Soustředění žáků v Bělé pod Bezdězem

Tradiční kondiční soustředění lovosických házenkářů pro žákovské kategorie proběhlo ve dnech 14. – 20. srpna 2016. Mladší a starší žáci strávili tento týden v Bělé pod Bezdězem.

4

Již příjezd na soustředění byl netradiční. Mladší žáci odjeli vlakem do Zahrádek u České Lípy a odtud se vydali na kole většinou po vedlejších silničkách a lesních cestách do cíle – do školy v Bělé pod Bezdězem. Po ubytování je čekal, posilněné obědem a krátkým odpočinkem, úvodní odpolední trénink. V pondělí začal týdenní režim soustředění rozběháním na trávě školního hřiště a dopoledním jeden a půl hodinovým kondičním tréninkem v hale místního Sokola.

2

Monotónnost dopoledních a odpoledních kondičních tréninků v hale přerušovali trenéři výlety. V pondělí jeli žáci na kole po silničkách kolem Bělé p.B., v úterý opět na kole na Bezděz, ve středu pěšky k Březinské studánce a v pátek opět na kole lesními cestami kolem Hlinoviště. Čtvrteční večer byl tradičně věnován orientačnímu závodu po Bělé. Kombinovaná tříčlenná družstva z mladších a starších žáků hledala u významných památek města odpovědi na otázky z jejich historie. Míčové technice se trenéři věnovali až v samém závěru týdne. Poslední tréninková jednotka soustředění byla věnována testům výkonnosti.

K úspěšnému průběhu soustředění přispělo všech 26 žáků kázní a solidními výkony, a také místní jídelna v Arnoštské ulici pestrou a chutnou stravou.

Zprávu sepsal: Miloš Vodička, trenér týmu.

3