První podzimní turnaj v házené 4+1

I naši nejmenší se zapojili do oblastních soutěží. V Mostě v sobotu probíhal první turnaj Ústecké ligi minižáků v házené 4+1.

HF2015 -33

Ústecká liga mini, Most – 17.září 2016

Turnaje v mostecké sportovní hale se zúčastnilo 10 družstev minižáků .Každé družstvo odehrálo čtyři zápasy 2×12 min ( po zápase všichni házeli sedmičky). Lovosickou házenou reprezentovala dvě družstva – Lovosice I (ročníky 2006) a Lovosice II (ročníky 2007). V každém družstvu hrálo sedm hráčů.

Lovosice I

Sestava: Jáchym Toužimský – Václav Durek, Matěj Fornbaum, David Srba, David Trefný, Franta Krejza a Matěj Reska.

Družstvo se utkalo s celky: Louny I, Baník Most, DHK Baník Most I, Chomutov I.

Družstvo začalo turnaj velmi vlažně a v prvním utkání s celkem Loun vcelku zklamalo. Po domluvě v šatně se hra zlepšila a to stačilo na vítězství v dalších zápasech. Uspokojil v brance Jáchym Toužimský, v útočné fázi potom David Srba a Matěj Fornbaum. Nutno však konstatovat, že určitě měli všichni na víc než ukázali. Opět se nejvíce nedostatků projevilo v obraně.

Lovosice II

Sestava: Samuel Šírek – Ondra Bradáč, Jakub Gebhart, Standa Gebhart, Adam Skalický, Václav Dvořáček, Jan Tunkel.

Družstvo dvakrát prohrálo a dvakrát zvítězilo, sehrálo vcelku vyrovnaná utkání a to kromě zápasu s DHK Most II. V tomto týmu nastoupila děvčata, která s házenou teprve začínají a tak naši hráči měli výraznou převahu ve všech činnostech. Podobně jako na minulém turnaji byla hra v útoku podstatně lepší než obrana. Lovosičtí herně nestačili na Louny a Chomutov II, kde hraje většina hráčů ročníku 2006. Celkově lze konstatovat (podobně jako u Lovosic I), že by hernímu projevu našich hráčů prospělo více dravosti, bojovnosti a větší soustředění na hru.

Turnaje jsou výborným testem pro všechny hráče a trenéry, kteří mají možnost ohodnotit výkony jednotlivců v zápasech a v tréninku se pak věnovat odstraňování zjištěných nedostatků.

Trenéři: Fr.Čech, Jan Šváb