V pátek předehráváme v Jičíně

Uběhlo sotva pár dnů od premiéry Lovců v novém soutěžním ročníku a už vás společně zveme na druhé extraligové kolo. V něm se utkáme s týmem Jičína.

2_16 Jičín

2.kolo extraligy mužů:

HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice
pátek 9. září od 18hodin

Oba celky mají za sebou ligovou premiéru. Zatímco našim házenkářům se zápas proti Karviné nadmíru vydařil, soupeř z Jičína nestačil na palubovce Frýdku-Místku na domácí celek. Jičín podlehl na severu Moravy rozdílem dvou branek (28:30), ale stejně jako u našich házenkářů tkví jeho síla především v domácí tvrzi.

Tu se budeme snažit dobít v pátek večer, kdy se utkání předehrává z důvodu kulturních slavnostní ve městě. Základním cílem jičínského klubu pro letošní ligovou sezónu je postup do play-off. Tam se podaří proklouznout osmi nejlepším týmům. V poslední sezóně se Jičínu podařilo obsadit po základní části právě osmou pozici (nutno doplnit, že se stejným bodovým ziskem jako měly Lovosice a Karviná). Ve čtvrtfinále narazil Ronal na Duklu Praha, které nakonec podlehl 1:3 na zápasy. Nakonec Jičín obsadil sedmou příčku když v závěrečném dvojzápase porazil Frýdek-Místek.

V kádru trenéra Aleše Babáka a jeho asistenta Petra Babáka došlo před sezónou k několika změnám jak na poli příchodů tak i odchodů. Zajímavý je určitě návrat několika hráčů ze zahraničí včetně příchodu bývalého českého reprezentanta Jiřího Vítka. Zkušená základní osa ale zůstala pohromadě a bude chtít určitě vylepšit loňské postavení Jičína v extraligové soutěži.

Naši Lovci hlásí opět plný stav a v pátek se pokusí o zisk dalších extraligových bodů. Pokud se jim podaří navázat na skvělou ofenzivní práci proti Karviné, kterou opět podpoří spolehliví brankáři a přidá se k tomu ještě zlepšená práce v obraně, určitě mají šanci uspět. Zápas v Jičíně začíná v pátek 9. září od 18hodin v Městské sportovní hale (Revoluční 863). Vstupenky na utkání stojí 60/30Kč.

Ohlasy před utkáním:

Jiří Motl, levé křídlo Lovců: „Do Jičína určitě pojedeme s cílem potvrdit domácí výsledek s Karvinou. Chceme hrát v pohodě, uvolněně, protože v posledních sezónách se nám v Jičíně příliš nedařilo a většinou jsme mu podlehli. Chceme tuto sérii zlomit. Zápasy s Jičínem mají vždy náboj, obzvlášť teď na začátku ligové sezóny, kdy chce každý tým sbírat body. Určitě chceme nějaký bod ukořistit právě v Jičíně, protože v loňské sezóně se nám venku moc nedařilo a rádi bychom to napravili.“

Milan Berka, trenér Lovců: „Čeká na nás tradiční soupeře, který je velice silný především ve svém domácím prostředí. Jičín disponuje agresivní vysunutou obranou. V útoku hrají jeho hráči velmi dobře jeden na jednoho, skvěle spolupracují s pivoty. Čeká nás těžký zápas, ale pokud podáme takový výkon jako v sobotu proti Karviné, určitě máme šanci na bodový zisk.“

Střetnutí bude možno sledovat živě prostřednictvím klubové kamery na serveru Tvcom, k dispozici bude také textový přenos, který najdete zde. Držte Lovcům palce! Děkujeme.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,