Lovosice hostí velký mládežnický turnaj!

První zářijový víkend znovu ožijí haly a ulice Lovosic házenou v podání tří nejmladších kategorií. Na sever Čech se k Házenkářského festivalu sjede 30 týmů, které mezi sebou budou bojovat o tituly v rámci třetího ročníku turnaje.

HF2015-110

Základem turnaje jsou samozřejmě utkání v házené, minižáci budou bojovat v rámci 4+1. V kategorii mladších a starších žáků se již bude hrát klasicky 6+1. Utkání začínají již v pátek ve 12hodin ve dvou halách: v hale Chemik, kolem které se bude také soustředit centrum a srdce turnaje, a v hale U přívozu. O hodinu později rozehrají svoje první zápasy také minižáci a to na venkovním hřišti u haly Chemik. V případě nepříznivého počasí by se pak utkání nejmladší kategorie přesunuly do tělocvičny 3.ZŠ.

Sportovní klání budou trvat celou sobotu a pokračovat budou i v neděli až do tří hodin, po skončení posledního zápasu bude následovat slavnostní vyhlášení turnaje. Nejen házenkářské zápasy ale budou na Házenkářském festivalu k vidění. Organizátoři vedle nich připravili také doprovodnou disciplínu a to soutěž v rychlosti střelby. Rychlost svých střel si budou moci účastníci změřit na speciálním radaru, který bude zapůjčen pouze pro festival. Tradičně si pak budou moci hráči prověřit svoje umění ve střelbě na přesnost.

Vedle sportovní části turnaje nebude chybět ani společenská část. V pátek bude pro všechny děti připravena zábava ve formě X-boxů a simulátoru F1. Součástí večera bude také oblíbené opékání buřtů. V sobotu se mohou všichni účastníci těšit na extraligové utkání Lovců a Karviné, po kterém bude následovat ohňostroj (cca 20:30). V neděli pak již bude turnaj vrcholit a po třetí hodině budeme znát první vítěze druhého ročníku.

„Jsme velmi rádi, že se nám turnaj podařilo i díky našim partnerům znovu uskutečnit a těší nás, že se turnaj pro letošní ročník znovu rozšířil. Jednotlivé týmy se mezi sebou poměří nejen v házené, ale také v dalších atraktivních disciplínách a především měření rychlosti střelby by pro děti mělo být opět velkou výzvou. Věřím, že atraktivní bude pro děti i sobotní extraligové utkání našich Lovců, ve kterém v úvodním kole letošního ročníku přivítáme celek Karviné. Pro všechny týmy a jejich doprovod je připraven i další večerní program a já věřím, že si na turnaj najde cestu řada příznivců házené nejen z Lovosic,“ přeje si ředitel klubu HK Lovosice Vojtěch Srba, který dodává: „nic z toho by samozřejmě nebylo možné bez pomoci partnerů. Velmi si vážíme jejich přízně. Družstva budou ubytována na SOŠ technické a zahradnické, kde se budou hráči a trenéři také stravovat, a v ZŠ A.Baráka. Tímto bych chtěl oběma institucím poděkovat za jejich podporu.“

Časový harmonogram turnaje

Pátek 2.9.

  • 12:00 – 19:00 utkání ve skupinách
  • 18:00 –) zábava na X-boxech, simulátor F1, opékání buřtů

Sobota 3.9.

  • 8:00 – 17:30 utkání ve skupinách
  • 19:00 – 1.kolo extraligy: HK FCC Město Lovosice – HCB OKD Karviná
  • 20:30 – ohňostroj Házenkářského festivalu 2016

Neděle 4. 9.

  • 8:00 – 14:30 utkání o umístění
  • 15:00 slavnostní vyhlášení turnaje (hala Chemik)

Rozlosování turnaje a další informace najdete také na FB stránce k akci https://www.facebook.com/hazenkarsky.festival.lovosice/.

Rozlosování kategorie minižáků.minižáci

Rozlosování kategorie ml.žáků.

mladší žáci

Rozlosování kategorie st.žáků.

st.žáci