Začíná extraliga! Přijďte na Karvinou i ohňostroj!

Tak a je to tady! Začíná nový ročník extraligy mužů a naši Lovci v něm budou mít znovu ty nejvyšší ambice. Zapomenout chceme na loňský nepodařený ročník, letos chceme znovu bojovat o medaile!

lovo-karvina_16

1.kolo extraligy:

HK FCC Město Lovosice – HCB Karviná,
sobota 3. září 19hodin

Loňská sezóna budiž zapomenuta a fanoušci Lovců se již dnes, tři dny před prvním hvizdem, těší na úvod sezóny. Naši Lovci do ní vstoupí domácím utkáním proti Karviné. Jméno soupeře není v úvodním kole nikterak důležité, protože společným cílem bez ohledu na protivníka je v domácím prostředí zvítězit a vkročit tak úspěšně na extraligovou cestu sezónou 2016/2017.

Naši házenkáři mají za sebou sedm přípravných střetnutí. Bilance z těchto zápasů není sice nikterak příznivá, ale stejně jako ředitel klubu Vojtěch Srba víme, že na výsledky přátelských utkání není potřeba klást přehnaný důraz: „cílem přípravy bylo vyzkoušet především nové tváře v týmu a rozložit herní zatížení na více hráčů. Tím jsme chtěli hlavně předejít zranění našich házenkářů v rámci vyššího zatížení v přípravném období.“

Jak jsme vás již informovali dříve i díky sérii samostatných článků o nováčcích v týmu, přišlo do kádru Lovců přišlo před novou sezónou sedm nových hráčů. „Jediným mimolovosickým hráčem, který byl zařazen do „A“ týmu pro novou sezónu je David Bičiště. Všechny ostatní jsme si vychovali u nás v Lovosicích a pokračujeme tak ve filozofii většiny vlastních odchovanců v prvním družstvu. Oni jsou naši budoucnost, ani ne tak pro nejbližší rok, ale především pro sezóny následující,“ uvědomuje si Srba.

Do Lovosic v sobotu dorazí Karviná, tým který v loňské sezóně pronikl mezi nejlepší čtyři celky po vítězství v play-off nad týmem Zubří. Zároveň si svěřenci trenéra Radka Bartošice připsali triumf v Českém poháru. Nejvýraznější změnou v kádru soupeře je asi odchod prvního brankáře Jakuba Lefana a příchod velezkušeného Alexandra Radčenka ze slovenského Prešova.

Ohlasy před utkáním:

Milan Berka, trenér HK FCC Město Lovosice: „Na utkání se velmi těšíme, celou přípravu jsme poctivě odmakali a úvodní zápas je vždy jakýmsi vyvrcholením přípravné fáze. Přivítáme Karvinou, se kterou jsme se naposledy potkali ve finále Českého poháru. V jejím kvalitním kádru nedošlo k žádným velkým změnám, přišel Saša Radčenko jako hrající trenér. My nastoupíme v plné síle a sestavě a určitě chceme sezónu zahájit vítězně.“

Jiří Bouček: „Na začátek sezóny se těšíme. Myslím, že po fyzické stránce jsme velmi dobře připraveni a to chceme také předvést proti Karviné. Doufám, že nás proti ní přijde povzbudit co nejvíce našich fanoušků, protože z loňské sezóny máme soupeři co vracet. Karviná má kvalitní kádr a s příchodem Saši Radčenka získala i velké zkušenosti. Určitě se bude hrát kvalitní utkání. Přijďte nás povzbudit a buďte naším sedmým hráčem!“

V sobotu nás čekají i další dvě významné události!

Součástí sobotního zápasu budou také dvě slavnostní chvíle: významné životní jubileum oslavil v těchto dnech dlouholetý člen realizačního týmu Lovosic a lovosický rodák, MUDr.Petr Pollak. Tomu bychom společně s vámi rádi v sobotu večer pogratulovali. Zároveň bychom se před utkáním s Karvinou chtěli oficiálně rozloučit a poděkovat bývalému trenérovi „A“ týmu mužů Vladimírovi Šumovi. Přidejte se k nám a poděkujte společně s námi oběma za jejich odvedenou práci pro náš házenkářský klub!

Ohňostroj!

Pro všechny účastníky Házenkářského festivalu (viz níže) a pro všechny naše fanoušky, kteří přijdou Lovce povzbudit proti Karviné, máme připravený dárek v podobě ohňostroje. Ten rozzáří oblohu nad Lovosicemi po sobotním extraligovém střetnut (mezi 20:30 – 20:45, případná úprava času je možná pokud bude s ohledem na utkání mužů potřeba!). Ohňostroj bude odpalován z prostoru louky před krytým bazénem a všichni jste na něj srdečně zváni!

Důležitá informace pro diváky! Omezení v sektoru C!

Sobotní střetnutí bude součástí velkého mládežnického turnaje, který v Lovosicích bude od pátku do neděle probíhat. I proto se domácí utkání Lovců hraje v neobvykle pozdní čas 19hodin (v dalším průběhu sezóny budeme nastupovat ve standardním čase 17hodin). V důsledku tohoto turnaje a předpokládané návštěvy zápasu extraligy ze strany všech zúčastněných týmů, vás chceme upozornit na to, že pro tyto účastníky je vyhrazen sektor C (tj. sektor nejdále od vchodových dveří). Chceme tímto poprosit všechny z vás, kteří sedávají právě v tomto sektoru nebo do něj již mají zakoupeny permanentní vstupenky, využijte pro zápas s Karvinou jiného místa! Zároveň vás prosíme, přijďte na utkání včas, aby jste si tak mohli zajistit místa a užít si tak sportovní zážitek.

celkově

Další „novinkou“ bude také zákaz vstupu na hrací plochu v průběhu poločasové přestávky. Chceme tímto požádat všechny z řad fanoušků, především tedy rodiče dětí, aby respektovali toto nařízení a nepouštěli na hrací plochu v průběhu přestávky svoje děti ani na ni sami nevstupovali. Mezi poločasy je nutné udržovat plochu prázdnou a umožnit tak oběma týmům, resp. jejich hráčům rozcvičku na druhý poločas. Zároveň tak chceme předejít možnému úrazu dětí, ke kterému by mohlo v průběhu rozcvičování dojít.

Děkujeme vám všem za pochopení a spolupráci!

Nezapomeňte tedy v sobotu večer dorazit do naší sportovní haly a společně s Lovci zahájit novou ligovou sezónu. Utkání proti Karviné začíná v sobotu 3. září od 19hodin v hale Chemik. Stejně jako v loňském roce jej budeme natáčet pro TVcom: odkaz zde a z utkání bude pořizován také textový přenos na onlajny.com: odkaz zde .

Přijďte nás povzbudit! Jsme jeden tým, my a vy! Děkujeme!

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: ,