Vítězem turnaje v Lovosicích německý Hüttenberg

V pátek a v sobotu probíhal v Lovosicích již dvanáctý ročník turnaje O pohár Františka Arnošta. Zúčastnily se jej týmy ze tří zemí a vítězem se stal celek TV 05/07 Hüttenberg z Německa.

20160227081551 (2)

12.ročník turnaje O pohár Františka Arnošta, Lovosice 12.-13.8.2016

Turnaje se zúčastnily celky ze tří zemí: dva týmy z české nejvyšší soutěže (Lovosice, Dukla Praha – vicemistr ČR), čtvrtý tým posledního ročníku slovenské extraligy Agro Topoľčany a nováček druhé nejvyšší německé soutěže TV 05/07 Hüttenberg.

Ten nakonec potvrdil roli favorita, když dokázal porazit všechny tři soupeře. S jednou porážkou odjížděly na Slovensko Topoľčany, třetí skončila Dukla Praha a na čtvrtém místě pak naši Lovci. Nejlepším brankářem byl vyhlášen Michal Meluš (Agro Topoľčany), nejlepším střelcem s 22góly se stal náš Jiří Bouček.

V našem týmu se představili všichni noví hráči, tj. David Bičiště z Plzně a hráči přicházející z dorostu. Kvůli nedoléčeným zraněním nenastoupili brankář Adamík a hráči Miko s Havlem.

Tabulka turnaje:

  1. TV 05/07 Hüttenberg 6b
  2. TJ Agro Topoľčany 4b
  3. HC Dukla Praha 2b
  4. HK FCC Město Lovosice 0b.

Utkání Lovců:

HK FCC Město Lovosice – Agro Topoľčany 24:28 (13:14)

Hrdlička, Koňařík, Gebur – Bičiště 2, Bouček 5, Franc, Chrostovský 1, Jelínek 2, Klimt, Landa, Malý 6, Kalík 2, Motl 2, Semerád, Sýkora 4.

HK FCC Město Lovosice – HC Dukla Praha 32:34 (15:14)

Hrdlička, Koňařík, Gebur – Barth 1, Konárik, Bičiště 5, Bouček 6, Franc 1, Chroustovský 1, Jelínek, Klimt 7, Landa 1, Malý 3, Kalík 1, Motl 4, Motejl, Semerád, Sýkora 2.

HK FCC Město Lovosice – TV 05/07 Hüttenberg 27:36 (17:19)

Hrdlička, Koňařík, Gebur – Barth 1, Konárik 2, Bičiště 2, Bouček 11, Franc 1, Chroustovský, Jelínek, Klimt, Landa, Malý 3, Kalík 1, Motl, Motejl 1, Sýkora 5.

Hodnocení turnaje trenérem Milanem Berkou: „Celý turnaj jsme odehráli v dostatečném tempu a i za nepříznivého stavu jsme se snažili co nejvíce běhat. Protočili jsme všechny možné kombinace hráčů, ve kterých můžeme nastoupit do utkání. Každý si zahrál s každým a to také bylo cílem častého střídání. Všichni dostali herní prostor a my jsme rádi, že jsme turnaj přestáli bez nějakých vážnějších zranění.

Pro nás to byl první test po týdnu s míčem a celkově jsme spokojeni. I když jsme samozřejmě prohráli všechny tři zápasy, což pozitivně hodnotit nelze. Ale z hlediska přípravy turnaj splnil naše očekávání. Ve velmi dobrém světle se ukázali všichni brankáři a já věřím, že jejich výkony budou stejně jako výkony týmu nadále stoupat. Až se uzdraví, přidá se k turnajové trojici Adamík a je jenom dobře, že na tomto postu máme takto širokou základnu.

V úterý nás čeká další přípravné střetnutí s německou Elbflorenzí. S nimi hrajeme pravidelně každý rok a v tomto utkání si chceme vyzkoušet i jiné obrané systémy, než jsme praktikovali na domácím turnaji.“

Kategorie: aktuality, tým "A" Rubriky: