Famózní druhý poločas přinesl výhru!

Zapomenout na loňskou nevydařenou sezónu a především nevýrazné výkony na palubovkách soupeře. Jeden z hlavních cílů v letošním roce a první krok Lovci zvládli.

jicin-1

2.kolo extraligy mužů:

HBC Ronal Jičín – HK FCC Město Lovosice
20:27 (13:12)

Utkání dvou rozdílných poločasů, naštěstí pro Lovce se našim házenkářům výrazně vydařil ten druhý. Domácí byli od začátku o krok vepředu a první větší vedení pro Jičín přišlo ve 14.minutě, kdy domácí zvyšovali již na 8:4. Po tomto vedení domácích si trenéři Berka-Toman vyžádali oddechový čas. I nadále nám ale dělala problémy pohyblivá vysunutá obrana domácích, za kterou chytal pozorný Machalický, v obraně jsme pak nedokázali často uhlídat jičínská křídla. Výsledkem byla i nadále převaha domácích (11:7). Pak konečně Lovci zaveleli k obratu a čtyřmi brankami v řadě srovnali na 11:11. Vyrovnaný závěr nakonec rozhodl pro domácí brankou v posledních vteřinách Bareš.

Do druhého poločasu nastoupili Lovci povzbuzeni úspěchem z poločasu prvního, kdy dokázali vymazat čtyřbrankové manko. Hned v první minutě srovnal Motl, Lovci přidali i další dvě branky a rázem z toho bylo vedení našich 15:13. Domácí o pár minut později ještě dokázali jednou srovnat na 16:16, ale pak již bylo utkání naše. I když jistotu jsme získali až v posledních minutách, protože Jičín i nadále bojoval a naši hráči s výrazným vedením trochu ztratili na pohybu a jistotě v útoku. Pět minut před koncem za stavu 20:24 vybíráme další oddechový čas, aby do konce zápasu již výborně chytající Adamík za svá záda žádnou ze střel soupeře již nepustil.

Děkujeme fanouškům, kteří s námi byli v Jičíně a máme společně radost z druhého extraligového vítězství. V dalším kole nastoupíme v sobotu 17. 9. od 17hodin proti Brnu. Buďte u toho!

Aleš Babák, trenér HBC Ronal Jičín: „V prvním poločase jsme byli lepším týmem, bohužel jsme neudrželi tempo, které jsme nastolili. Rozhodl vstup do druhého poločasu, kdy Lovosice velice rychle otočily skóre na svou stranu a v momentě, kdy se dostaly do vedení, tak byly jednoznačně lepším týmem. Dostávali jsme laciné branky, výborně zachytal Artur Adamík. Nedokázali jsme se prosadit střelou z dálky. Ve střelbě spojek jsme byli jednoznačně horší. Gratuluji Lovosicím k zaslouženému vítězství.“

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Vítězství se hodnotí pozitivně, jsem spokojen, že jsme v nepříznivém stavu v prvním poločase nezačali zmatkovat a že jsme se dotáhli zpátky na remízu. Udrželi jsme se ve hře a rozhodující momenty přišly ve druhém poločase – výborný výkon brankáře Artura Adamíka, vysoká efektivita střely, nedělali jsme technické chyby, navíc fungovala i obranná činnost, to byly rozhodující momenty našeho vítězství.“

Sestava a branky Lovců: Adamík, Hrdlička – Franc, Havel, Landa, Sýkora, Motl 8, Bouček 3, Jelínek, Bičiště 4, Chroustovský 1, Klimt 8, Konárik, Semerád, Miko 2, Malý 1.

Nejlepší střelci Jičína: Kubík 8, Král, Bareš a Vítek 3/1.
7m hody: 2/1 – 0,
vyloučení: 3:6 (ČK Landa),
rozhodčí: Hanák, Pavlíček,
diváků: 350.

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,