Dalším soupeřem Lovců bude v sobotu Brno.

Opět po čtrnácti dnech mají fanoušci lovosických házenkářů možnost povzbudit svoje Lovce v rámci extraligového utkání. Ve třetím kole přivitáme tým Brna.

3_16-lovo-brno

3. kolo extraligy mužů:

HK FCC Město Lovosice – SKKP Handball Brno,
sobota 17. září, 17:00

Naši Lovci vstoupili do sezóny skvěle a mají na svém kontě dvě vysoké výhry. Zvláště ta druhá, na kterou dosáhli na palubovce Jičína, ukázala skvělou herní formu našich hráčů na začátku sezóny a všichni pevně věříme, že v nastoleném tempu a výsledcích budou Lovci pokračovat co nejdéle. Ve třetím kole přivítáme na domácí palubovce celek Brna.

Ten změnil před sezónou svoje vedení i trenéra, když se k „A“ týmu vrací zkušený Zdeněk Missbach. Trenér Missbach v moravské metropoli již dříve působil a dosáhl s týmem například na postup do společné česko-slovenské soutěže (HIL), která se před deseti lety v Česku a na Slovensku hrála. Nyní se vrací zpátky a pod jeho vedením zatím Brno dosáhlo na jednu výhru (doma 33:26 nad týmem SKP Pepino Frýdek-Místek) a jednou podlehlo v Hranicích (21:25).

Brno zažilo dvě zcela rozdílné poslední sezóny. V sezóně 2014/2015 vybojovali bronzovou medaili (v semifinále je na maximální počet pěti zápasů vyřadili naši házenkáři), aby o rok později bojovali ve skupině o záchranu. Po nevydařeném začátku následovala nepodařená celá sezóna, na kterou chtějí všichni v Brně zcela jistě rychle zapomenout.

Ve stejném duchu ale přemýšlejí i Lovci, kteří na sezónu 2015/2016 také nemají ty nejlepší vzpomínky a v domácím zápase proti moravskému celku budou favoritem. Do kádru Brna přibyla velká posila v podobě Viktora Hastíka, zkušeného házenkáře, který si zahrál ještě i HIL společně s naším Jirkou Boučkem a Jirkou Motlem v době, kdy oba hráči odešli do Brna na krátké angažmá. Viktor Hastík je také nejlepším střelcem Brna po úvodních dvou kolech, když má na svém kontě 11 branek (náš nejlepší střelec Jiří Motl se trefil 18x). V dresu Brna se představí také Jiří Havlát, který je v SKKP na hostování z Házená Tišnov) a který působil několik sezón také u nás v Lovosicích.

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Bude proti nám stát zkušený tým a všichni máme ještě v živé paměti předloňské extraligové zápasy proti Brnu. Soupře disponuje kvalitní obranou, daří se jeho spojkám a nebezpečný je i z pozice pivota. K tomu nesmíme zapomenout na kvalitního brankáře Bavlnku. Jak jsem již říkal dříve, v extralize nebude žádného lehkého zápasu, což potvrdily i první dva duely, a to stejné se dá říci o tom třetím. My samozřejmě doma nesmíme ztrácet a doma rozhodně chceme zvítězit.“

Pavel Chroustovský, spojka HK FCC Město Lovosice: „V zápase s Brnem očekávám více silovou házenou než v předchozích utkáních. Všichni hráči na postu spojek jsou dobře silově vybaveni, mají kvalitní uvolnění jeden na jednoho a v kombinaci se zkušenou hrou pivota Dostalíka jsou naše vzájemná utkání vždy obtížná především v obranné fázi. Máme za sebou povedený vstup do sezóny a v domácím prostředí budeme určitě chtít v tomto duchu pokračovat. Ale tuším, že v sobotu to nebude vůbec jednoduché. Rád bych proto, aby nás i tentokrát přišli naši fanoušci podpořit a já věřím, že společnými silami tohle utkání dovedeme do vítězného konce!“

Utkání s Brnem se hraje v hale Chemik v sobotu 17. září od 17hodin. Partnerem sobotního střetnutí je hotel Lev a jeden ze soutěžících, který se zúčastní poločasové soutěže, může vyhrát poukaz na wellness služby tohoto hotelu. Všichni fanoušci dobré házené jsou na něj srdečně zváni! Pro ty, kteří by si náhodou cestu do haly nenašli, platí možnost sledování utkání prostřednictvím přenosu klubové kamery (zde) nebo textového přenosu na onlajny.com (zde).

 

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,