky jsou samozřejmě zváni i rodiče, kteří si tak mohou prohlédnout, jak jejich děti trénují. Samozřejmě jsou na tréninku jako hosté, tzn. že v žádném případě do tréninkových jednotek svých dětí nezasahují. V současnosti jsou na tréninku čtyři trenéři, vedle Romana Jelínka Miroslav Novoveský ml. a dále bratři Luděk a David Kylíškové, kteří sami v Lovosicích házenkářsky vyrostli. Jsme pyšní na to, že o házenou je v Lovosicích zájem, vždyť na prvním tréninku přípravky bylo 38dětí!

Na trénink přípravky a házené všeobecně není potřeba žádného vybavení. „Dětem stačí tenisky, tričko a trenky. Zapomenout by rodiče rozhodně neměli na pitný režim, děti jsou celou hodinu v pohybu,“ říká Jelínek a dodává: „na trénink přípravky není potřeba se hlásit. Stačí když přijdete v pondělí nebo ve čtvrtek přímo na trénink a chlapci s námi mohou rovnou trénovat.“

Již tuto sobotu je navíc pro všechny zájemce připraveno také zábavné dopoledne s extraligou, o kterém jsme psali v článku (najdete zde). Všechny děti společně s rodiči na něj znovu zveme, přijďte si zasportovat, seznámit se s házenou, pobavit se a na závěr pak můžete získat podpis některého z extraligových hráčů, kteří budou v sobotu dětem na stanovištích asistovat. Přijďte mezi Lovce, těšíme se na vás! JSME JEDEN TÝM, MY A VY!

Základní informace k tréninkům přípravky:

Dny tréninků: pondělí a čtvrtek

Čas tréninků: 14:30 – 15:30

Místo tréninků: SH Chemik

Vybavení na tréninky: boty, kraťasy, tričko, pití.

Kategorie: aktuality, mládež Rubriky: