Lovce čeká další nepříjemný soupeř!

Tři korálky na vítězném náhrdelníku se Lovcům podařilo již navléknout, povede se jim stejný kousek i počtvrté?

4_16-koprivnice-lovo-1

4.kolo extraligy:

KH Kopřivnice – HK FCC Město Lovosice,
sobota 24. září, 17:00

Třikrát zvedli ruce nad hlavu ve vítězném gestu, v sobotu by stejný kousek rádi zopakovali počtvrté. Na Lovce čeká druhé venkovní střetnutí a stejně jako v zápase proti Jičínu, rozhodně máme ve venkovní bilanci s Kopřivnicí co napravovat.

V extralize není lehkých soupeřů. Tuto větu si můžeme opakovat každý týden a platí to i v případě dalšího našeho zápasu. V sobotu Lovci zajíždějí na palubovku Kopřivnice a při pohledu na poslední vzájemné zápasy s tímto soupeřem na jeho palubovce je jasné, že jednoduché to naši házenkáři nebudou mít ani tentokrát. Z posledních tří vzájemných duelů v Kopřivnici si naši házenkáři připsali na své konto jednu porážku, jednu výhru a jednu remízu. V domácím prostředí pak ani jednou nezaváhali a soupeře pokaždé výrazně porazili.

  • 2015/2016: Kopřivnice – Lovosice 28:26 (Lovosice – Kopřivnice 37:27)
  • 2013/2014: Kopřivnice – Lovosice 28:36 (Lovosice – Kopřivnice 32:24)
  • 2012/2013: Kopřivnice – Lovosice 25:25 (Lovosice – Kopřivnice 37:27)

V posledním ročníku sbírali Kopřivničtí body především na domácím hřišti a problémy zde neměli jen naši házenkáři, ale bez plného bodového zisku odjížděly i takové týmy jako Karviná, Hranice nebo Zubří. Už z toho je jasné, že pro další výhru budou muset lovosičtí předvést poctivý a koncentrovaný výkon, stejně jako se jim to povedlo v úvodních třech duelech.

Navíc Kopřivnice pro letošní sezónu posílila o ostrostřelce Miroslava Rachače, který ve vítězném duelu proti Hranicím ve druhém kole soutěže nastřílel svému bývalému zaměstnavateli hned 12branek! Míra Rachač je také suverénně nejlepším střelcem soupeře a především na něj se pak bude muset zaměřit naše obrana.

Kopřivničtí mají zatím na svém kontě dvě porážky (přičemž mistrovská Plzeň se v premiéře letošního ročníku proti tomuto soupeři řádně zapotila) a jednu výhru. Po loňské sezóně, která byla pro Kopřivnici po jednoleté odmlce další v nejvyšší soutěži, chce letos moravský celek dosáhnout na play-off.

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „čeká nás nepříjemný soupeř, obzvlášť v domácím prostředí, kde se dokáže vybičovat k velmi dobrým až nadstandardním výkonům. My se musíme od začátku koncentrovat na sebe, na svoji hru a svoje tempo a v tom vydržet po celé utkání. Kopřivnice je tým s kvalitní agresivní obranou, za kterou stojí dobře chytající brankář Chalupa. Disponuje úderným spojkovým triem Rachač, Gřes, Mynář. Pokud chceme pomýšlet na cíle, které jsme si před sezónou dali, tak tyto zápasy musíme vyhrávat a s touto vidinou také do Kopřivnice jedeme.“

Lukáš Malý, křídlo HK FCC Město Lovosice: „Body z Kopřivnice se vozí vždy těžko a neočekávám, že by tomu mělo být jinak i tentokrát. V posledních sezónách se nám na jejich hřišti zrovna nedařilo, ale hlavy máme čisté. Máme za sebou tři vítězná utkání, nálada je dobrá a pokud budeme předvádět tu samou hru co doposud, tak pevně věřím, že si odvezeme dva body. Velmi důležité pro nás bude eliminovat aktivitu Míry Rachače, který se vrátil zpět do Kopřivnice a z dálky stále hrozí. My budeme vycházet ze zajištěné obrany, která funguje společně s Arturem v bráně a rychlým přechodem do útoku. Pokud dokážeme plnit tyto úkoly, tak věřím, že si budeme moct připsat další cenné body z venkovního hřiště.“

Utkání začíná v Kopřivnici v sobotu 24. září od 17hodin. Držte nám znovu na dálku palce a to buď sledováním zápasu prostřednictvím klubové kamery (zde) nebo díky textovému přenosu (zde). Budeme vás potřebovat! Jsme jeden tým, my a vy!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,